27 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 21:34

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Noodregeling met drie maanden verlengd

Persbureau Curacao De avondklok wordt teruggezet naar 22.00 uur en is van kracht tot 4.30 uur. De maatregel gaat per direct in. De noodregeling is daarnaast verlengd met...

NOS | ‘Diepste recessie ooit’ voor Aruba, IMF adviseert belastinghervormingen

Als gevolg van de coronacrisis is de staatsschuld van Aruba vorig jaar opgelopen tot ruim 2,5 miljard euro. Dat komt overeen met 117 procent van het bruto...

PBC | Moord Godett gevolg van oude familievete

Persbureau Curacao De moord op politicus Almier Godett is het gevolg van een oude vete in de familie Godett. Almier is zondagochtend een uit de hand gelopen ruzie gaan...

PBC | Aantal coronabesmettingen stijgt weer op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. 38 mensen werden dit weekend positief getest op 920 uitgevoerde testen. Een testratio van 4,1 procent....
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Bron UPDATE: Ook ‘Ice Bucket Challenge’ bij ENNIA

UPDATE: Ook ‘Ice Bucket Challenge’ bij ENNIA

Update: 23/08/2014 16:08

Ook ENNIA directeur onder ijsdouche

 ice bucket challenge - Mr. Ralph Palm
Ice bucket challenge – Mr. Ralph Palm

Willemstad- De President of the Managing Board van verzekeringsmaatschappij ENNIA Ralph Palm besloot om vandaag in bijzijn van een aantal collega’s een emmer ijskoud water over zich heen te storten en zo de bewustmakingscampagne voor de spierziekte ALS te steunen.

Vervolgens heeft hij zijn genomineerden een extra uitdaging gegeven: een lokale instantie of goed doel steunen.

De ‘Ice Bucket Challenge’-filmpjes zijn overal op social media. De uitgedaagden willen op een ludieke manier aandacht vestigen op de spierziekte ALS. De uitdaging heeft nu ook het bedrijfsleven op Curaçao bereikt.

Ralph Palm (President of the Managing Board van ENNIA) werd onlangs uitgedaagd door het team van BearingPoint Caribbean, waardoor ook hij eraan moest geloven. Samen met een andere collega kreeg Palm vanochtend een emmer ijskoud water over zich heen gestort.

“Als actief lid van de maatschappij stelt ENNIA graag tijd en middelen ter beschikking voor initiatieven die het dagelijks leven van onze mensen beïnvloeden en hun welzijn vergroten. Dit soort bewustwordingscampagnes passen perfect in onze bedrijfsfilosofie,”

aldus Palm.

“Wij hebben lokaal ook een groep mensen die de genadeloze spierziekte ALS heeft. Daarom hebben wij besloten om namens ENNIA onder meer een geldbedrag aan de lokale zorginstelling SGR-Groep te doneren.”

Palm is echter van mening dat onze maatschappij ook bewust moet worden van andere ziekten en aandoeningen met een enorme impact op de samenlevingen op de voormalige eilanden van de Nederlandse Antillen.

“Onze eilanden kampen niet alleen met armoede. Ook vanwege de beperkte middelen krijgen mensen, die bepaalde ziekten of aandoeningen hebben, niet de nodige zorg. Daarom doneren we tevens een geldbedrag aan Fundashon Autismo Aruba. Ik daag andere bedrijven uit om ook lokaal een verschil in het leven van mensen te maken.”

Met zijn variant op de reguliere ‘Ice Bucket Challenge’ wil Palm het lokale bedrijfsleven, maar ook individuele politici aansporen om behalve de strijd tegen ALS te steunen, ook een lokaal goed doel of instantie naar keuze te steunen.

“Enerzijds vinden wij het prachtig dat veel Curaçaoënaars onder de ijsdouche gaan en aandacht vragen voor de spierziekte ALS of geld doneren aan internationale instanties die onderzoek doen naar deze genadeloze ziekte. Anderzijds mag het doel achter dit soort acties niet uit het oog verloren worden, namelijk aandacht vestigen op iets wat op lokaal niveau speelt, maar weinig aandacht krijgt. Zo is de ‘Ice Bucket Challenge’ begonnen en we hopen met deze variant op de challenge aandacht te vestigen op ziekten en aandoeningen die lokaal een grote invloed hebben.”

Palm heeft Marc van der Valk van Kontiki Beach Resort, de minister van Financiën en Overheidsorganisaties van Aruba Angel Bermudez en de minister van Financiën van Curaçao José Jardim genomineerd.

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid laag zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek wordt gefinancierd door giften. Voor meer informatie over ALS, bezoek www.als.nl of www.alsa.org.

Video:

Bron: Persbericht Ennia

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties