PCB | Campagne tegen gehoorbeschadiging carnaval

Premier Koeiman kreeg gistermorgen het eerste oordopje | Foto Extra

Premier Koeiman kreeg gistermorgen het eerste oordopje | Foto Extra

Quota is haar campagne tegen gehoorbeschadiging begonnen. Elk jaar rond carnaval start deze organisatie een campagne om mensen te waarschuwen tegen te hard geluid.

De carnavalsperiode is bij uitstek het moment om dit te doen, vanwege de vele jump-ups en marcha’s. Onder de slogan ‘hoe meer geluid, hoe minder gehoor’ deelt Quota oordopjes uit. Premier Koeiman kreeg gistermorgen de eerste uitgereikt.

Bron: Persbureau Curacao

10 Reacties op “PCB | Campagne tegen gehoorbeschadiging carnaval

 1. Daan Banaan

  Pukkie, de groeten aan iedereen in het Krabbegat

 2. Het probleem van te hard geluid wordt door velen onderschat! Zij die hier iets aan kunnen doen hebben er schijnbaar ook geen idee van wat hard geluid in de toekomst kan veroorzaken. Ja, een paar keer naar karnaval, keiharde muziek, niets aan de hand!?!? Na enkele jaren komt zachtjesaan de klap! Tinnitus!
  Als u niet weet wat dit is ga dan maar eens naar Google. Er zijn mensen die van ellende zelfmoord plegen!!
  Met dank aan de overheid!

 3. Handhaving is hier een toch wel heel groot probleem. En de mens wordt steeds dover en daardoor het geluid steeds harder. Dit ter grote ergernis voor diegene die geen tot nagenoeg geen gehoor beschadiging hebben. Bij klagen hierover krijgen ze geen gehoor. Zouden de gezagdrager nu echt doof of Oost-Indisch doof zijn? Of niet willend?
  Waar ik woon heb ik nimmer last van het tumba festival. Echter dit jaar was het heel anders. En waarom moet het muziek bij de snackbars zo hard staan?
  Nu begrijp ik dat een ieder rechten heeft, echter zou het niet kunnen dat een ander daar het slachtoffer van wordt. Wat die hebben ook recht op rust.
  Maakt het uit of het geluid van de tumba festival of het geluid van de snackbars zachter word gezet? Waarom moet het geluid bij de snackbar tot 3 uur in de nacht zo hard staan? Zou de snackbar eigenaar het leuk vinden wanneer hij gaat slapen om 5 uur in de nacht, wij dan hard muziek opzetten naast zijn huis?

 4. Helemaal gelijk. Het komt neer op handhaving.

 5. Nee, hij was niet doof, maar blind.

 6. In de plaats waar ik woon in Nederland, hebben we een van de beste optochten van Nederland. Voorafgegaan door een reclameoptocht met mechanische muziek. In de optocht zelf is alleen live muziek te horen. We hebben in totaal 50 muziekgezelschappen en een bloeiende muziekschool.
  De optocht bestaat uit wagens en groepen, die allemaal financieel zelfvoorzienend zijn. Loterijen, prijsvragen, mosselmaaltijden, noem maar op.
  Er is een overkoepelende Stichting Vastenavend die voor de organisatie zorgt. Intocht, neuzebal, het liedje, insignes , dweilbandfestival, tusse de schuifdeure. En dan hebben we niet te vergeten de afdeling financieel. Die haalt jaarlijks bij de bevolking aan de deur zo’n tachtigduizend euro op. Cash. Na de optocht op dinsdag is de prijsuitreiking, waarbij er nauwelijk financieel verschil is tusen de eerste en de vierde prijs. We willen volgend jaar toch weer een optocht? Rei Momo is bij ons de heks Wana wiens kraai omstreeks half 12 in het openbaar van zijn stokje valt. Iedereen is daar bij. Tot volgend jaar maar weer. Natuurlijk weet ook bij ons iedereen het beter. Vandaar dat de organisatie in boerenkielen “De Blauwe Maffia ” wordt genoemd.
  Die hebben we bij ons dus ook !

 7. Joep Meloen

  Ik kom al jaren niet meer in de stad tijdens carnaval. Vroeger was het prima te doen, maar heb geen zin om met oordoppen en daar overheen nog een keer een soort van koptelefoon te moeten dragen om de immense tering herrie te kunnen weerstaan.
  Daarnaast is het één grote commerciële optocht, een reclame optocht, het heeft al jaren niets meer te maken met de geest van carnaval of het carnaval zoals Huub Bongers het heeft bedoeld.
  Hier schijnt het alleen maar gezellig te kunnen zijn bij 130 decibel, minder kan niet.
  Het is diep triest dat een zogenaamde premier niet inziet dat het geluidsniveau drastisch omlaag moet. Maar ja, dat is onze cultuur zullen we maar zeggen.
  Vraag me alleen af waarom het vroeger geen cultuur was, toen hadden we ook carnaval, maar was het geluidsniveau een stuk lager. Zal wel zijn omdat ze er vroeger geen donder van begrepen.

 8. Het goedkeuren van ” geluidsgeweld” door de huidige regering is op zich al een misdaad. Onze regering is zich hier wel terdege van bewust. Door het toelaten van het uitdelen van de oordopjes erkennen ze dat het “overweldigende” geluid zeer slecht is voor het gehoor van de deelnemers en de toeschouwers.

  Wat is er nou zo moeilijk aan om de geluidshinder tegen te gaan door strikte regels aan te kondigen en deze ook daadwerkelijk te handhaven!
  En kom niet met de dooddoener ” het is onze cultuur” want overal in de wereld worden de zogenaamde “cultuuruitingen” aangepast aan de huidige samenleving en het respect voor elkaar!!

 9. Waarom doet Koeiman op de foto oordopjes in?

  De man is jarenlang doof geweest voor de corruptie van partijgenoot Cooper bij de MAN!

 10. De volume knop ietsje terug draaien dat kan natuurlijk niet. Gaan we nu weer de kant op van in elkaar zakkende structuren vanwege het geluidsgeweld en met levenslang letsel als gevolg? Hoe dom kan je wezen vraag ik me af. De oplossing ligt voor de hand maar dat gaan we natuurlijk hier niet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *