28 C
Willemstad
• zondag 26 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Witte rook uit Fortí: habemus gobiernu….

HomeMediaPBC | Witte rook uit Fortí: habemus gobiernu....
PS gaat in de oppositie. | Antilliaans Dagblad
Pueblo Soberano gaat in de oppositie. | Antilliaans Dagblad

MAN – Algemene Zaken; Onderwijs, Cultuur & Sport; Financiën
PAR – Volksgezondheid, Milieu; Economie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid
PNP – Verkeer & Vervoer; Justitie
Un Kòrsou Hustu – Bestuur & Planning

Deze coalitie steunt op 11 van de 21 zetels in de Staten.
Regeerakkoord nog onder constructie.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

23 reacties

 1. Een goed en recht besluit.

  Het is jammer dat er in de commentaren zo op de persoon gespeeld wordt. Opbouwende kritiek wordt gewaardeerd, maar moddersmijten niet. Ik negeer dat soort commentaren doorgaans.

  Aan de redactie: misschien kunnen we de scheldcanonnades elimineren?

 2. Van samenwerken hebben ze nog nooit gehoord. Ego’s moeten gestreeld worden en partij geldschieters moeten tevreden gehouden worden.
  Wie betaalt bepaalt…?
  (over een paar maanden gaan we toch weer naar de stembus).

 3. Deze coalitie heeft maar 46,3 procent van de stemmen gekregen. Wankel vanaf het begin, lijkt me. Een bredere coalitie zou verstandiger zijn. Samenwerken is beter dan tegenwerken.

 4. ach Jos was het ons geld of van nederland,ga jer ergens anders druk overmaken. Was dat geld echt achter overgedrukt dan had nederland zeker wel opgetreden, kom met de feiten. Elke onderneming slaagt niet en gaat dan failliet.

 5. ja Jos weg gratis onderwijs, gelukkig maar want de armen krijgen toch wel de vergoedingen alleen de rijken hadden er voordeel bij.

 6. Goed zo, PS mag nu z’n grote mond in de Staten gaan gebruiken. Wie op het nippertje alleen maar twee zetels wist te behalen moet ook weten hoe te onderhandelen. Maar van dit soort bluffers moet je dat nooit verwachten en zeker niet wanneer een VERDACHTE VAN MOORD d’r tussen zit.

 7. Jos heeft wel erg veel moeite met deze afloop van de onderhandelingen. Volgende keer mag jij als enige op PS stemmen, Jos.

 8. Waar gaaaat het om, om Curaçao te besturen of om een kleine groep apart te behandelen door dingen apart voor ze te regelen?
  Men moet zich aan het eiland aanpassen en niet andersom!
  Daarnaast zijn er genoeg privé scholen maar dat kost veel geld…

 9. Omayra Leeflang heeft in onderwijs geprobeerd te redden wat er te redden viel. Dank zij haar zijn er nog enkele basisscholen voor Nederlands sprekende kinderen.

 10. Haalde het uit Amigoe, maar PNP en MPS ontkenden het. Daarom m’n voorbehoud ‘als het waar is”‘: “MFK (4), KNT (3), PNP (2), en MPS (1) zouden tot een akkoord zijn gekomen.”
  Maar het zou mij over PNP niets verbazen; en het zou ook verklaren waarom PAR vóór het afgesproken week-end uitstel snel eieren voor z’n geld heeft gekozen.

 11. En helaas wel met PNP, die ondertussen ook onderhandelde met MFK, KNT en PS. Over integer gesproken (als het waar is natuurlijk).

 12. PS diende ZEER dankbaar te zijn dat ze uberhout nog twee zetels binnengehaald hebben. In plaats van deze te koesteren, gingen ze blufpoker spelen en zitten nu in de oppositie. Dit geeft duidelijk al aan wat voor type partij dit is geworden na wijlen Helmin Wiels. Profiteurs, zonder inhoud, van de eerste orde!! Volgende verkiezingen zullen ze ook dezelfde conclusie voorgeschoteld krijgen als de FOL.

 13. Masha bon mes. Heheheeee. Hombre.
  Eindelijk zijn wij van PS, Wiels, wilsoe, etc verlost.
  Que se vayan con Dios.
  Cruz cu PS.
  RIP PS ++++

  Maar laat Leeflang aub met haar poten van het onderwijs afblijven.
  De slechste staat van het onderwijs hebben wij aan haar te danken.

 14. Henk hebben ze jou gouden bergen en privileges beloofd?
  Wie weet had jij die boot aan de PAR verkocht destijds.
  Het Curaçaohuis staat er als een huis maar waar is de boot van 20 miljoen Ned, belastinggeld? En dan maken jullie je druk om een keuken… Die oude keuken is in het nieuwe Curacaohuis ingebouwd.
  Maar die boot, waar is die boot dan? Idioot.

 15. De aller rijkste op Curaçao zullen weer op hun wenken bediend worden, als vanouds. Staat het vliegtuig naar Nederland al klaar? De zwakkeren zullen weer in Nederland gedumpt gaan worden?

 16. Hopi bon!

  Het criminele luie hangbuikzwijn Elmer Wilsoe heeft zijn hand overspeeld. Een partij die hem in de Statgen gedoogd en Fraudelyne Wiels in Den Haag heeft in een integere regering ook niets te zoeken.

  PS is een sterfhuis. Bij de volgende verkiezingingen zijn we de domme demagoog walrus Cordoba ook kwijt.

  Pabien Korsow!

 17. Un Korsou Hustu is in de regering. Nu zal gratis onderwijs tot een einde komen. Had ze beloofd. Verder had ze beloofd om meer sociale regelingen stop te zetten. We zullen zien of ze zich aan haar woorden houdt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties