PBC | Winst Winair 3 miljoen

Winst Winair 3 miljoen dollar

Winst Winair 3 miljoen dollar

PHILIPSBURG – Winair heeft in 2015 bijna 3 miljoen dollar winst gemaakt. Dat kregen de aandeelhouders afgelopen woensdag te horen.

Daaronder zowel Sint Maarten als de Nederlandse staat. De winst heeft nog niet geleid tot een positief eigen vermogen. Winair is de belangrijkste luchtvervoerder tussen de twee eilanden Saba en St. Eustatius en Sint Maarten.

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “PBC | Winst Winair 3 miljoen

  1. Hans, mee eens, maar het is de vraag of het überhaupt ooit rendabel te krijgen is om te vliegen tussen de eilanden voor een tarief dat overeenkomt met vergelijkbare trajecten tussen andere vliegvelden.

    We praten hier over een minuscuul vliegmaatschappijtje dat in een behoefte voorziet voor toeristische island hoppers, ambtenaren en een paar zakenmensen. Als ze overdreven veel vragen zal er een tweede maatschappij komen (waarschijnlijk een grotere die dit er even bij doet). Zolang dit niet gebeurt (en dit niet aan de vergunningverlener ligt) kunnen we er van uitgaan dat de hoge prijzen de onderliggende kostenstructuur reflecteren…

  2. Met het monopolie op de routes naar Saba en Sint Eustatius waarop je honderden guldens betaalt voor 10 minuten vliegen kun je inderdaa leuke winsten draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *