PBC | Webwinkels op Curaçao kunnen failliet in Nederland

webshop-digitaal

Webwinkels op Curaçao kunnen failliet in Nederland

DEN HAAG – Webshops die op Curaçao gevestigd zijn, maar zich richten op de Nederlandse markt, kunnen wel degelijk failliet worden verklaard in Nederland.

Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. Eerder oordeelde de rechtbank in Rotterdam nog dat dat niet kon.

Als een webshop specifiek diensten en spullen aanbiedt op een Nederlandstalige website, met een Nederlandse bankrekening en contactgegevens, mag de rechter zo’n webwinkel failliet verklaren.

Ook al heeft die geen vestiging in Nederland. Curaçao faciliteert honderden webwinkels en online casino’s die hier geregistreerd staan en belasting betalen, maar zich alleen maar richten op het buitenland.

Bron: Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Webwinkels op Curaçao kunnen failliet in Nederland

  1. Ja zo is het ook met onze offshore vergaan.
    Nederland heeft onze ofshore de nek omgedraaid.
    Maar de offshore van Nederland is een super business geworden.

  2. E-bay verkoopt zelfs spullen vanuit China aan de hele wereld, en ja ook aan Nederland. Het lijkt net alsof Nederland iets tegen Curaçao heeft.

  3. Wat een bekrompen onzin. Webshops verkopen over de hele wereld. E-bay verkoopt zelfs spullen over de hele wereld en aan de hele wereld.

  4. Gustavo Santander

    Dit vonnis raakt de relatieve competentie van een rechter. Ik ken de zaak en het vonnis niet maar vind het een vreemde uitspraak. Ben nieuwsgierig of de Hoge Raad het oordeel deelt – zo ja, is er geen hek meer op de relatieve dam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *