32 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | ‘We gaan Nederland niet om hulp vragen om Isla’

HomeNieuwsPBC | ‘We gaan Nederland niet om hulp vragen om Isla’
Leonora (PS) ‘We gaan Nederland niet om hulp vragen om Isla’
Leonora (PS) ‘We gaan Nederland niet om hulp vragen om Isla’

WILLEMSTAD – Zolang Pueblo Soberano aan de macht is, zal Curaçao Nederland niet vragen mee te helpen de milieuvervuiling op te lossen. Dat zei Sherwin Leonora tijdens de wekelijkse zaterdagbijeenkomst in het partijgebouw van PS.

Hij reageert daarmee op de moties in de Tweede Kamer, die Den Haag oproepen om Curaçao te helpen. Het parlementslid verwijst naar Smoc en Clean Air Everywhere als Nederlandse actiegroepen.

Leonora zegt dat Curaçao zich bewust is van de vervuiling, maar dat Nederland niets te zeggen heeft over het eiland. De moties in de Tweede Kamer zijn er alleen maar om aan te tonen dat wij niets zelf kunnen, aldus Leonora.

Bron: Persbureau Curacao

22 reacties

 1. De PS hoeft geen hulp te vragen want ze weten al wat ze gaan doen, sluiting van de ISLA.
  Dus daar hebben ze helemaal geen hulp voor nodig.

 2. 1 – 0: De stichting Schoon Milieu op Curaçao (Smoc), de stichting Humanitaire Zorg Curaçao en een aantal burgers zetten via de deurwaarder Isla onder druk met een zogeheten executoriaal derdenbeslag van ruim 75 miljoen gulden op onder andere de Curaçao Utilities Company nv (CUC). De CUC levert water, stoom en elektriciteit aan de Isla-raffinaderij. Een executoriaal derdenbeslag heeft tot doel om het goed dat een derde partij in handen heeft te geven aan de schuldeiser, in dit geval de Smoc, Stichting Humanitaire Zorg en de groep burgers.

  Me dukt dat dit een uitgesproken gelegenheid voor dhr. Leonora is om leiderschap te tonen (Nos mes por!!).

 3. Vreemd, de nationale sport op Curacaoao is het schelden op Nederland maar daar wel het handje ophouden.

  Waarbij de slavernijkaart gretig getrokken wordt.

  Het wel intelligente deel van de bevolking zou de slavernij gaarne ongedaan maken door deze schreeuwlelijkerds terug op de boot naar Afrika te zetten.

  Vooruit, we maken er een vliegreis van.

  Businessclass.

 4. Ik, heb de indruk dat de heer Leonora, de vervuiling van deze rafferanderij niet kent. Tel maar op. Vanaf 1916 ligt dit nu verouderde rafferanderij op het eiland. Wij weten dat een ieder die te maken heeft gehad met dit bedrijf, dat er vroeg of laat vragen zouden worden gesteld. De Shell was toen slim om het bedrijf voor een gulden te verkopen aan het eiland. Dit betekent dat de overheid mede verantwoordelijk voor de vervuiling. Het stoer doen en zeggen wij gaan hulp vragen, vind ik de domste zet van partij die beooogt een gezonde bevolking te willen hebben. Hier zou politiek geen rol moeten spelen. Gaat hier om het welzijn van de bevolking. Ik zou alle partijen vragen en verzoeken. Wij zijn een koninkrijk. Speel geen spelletjes met de gezondheid van uw bevolking. U heeft de plank mis geslagen. Dit lijkt op de laatste adem van een partij die pretendeert het goed te hebben gedaan. Snap het echt niet dat een politicus dit aanhaalt.

 5. “We gaan Nederland niet om hulp vragen om Isla”

  Nee, alleen om medische hulp, maar dan uitsluitend voor zijn partijgenoten.
  Het volk moet maar stikken zo te zien.

 6. Ok heer Leonora. Wij hebben met z’n allen genoeg gehoord gezien en gemerkt.
  Welnu “PROVE US ALL WRONG”. Maak een aanvang om ons in ieder geval te vertellen wat het alternatief is. Vertel ons wat u dan wel denkt, meent of wilt gaan doen; hoe u dat gaat doen, met wie en wanneer u daarmee gaat beginnen. Dit is serieus. Ik geloof niet echt dat u dom bent maar, je hoeft niet dom te zijn om al dan niet bij gelegenheden domme dingen te zeggen. Hier lopen genoeg domme mensen rond en in Nederland lopen genoeg arrogante mensen rond die denken dat ze God zijn. Hier lopen ze over anderen omdat ze dom zijn en in Nederland lopen ze ook over anderen maar dan omdat ze denken dat ze God zijn. PROVE US ALL WRONG! Anders ZWIJG!

 7. “De moties in de Tweede Kamer zijn er alleen maar om aan te tonen dat wij niets zelf kunnen, aldus Leonora” .

  Awel Leonora laat dan zien dat we zelf wel wat kunnen !!!

 8. Ah, deze opmerking van PS gaat ongetwijfeld opgeslagen worden in de archieven van Shell en de nederlandse overheid. Zij danken Leonora dat hij zich van onder zijn steen op deze wijze heeft geuit.

 9. Altijd maar zeuren over Nederland maar zelf niets kunnen of laten zien. Je wordt er wel moe van. Jammer genoeg heb je teveel van dit soort figuren op Curaçao rondlopen. Gewoonweg zeggen dat het volk maar moet blijven lijden en zéker niet bij Nederland moet aankloppen voor hulp, hoe dom en arrogant kun je zijn.
  Want heeft déze menheer en heel dat PS concrete oplossingen aangedragen voor het Isla probleem?

 10. Kletskoek!! Niet de Tweede Kamer maar het Gerechtshof zal dit beslissen. Met goedkeuring van de Minister van GMN namens Pueblo Soberano, Ben Whiteman, is een TNO onderzoek (Nederland) uitgevoerd naar de ‘groene aanslag’. Volgens berichten in de media m.b.t. het kort geding dat de stichtingen Clean Air Everywhere (CAE) en Schoon Milieu op Curaçao (Smoc) samen met vier bewoners onder de rook hebben aangespannen tegen het Land, zal ook door TNO een vervolgonderzoek naar de giftigheid van de groene aanslag, plaatvinden. Tevens zal in samenwerking met GGD Amsterdam (ook Nederland) een onderzoek m.b.t. de uitstoot in relatie tot de volksgezondheid plaatsvinden. Twee laatsgenoemde opdrachten tot onderzoek zijn door de overheidnog steeds niet is verstrekt . Mischien (ook) door toedoen van Leonora?

 11. DE Koninkrijksregering houdt toezicht op deugdelijk beleid. Als Curacao geen milieuwetten heeft gemaakt en daardoor geen handhaving kan plegen bij vervuiling door de Isla, is dat ondeugdelijk beleid en kan er wel degelijk worden ingegrepen.
  Daar hoeft niet om gevraagd te worden door te luie beleidsmakers. Het belang van het volk is altijd al een totaal ondergeschikte zaak geweest bij de bobootjes van PS. Dat blijkt ook nu weer.

 12. Wat een uiterst domme kracht. Hij kan namens de PS vast naar een ander baantje “hengelen” en de rest van het stel meenemen. Voor je het weet is het 2016.

 13. lEONORA: zolang Pueblo Soberano aan de macht is, zal Curaçao Nederland niet vragen mee te helpen de milieuvervuiling op te lossen.

  In dat geval is het hopen dat aan die macht spoedig een eind mag komen .

 14. Met die laatste opmerking heeft Leonora helemaal gelijk, maar daar zijn overings geem moties van de Tweede Kamer voor nodig. PS en door haar gesteunde kabinet bewijzen dat dagelijks.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties