27 C
Willemstad
• vrijdag 1 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PBC | Vuile olietankers voor kust Curaçao

HomeMediaPBC | Vuile olietankers voor kust Curaçao
Foto Persbureau Curacao
Foto Persbureau Curacao

Zo’n twaalf olietankers liggen voor anker voor de kust van Curaçao omdat ze niet weg mogen. PdVSA kan niet betalen voor schoonmaak, inspectie en andere havendiensten.

Aan boord zouden volgens Reuters persbureau ruim 1,4 miljoen vaten ruwe olie zitten. De schepen van PdVSA raakten vorig jaar vervuild als gevolg van een olielekkage bij Maracaibo.

Maritieme wetgeving verbiedt vervuilde tankers om in internationale wateren te varen. Naast de 12 vervuilde tankers dobberen er ook nog 11 tankers rond met bijna drie miljoen vaten aan boord. Die mogen niet weg vanwege niet betaalde rekeningen.

Bron: Persbureau Curacao

6 reacties

 1. Na de groene en gele smurrie aan huizen en gebouwen enz,komt nu een andere grijze smurrie onze goederen bevuilen.
  Bij het stil leggen van PdVSA op zaterdag 28-1-2017 kwam er een aanval
  op onze goederen de planten en bomen moesten het ontgelden vele bladeren zijn nu niet groen meer nu dood.
  God sta ons bij hoe zal het met onze gezondheid zijn?ik heb zelf op 29-12-2016 een dubbele longontsteking gehad,dochter is asmatisch.zat op de MIL woonachtig in Jandoret.24/7 in de stank vanPdVSA ze bevuilen ons eiland.

 2. Voor de kust van Aruba kunnen ze eventueel ankeren , maar voor de kust van Curacao is dat onmogelijk wegens grote diepte. Het zou de pers sieren hun huiswerk goed te doen alvorens onzin te verkopen als waarheid. Ook het aantal tankers of andere schepen met wat voor lading dan ook is eenvoudig te traceren via de AIS kanalen.

 3. Op 4 februari lagen er 10 tankers voor de kust van Curacao waarvan 7 bestemd voor Bullenbaai en 3 genoemd als bestemming Curaçao. Op 6 februari is 1 tanker naar de Isla vertrokken en 1 naar Bullenbaai. op 6 feb is 1 tanker gearriveerd.
  Bij de Isla lagen op 4 februari 3 tankers waarvan er 1 inmiddels is vertrokken naar Cristobal
  Bij Bullenbaai lagen er 4 waarvan er 2 inmiddels naar elders zijn vertrokken, 1 naar Guarano en 1 naar China.
  Hoe men dus aan 12 tankers komt die volgens het bovenstaande bericht op zee zouden blijven en niet naar binnen mogen is dus een raadsel.
  Momenteel liggen er 7 tankers buiten en of zij vervuild is dus de vraag aangezien er 4 Bullenbaai als bestemming hebben en 3 Willemstad. (Bron marinetraffic)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties