28 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Vraag naar seniorenwoningen neemt verder toe op Bonaire

Marit Severijnse Eerder publiceerde Caribisch Netwerk over ouderen op Bonaire die niet meer alleen thuis kunnen wonen. Het aantal aanvragen voor aanleunwoningen en specialistische zorg blijkt een jaar later...
- Advertisement -spot_img

PBC | Vreemdelingenpolitie arresteert ouders van onderschepte kinderen op boot

HomeLandenCuraçaoPBC | Vreemdelingenpolitie arresteert ouders van onderschepte kinderen op boot

Persbureau Curacao

Extra

WILLEMSTAD – Een dramatische wending in het verhaal van de groep Venezolanen die door de Kustwacht op een boot werden aangehouden.

Nadat de boot met daarop zeven mannen, zeven vrouwen en vijf kinderen – waaronder een baby – werd onderschept, meldden de op Curaçao verblijvende ouders van de kinderen zich bij de autoriteiten.

Zij waren al eerder op Curaçao aangekomen en hadden geen verblijfspapieren. Toen zij zich kwamen melden om voor de kinderen te zorgen, werden ook zij gearresteerd door de vreemdelingenpolitie.

Uit voorlopige informatie blijkt dat de kinderen naar Curaçao waren gekomen in het kader van gezinshereniging. De intentie van de groep was om alle 19 personen illegaal Curaçao binnen te laten komen, maar dit werd verijdeld door een onderschepping van de Kustwacht.

Het Immigratiedepartement van het Korps Politie Curaçao heeft verklaard dat voor de kinderen een aparte procedure wordt gevolgd. Nu is Justitie bezig met een strafrechtelijk onderzoek. Het is nog onduidelijk wat de consequenties zullen zijn voor zowel de kinderen als hun ouders.

Deze situatie heeft veel ophef en bezorgdheid veroorzaakt onder hulpverleners. Veel mensen zijn benieuwd naar de uitkomst en hopen op een humane oplossing voor de kinderen, die nu te maken hebben met een dubbel drama: de riskante overtocht en de arrestatie van hun ouders.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties