32 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Voor de derde keer masterclasses voor mediation in strafzaken en herstelrecht

HomeLandenCuraçaoPBC | Voor de derde keer masterclasses voor mediation in strafzaken en...

Persbureau Curacao

Ramsay Soemanta

WILLEMSTAD – Het Openbaar Ministerie vervolgt de masterclasses mediation bij strafrechtzaken en herstelrecht. Voor de derde keer alweer.

Via herstelbemiddeling in strafzaken kunnen verdachte en slachtoffer onder begeleiding met elkaar in gesprek komen over wat er gebeurd is en wat er nodig is om dingen recht te zetten of te herstellen.
Delta

Mediation in strafzaken is een vorm van herstelrecht en vindt plaats in de rechtbank of het gerechtshof, onder begeleiding van gespecialiseerde mediators. Herstelbemiddeling is mogelijk in alle soorten strafzaken, van bedreiging of diefstal tot verkeersongevallen of ernstig geweld.

In april 2022 is een selecte groep opgeleid tot mediator in strafzaken. Deze mediators kunnen nu zelf mediations gaan begeleiden op Curaçao in het strafrecht. Afgelopen week heeft daarnaast een groep van twaalf mensen de specialisatie afgerond tot herstelbemiddelaar. Herstelbemiddeling vindt altijd plaats op basis van vrijwilligheid, dus alleen als beide partijen het willen.

Mediation in Strafzaken en Herstelbemiddeling komen naast de mogelijkheid om Restorative Justice/Practice in te zetten, wat op het eiland al los van het strafrecht bestaat.

Hiermee is er in elke fase, dus zowel voor, tijdens als na een strafzaak, een mogelijkheid voor betrokkenen bij delicten om met elkaar in contact te komen en zelf mee te denken en praten over wat zij nodig hebben voor de toekomst en herstel.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties