33 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

PBC | Verkeersongelukken nemen toe

HomeMediaPBC | Verkeersongelukken nemen toe
Het aantal verkeersongelukken op Curaçao neemt toe
Het aantal verkeersongelukken op Curaçao neemt toe

WILLEMSTAD – Het aantal verkeersongelukken op Curaçao neemt toe. Bijna 13 duizend vorig jaar. Dat betekent 1000 ongelukken per maand, 35 per dag.

Gevaarlijkste weg met stip, is de Franklin D. Rosseveltweg. Daar vonden in 2015 600 ongelukken plaats. De Caracasbaaiweg is een goede tweede met ruim 400 botsingen.

Elke dag melden zich iets meer dan twee slachtoffers in het ziekenhuis voor medische behandeling na een ongeluk. In 2015 kwamen 20 mensen om in het verkeer.

Bron: Persbureau Curacao

6 reacties

 1. Vergeet niet al die verkeersrotondos waar niemand de regels kent. De motorrijders die zonder helm op 1 wiel gaan rijden maar denk ook aan drukke wegen die maar 2 baans zijn.

  Joep Meloen, U woont niet op Curacao. Wanneer er examens te zwaar zijn dan gaat men namelijk de examen eisen verlagen. Krijgen de Politieagenten een 5 voor Nederlands en studeren ze niet af dan veranderen we de regels en mogen ze met een 5 afstuderen. zelfde voor havo en vwo diplomas. Is de rijopleiding te moelijk dan maken we het makkelijker.

 2. Boetes uitdelen kan je wel vergeten zeker gezien het feit dat er tot gisteren slechts 1/3 vd autobezitters hun wegenbelasting heeft betaald.

 3. Misschien moet er ook eens wat gedaan worden aan de wegbelijningen, ze zijn bijna of helemaal verdwenen,
  Daardoor vaak gevaarlijke situaties, zeker bij de vakantiegangers

 4. Helemaal mee ens Joep!
  Verder, invoering van een punten rijbewijs. Heb je een x-aantal strafpunten rijbewijs inleveren! Wordt je dan toch gepakt zonder rijbewijs: ANG 10,000.0 boete!

 5. Het zou interessant zijn te weten hoeveel van deze ongelukken veroorzaakt worden door bellen, whatsappen en texten achter het stuur. Iedereen rijdt maar rond zonder zich aan de wetten hieromtrent te storen. Een andere vaak voorkomende overtreding is het rijden door rood licht komt op de schottegatweg endemisch voor. Helaas is de politie alleen geinteresseerd in papieren maar niet in het rijgedrag van de bestuurders.

 6. Misschien toch maar eens de rij-opleiding verbeteren, de examens verzwaren en de politie de regels eens laten handhaven ?
  Niet meer telefoneren, niet meer facebooken, niet meer eten en drinken achter het stuur. Ook niet meer feveren, geen wheelies meer, motor-, brommer- en quadrijders een helm laten dragen i.p.v. los op het hoofd of hangend aan de buddy seat.
  Denk dat we dan al een heel eind zouden komen.
  Maar ja, dan moet je daar wel zin in hebben en dat heeft men niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties