PBC | Verdachte dood Vivica Spong definitief vrij

marc van D-vivica-spong

Marc van D en Vivica Spong

UTRECHT – Mark van D. is definitief vrijgesproken van de moord op zijn Curaçaose partner Vivica Spong en hun ongeboren kind. De Hoge Raad zegt dat de zaak niet opnieuw hoeft te worden behandeld.

De dochter van huisarts Spong werd in 2012 dood aangetroffen onder de trap in hun huis in Utrecht, Mar D zou haar hebben geduwd en gewurgd. Maar hij werd tot in hoger beroep vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. En dat blijft met de uitspraak van de Hoger Raad ook zo.

Vader Rob Spong onderzoekt nu samen met zijn broer en advocaat Gerard Spong naar nieuwe juridische mogelijkheden om Mark van D. alsnog aan te pakken.

Bron: Persbureau Curacao

5 Reacties op “PBC | Verdachte dood Vivica Spong definitief vrij

 1. elke ratvocaat is hypocriet!!!

 2. Juist daarom Marlon.. Als het jouw nichtje was dan had mr. Spong er alles aan gedaan om de dader vrij te krijgen.. Beetje hypocriet!

 3. Maar dat meid was zijn nichtje of niet ? Vinden jullie raar dat hij 110% dervoor gaat om die gast achter slot en grendels te krijgen ?
  Ik vind het heel normaal. Zou ik ook doen.

 4. Ik snap het niet Gerard Spong heeft er normaal geen problemen mee dat er moordenaars en criminelen vrij op straat rondlopen omdat er ergens iets verkeerd is opgeschreven of te laat ingediend. Nu het een naasten gaat ineens wel.. Zo zie je maar weer hoe dingen anders zijn wanneer het naasten van rechters en politici gaat!

 5. caribbeancynic

  Het houdt een keer op en dat is bij de Hoge Raad. Ons rechtssysteem is gebaseerd op het beginsel dat één onschuldige ten onrechte veroordeeld erger is dan 10 schuldigen die niet veroordeeld worden.
  Vreemd dat Gerard Spong, die altijd bereid is dit principe uit te leggen en die ook altijd ‘onschuldigen’ verdedigt, nu ineens een andere mening heeft.
  Ik hoop dat de broertjes Spong veroordeeld worden voor misbruik van recht als ze zo doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *