PBC | Venezolanen hebben binnenkort visum nodig

Persbureau Curacao

Personen kunnen voorlopig niet zonder afspraak naar de ambassades en consulaten, daarom dienen visumplichtigen tijdelijk de Directie Buitenlandse Betrekkingen op Curaçao te worden ingediend

Per 15 januari 2021 is er een visumplicht voor personen met de Venezolaanse nationaliteit van kracht. Dit wil zeggen dat Venezolaanse paspoorthouders in Venezuela bij de externe dienstverlener VFS Global in Caracas, een Caribisch visum dienen aan te vragen om naar de Caribische delen van het Koninkrijk, waaronder Curaçao, af te reizen.

Venezolaanse paspoorthouders die zich buiten Venezuela bevinden, kunnen afhankelijk van hun locatie, een visumaanvraag bij een Koninkrijksambassade of bij een vestiging van VSF Global doen.

In verband met de COVID-19 pandemie heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken maatregelen getroffen die gevolgen hebben voor de opening en bereikbaarheid van Koninkrijksambassades en -consulaten wereldwijd.

Personen kunnen voorlopig niet zonder afspraak naar de ambassades en consulaten, daarom dienen visumplichtigen tijdelijk de Directie Buitenlandse Betrekkingen op Curaçao te benaderen met hun verzoek om een afspraak voor de visumaanvraag.

De directie zal dit doorgeleiden naar de desbetreffende ambassade of externe dienstverlener, waarna betrokkene zijn visum volgens de gebruikelijke procedure kan aanvragen. Een verzoek om een afspraak voor een visumaanvraag kan gemaild worden naar [email protected]

De kosten voor een visum bedragen €80. Reizigers dienen rekening mee houden dat VFS Global een bedrag in rekening kan brengen voor haar dienstverlening.

Verder dienen reizigers rekening te houden met de inreisbeperking als gevolg van COVID-19. De Curaçaose overheid bericht daarover via https://gobiernu.cw/corona-travel-to-curacao/

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *