29 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

CC | The CMC General Practitioner Post will open on January 1st, as promised

WILLEMSTAD - A long-awaited improvement in the healthcare system of Curaçao is on the horizon. Jerry Semper, chairman of the Curaçao General Practitioners Association (CHV), confirms that...

DH | Companies gather to discuss mobilisation of St. Maarten diaspora in the Netherlands

PHILIPSBURG--Representatives of numerous companies recently gathered at the Government Administration Building where Memory Group Chief Executive Officer (CEO) Geert Nab and Chief Operations Officer (COO) Mylene Van...

CN | Landsverordening op de Kansspelen klaar om aangeboden te worden

Jeffrey Noeken | CasinoNieuws Op 14 december wordt een informatiemiddag georganiseerd op Curaçao over de conceptwet Landsverordening op de Kansspelen. In de uitnodiging laat minister Silvania weten dat...

Democracy now! | Tuesday, December 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Sinterklaas wenst Curaçao een fijne pakjesavond

Sinterklaas is de afgelopen weken, en zeker de laatste dagen, druk bezig geweest en ook vanavond heeft hij nog een vol programma voor de boeg. De goedheilig man...
- Advertisement -spot_img

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

HomeLandenCuraçaoPBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken.

Het gaat voorlopig om een heffing van 1 dollar en 73 centen die per 1 januari 2024 wordt geheven op bijna alle passagiers die van Curaçao International Airport (CAP) vertrekken.
Napa

De heffing is noodzakelijk door steeds hogere kosten die samenhangen met het bewaken van de veiligheid van de luchtvaart door de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA). Verschillende studies hebben aangetoond dat het budget dat CCAA ontvangt van de lokale overheid niet toereikend is, om de taak naar behoren uit te voeren.

De grondslag voor de heffing ligt vastgelegd in de Landsverordening luchtvaartveiligheidsheffing, die inmiddels door het parlement van Curaçao is aangenomen.

Geen belasting

CCAA benadrukt in haar communicatie dat het niet gaat om een belasting. De gelden die met de heffing worden binnengehaald worden geheel aangewend voor de taken van de CCAA.

Gebaseerd op het geprojecteerde aantal passagiers in het jaar 2024 zal zo’n 2.473.912 Antilliaanse guldens (net geen 1.4 miljoen Amerikaanse dollars) worden binnengehaald met de nieuwe heffing.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

21 reacties

 1. @Klabuusterbeer schreef;
  “Als je op de Wiki pagina van de RUL kijkt, zie ik bij bekende personen GEEN Tico Martina staan.”

  Dat dacht ik al.(lol)
  Sterker, het lag in de lijn der verwachting. hi hi hi hi hi

 2. Ik zie dat de speurneuzen druk bezig zijn om mijn Erudiet verleden in kaart te brengen. Gaat niet lukken. En voor iemand die beweerd pas recent te reaguuren op KKC is de obsessie van Klamastubeer erg zorgelijk.

  Ik hoef geen hoge opleidingen op mijn Linkedin te plaatsen. Mijn hoge mate van inteligentie bewijst zich in kennis en kunde en praktijk. Niet een veredelde titeltje zoals Drs. of MBA. Zoals gezegd de RUL is dankzij mijn tomeloze inzet op de kaart gezet. Degeen die het moeten weten weten het.

  Blijven jullie ondertussen maar in bobolandia toeven en de corrupte overheid spekken

 3. De “studie” van Tico volgens zijn LinkedIn:

  Education
  Explicit: Reyneveltcollege Delft
  Reyneveltcollege Delft
  MBO Chemische laboratorytechniek
  1996–2000

  Explicit: Sint Ignatiuscollege Curacao
  Sint Ignatiuscollege Curacao
  MAVO MAVO
  1989–1993

 4. Zo te zien zijn er geen goede overeenkomsten voor je zoekopdracht

  is het aantwoord van Google als je zoekt op Tico Martina en Rijksuniversiteit Leiden.

 5. Als je op de Wiki pagina van de RUL kijkt, zie ik bij bekende personen GEEN Tico Martina staan.
  Van Wiki:
  Bekende alumni en medewerkers
  Enkele honderdduizenden studenten bezochten de Leidse universiteit. Alleen al in de periode 1575 tot 1812 studeerden meer dan 60.000 jongens in Leiden.[13] Ook zijn enkele tienduizenden docenten en hoogleraren aan de Leidse universiteit verbonden geweest. Tussen de studenten zaten leden van het Nederlandse vorstenhuis, onder meer Willem-Alexander, Beatrix en Juliana van Oranje-Nassau. Ook studeerden en doceerden veel mensen in Leiden die later maatschappelijk of wetenschappelijk bekend werden.

  Leidse alumni en oud-medewerkers zijn onder meer terug te vinden als president of premier (John Quincy Adams, Kofi Abrefa Busia, Abraham Kuyper, Mark Rutte, Raden (jonkheer) Ali Sastroamidjojo, Johan Rudolph Thorbecke en Ronald Venetiaan), maar vooral als wetenschappelijke grootheden. Voorbeelden van die laatste categorie: Herman Boerhaave, Christiaan Huygens en Jan Oort, en daarnaast niet minder dan 16 Nobelprijswinnaars, onder wie Van ‘t Hoff, Jan Tinbergen, Niko Tinbergen, Van der Waals en Zeeman.

  Opvallend is verder het hoge aantal schrijvers onder de Leidse alumni: Maarten Biesheuvel, Bart Chabot, Ida Gerhardt, Maarten ’t Hart, Ilja Leonard Pfeijffer, Erik Hazelhoff Roelfzema, J.H. Leopold, Nelleke Noordervliet, David Van Reybrouck, Franca Treur, Jeroen Windmeijer en Christiaan Weijts.

 6. @ schreef;
  “Toef al jaren in Tsjechië waar men mijn kennis, kunde en begaafdheid op waarde weten te schatten. Dankzij mij is de Universiteit van Leiden (RUL) op de kaart gezet.”

  En dit nu, bovenstaande, is typisch gedrag van een ….. wanneer hij zich betrapt voelt, het zit ’em dwars. Ik weet dat er in de psychologie een term of uitdrukking bestaat die genoemd gedrag beschrijft, maar ik ga niet googelen. Zal het simpel houden.
  Dus zal hij om te “maskeren” dat hij inderdaad, wel degelijk, met een serieus (mentaal) probleem opgezadeld zit/is, heel theatraal het probleem overdrijven in de hoop de bek te snoeren van diegene die hem bij z’n lurven heeft. Maar het probleem is er en blijft er zijn. Het zal mij overigens niets verbazen als hij bovenstaande belachelijke theatrale overdrevenheid minstens een volle week in zijn nog volgende reacties zal voortzetten. (lol)

 7. Het moet dus hoe dan ook uit de lengte of uit de breedte komen .
  Oftewel belasting heffen .
  Wat is de volgende stap ?
  En wie wordt er beter van ?

 8. @Klabuusterbeer, je valt door de mand niet zo snuggere. Je schrijft dat je niet zo lang op dit forum rondwaalt maar je denkt mij te kennen. Je schrijft zaken op die ik lang geleden beschreef. Dus je bent niks anders dan een leugenaer aangezien je wel degelijk lange tijd hier rondzwerft, allicht onder een andere naam. Uw afgunst ten opzichte van mij is stuitend. Wellicht bent u van de PAR elite die mij probeert te dwarsbomen en zwartmaken. Dat gaat niet lukken

 9. Een van de taken en verantwoordelijkheden van een vliegveld is de veiligheid garanderen en waarborgen. Alvorens men een vergunning krijgt voor exploitatie van een vliegveld dient men een veiligheidsplan te hebben en het kan voorkomen dat er verdere veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Nu hebben we uiteraard te maken met Curacao dus de bedrijven worden bestierd door sukkels die alleen op basis van hun politieke kennissen op bepaalde posities zijn neergekwakt. We hebben al kunnen zien waar dat toe leidde toen bepaalde schobbejakken vrolijk fluitend een salvo van kogels kon lossen en daarna gemoedelijk konden wegrijden. Het plastic hefboompje hield hun niet tegen.

  En nu heeft men weer een manier gevonden om de overhead van niksnutten en onbekwamen te blijven bekostigen. Men voert een veiligheidstoeslag in.

  Ach ja als gezegd ik maak me niet meer druk om de kale rots in de Kariben. Toef al jaren in Tsjechië waar men mijn kennis, kunde en begaafdheid op waarde weten te schatten. Dankzij mij is de Universiteit van Leiden (RUL) op de kaart gezet. Uiteraard begeven in de panelen van de KKC zich reaguurders die dit proberen onderuit te halen. Maar ik verhef mij daar boven.

 10. Tja, we betalen ook krater, uhhh flater, uhh wegenbelasting toch? Eea opdat Hato, Cooper etc en de parlementaire bloopers lux de wereld rond kunnen reizen en zich met ditjes en datjes bezig kunnen houden.

 11. De oplichters regering van Gerrit de Raaf partij MFK is de laatste maanden druk bezig om hun zakken te vullen nu dat zij de boete van Gerrit de Raaf hebben betaald zijn zij zelf aan de beurt aangezien zij weten dat het binnen korte tijd over en uit is met hun stelerijen, de GAME is over zegt Nederland, het piratenschip staat klaar om het geboefte te laten in te stappen en uit te varen met Gerrit de Raaf aan het stuur, het eiland curacrim totaal naar de kloten achter latend, en dat was nu net zijn opgezet spel en het klotjes volk was er in getrapt en zouden er nu weer in trappen?????.

 12. Ik zit nog niet zo lang mee te lezen en sinds kort pas te posten, maar Tico is inderdaad een narcistisch mannetje. Een niet al te snugger mannetje die denkt dat als hij maar vaak roept dat hij “geleerd” en “belezen” is er zelf in gaat geloven.

  M.i. is het een niet al te snuggere MBO eilander die naar een net zo weinig snugger land is verhuisd.

 13. nu ook extra ” veiling heffing” op het airport. Welke veiligheid op Hato???? Hato moet zich schamen, en de idioot die dit bedacht heeft ook!!

  Deze heffing gaat niet naar CAP of Hato maar naar de CCAA wat overigens valt onder Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. Wat ze dus precies gaan doen in onduidelijk (Verrekijkers aanschaffen om het luchtruim te bekijken?) maar apart dat een overheidsinstelling ineens zelf heffing gaat vragen. Moeten we straks bij de autokeuring ook een extra heffing betalen aan de persoon die de keuring doet? of de belastingdienst gaat een bedrag heffen voor de belastingen?

 14. @schreef;
  “vandaar dat een belezen en geleerd persoon als ik er niet meer kom.”

  Bovenstaande gedane uitspraak is voor tweeërlei uitleg vatbaar.
  Het is een opmerking die iemand met een behoorlijk narcistische inslag zou maken. Maar de opmerking zou ook als zelfspot of als ‘grapje op de valreep’ beschouwt kunnen worden ware het niet dat degene die de opmerking maakte al een paar jaren geregeld soortgelijke opmerkingen maakt die een duidelijk herkenbaar terugkerend patroon vertonen. Dus dit is een bloedserieuze zaak.(wink)

  Zeer waarschijnlijk hoopt hij op een reactie, dat bewijst ook zijn narcistische hang naar online aandacht.
  En die krijgt hij bij deze van mij! Hij kan er niet zoveel aandoen, aan dat wat er in zijn psyche afspeelt. O nog iets, een tegenreactie is niet nodig, tenzij. (lol)

 15. Hoe ze het ook noemen,is hetzelfde.Het is weer de mensen die komen en later ook weer moeten vertrekken, uit te melken. Dat enige dat Curacao nog heeft,is het toerisme. Op deze manier, ook al het bedrag niet veel is, is het een kwestie van principes en dan zullen ze niet meer komen. Het wordt sowieso minder en minder geboden: hotel kamers veel duurder, veiligheid op het eiland,veel minder, onschoon tot een limiet om basta te zeggen, en nu ook extra ” veiling heffing” op het airport. Welke veiligheid op Hato???? Hato moet zich schamen, en de idioot die dit bedacht heeft ook!!! Maar wel miljoenen belastingschulden van voor 2017 kwijtscholden voor f&f , grote bedrijven, overheidsbedrijven, Hato zelf, hotels en gokbedrijven.

 16. Op welke manier bewaakt men Hato en op wat voor manier is dit duurder geworden? Gewoon weer een manier om meer geld op te strijken!

 17. Ja hoor gooi maar in den Hooghen Hoedt. En net als dat de overheid benadrukt dat ze geen hoerenkot hebben aangeschaft, benadrukt hato dat het geen belasting is die geheven wordt. Welke minkukels hebben destijds ingestemd met de privatisering van het vliegveld, bijkans de enige in en uitgang van de Caele Rotsch in de West? Man man man, vandaar dat een belezen en geleerd persoon als ik er niet meer kom

 18. Weer een extra belasting om de reizigers verder uit te knijpen en het toerisme naar deze rots nog verder uit de markt te werken. Wat kunnen we nog meer verzinnen? Hoe dom kan je zijn?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties