PBC | Veel mis met media op Curaçao

Veel mis met media op Curaçao

Veel mis met media op Curaçao

WILLEMSTAD – Er is nogal wat mis met de media. Dat is de conclusie van UNESCO dat de toestand van de pers op Curaçao onderzocht.

Zo is er geen onafhankelijke mediaraad en zijn er voor journalisten geen opleidings- of nascholingstrajecten beschikbaar. Ook bestaan er nauwelijks voorzieningen om te zorgen voor de onafhankelijkheid van redacties ten opzichte van hun uitgever.

UNESCO deed gisteren aanbevelingen om daar verandering in te brengen. De kans dat dat gaat gebeuren is overigens klein. Omdat de media niet is georganiseerd en de overheid het niet als haar probleem ziet, zoals het rapport zelf ook al constateert.

Bron: Persbureau Curacao

Een Reactie op “PBC | Veel mis met media op Curaçao

  1. Nogal wat mis? Er is heel veel mis. Dit is een gevaar voor de democratie en de rechtstaat. Hoop dat enkele welwillende “kritische” journalisten bereid zijn om iets te doen met de aanbevelingen uit het rapport onder het mom van goed voorbeeld doet volgen? Lijkt mij overigens niet te veel gevraagd van een zichzelf respecterende journalist. Glenn Thomas van Telecuraçao beloofde afgelopen vrijdag in het programma MBD met de aanbevelingen aan de slag. Zou een mooi begin kunnen zijn samen met zijn collega Nicole Maduro. Zet ‘m op and make a difference.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *