PBC | Twee duikers in de problemen op Bonaire

Persbureau Curacao

Toegesnelde politie en marechaussee wisten duiker uiteindelijk aan de kant te krijgen

Afgelopen zaterdag zijn twee duikers op Bonaire in de problemen gekomen aan noordoostkust bij Arawak.

De eerste duiker wist uit het water op de rotsen te komen, maar brak daarbij zijn enkel. De tweede duiker lukte het aanvankelijk niet om zelf uit het water te komen.

Toegesnelde politie en marechaussee wisten de duiker uiteindelijk aan de kant te krijgen. Beide duikers zijn ter plaatse door ambulancepersoneel gecheckt.

Bron: Persbureau Curacao

Een Reactie op “PBC | Twee duikers in de problemen op Bonaire

  1. Bonaire zou er goed aan doen regelgeving te formuleren waar sprake kan en mag zijn van duikactiviteiten. Daartoe zijn de bekende gele stenen aangebracht langs de zuid-west kust van het eiland. Het duiken bij Arawak is uitermate gevaarlijk en vereist een hoge duikvaardigheid en scherpe voorzorgsmaatregelen in het kader van de duikveiligheid. Het is daarom nodig dat Bonaire regels stelt waar absoluut niet gedoken mag worden en daarop handhaaft. Het komt het toerisme niet ten goede als onnodige ongelukken (zoals deze) voorkomen omdat er niet gehandhaaft wordt. Dat deze duikers een uitdaging zijn aangegaan op een plek waar de kust extreem gevaarlijk is, vraagt om bezinning. Ik denk dat een duikplan (zou verplicht moeten zijn) ontbrak en daarom de veiligheid van beide duikers in het geding kwam. Deze duikers zouden een flinke reprimande moeten krijgen en hun brevet moeten inleveren onder voorwaarde dat ze even moeten bijleren hoe het ook al weer moest en dan hun brevet weer terugkrijgen. Mogelijk stoer gedrag is een slechte raadgever bij een veilige duik. Hier moet de DOSA in betrokken worden evenals de duikscholen op Bonaire. Voorgestelde regel: Wanneer een duikplan ontbreekt, wordt geen duikuitrusting verstrekt. Dit dient de veiligheid van de duiker en die van zijn/haar directe omgeving. Bai pensa, swah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *