PBC | TUI en KLM toch verplicht te controleren op PCR-test

Persbureau Curacao

Vorige week trok de voorzieningenrechter een streep door de PCR-test voor reizigers uit hoge risicogebieden, omdat luchtvaartmaatschappijen wettelijk niet verplicht kunnen worden om te controleren | Persbureau Curacao

TUI en KLM zijn toch verplicht te controleren op een negatieve PCR-test bij hun reizigers. De Nederlandse regering heeft dit met spoed geregeld via een ministeriële beschikking.

Vorige week trok de voorzieningenrechter een streep door de PCR-test voor reizigers uit hoge risicogebieden, omdat luchtvaartmaatschappijen wettelijk niet verplicht kunnen worden om te controleren.

Maar het kabinet vindt de coronasituatie in Nederland zo erg dat ze het nu voorlopig anders regelt. Mocht de Tweede Kamer het niet eens zijn met deze ministeriële beschikking dan vervalt die als er binnen een week tegen wordt gestemd.

Maar om iedere discussie over de juridische grondslag van de verplichte negatieve testuitslag te voorkomen heeft het kabinet ook besloten om met de grootst mogelijke spoed een wetswijziging door te voeren in de Wet publieke gezondheid.

Een voorstel zal voor advies worden voorgelegd aan de Raad van State, waarna de Tweede Kamer daarover kan stemmen.

Bron: Persbureau Curacao

Een Reactie op “PBC | TUI en KLM toch verplicht te controleren op PCR-test

 1. Rey Miguel

  Het hele Nederlandse politieke beleid met betrekking tot corona kun je typeren met de bestaande definitie: management by mistakes.

  Er is niet een maatregel te verzinnen die niet klakkeloos afgekondigd werd, en waarbij men er achteraf achter kwam dat het wettelijk problematisch was of zelfs niet toegestaan.

  Wat er maar niet wil ingaan, is dat als er een heel apparaat bestaat (rivm, ggd’s, huisartsen, diverse medische verenigingen) er niet een kant-en-klaar vaccinatie-plan uit de kast gehaald kon worden. Kennelijk hebben al die organen geslapen, zoals het echte ambtenaren betaamd.

  En als je dan pakweg 11 maanden coronacrisis hebt, hoe kan het dan dat de automatisering nog helemaal opgebouwd moet worden? Wederom slapende ambtenaren.

  En als er iets eenvoudigs als cijfers per regio doorgegeven moeten worden, dat er steeds ict-storingen zijn, waardoor dat zogenaamd niet zou kunnen. Als domme buitenstaander denk je dan: zorg dat je een noodscenario hebt, waarbij de 60 ggd’s deze cijers doorbellen, gewoon met een telefoon. Als als de ontvanger die cijfers dan meteen in een spreadsheet zet heb je ook de totalen. Nee, te voor de hand liggend. Diezelfde domme ambtenaren denken dat we het niet doorhebben dat nèt als de cijfers politiek slecht uitkwamen, dat er weer een ict-storing optrad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *