25 C
Willemstad
• vrijdag 3 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao

Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar.

Ze had daarbij een snelheid van bijna 80 kilometer per uur en kwam aan land in in het zuidoosten van Nicaragua, in de buurt van de grens met Costa Rica, waar waarschuwingen voor tropische stormen van kracht waren, volgens het National Hurricane Center.

Vrijdag was de storm al iets sterker geworden en verplaatste zich naar de zuidwestelijke Caribische Zee.

Vanochtend om 05.00 uur trok de storm westwaarts met snelheden van ongeveer 22 kilometer per uur. Het waarschuwingsgebied langs de Caribische kusten van Nicaragua en Costa Rica ondervindt tropische stormcondities en die omstandigheden zullen zich naar het westen verspreiden.

De maximale aanhoudende wind neemt over land af, met een verdere verzwakking als Bonnie Midden-Amerika oversteekt. De verwachting is dat het systeem opnieuw gaat versterken zodra het later vandaag de warmere wateren van de oostelijke Stille Oceaan bereikt.

Maria Torres, meteoroloog bij het Hurricane Center zegt in de New York Times dat Bonnie een herkenbare gesloten circulatie zal moeten behouden als zij over Midden-Amerika de Stille Oceaan ingaat, om haar naam te behouden. “Het komt zelden voor dat een orkaan van de Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan trekt, de laatste was orkaan Otto in 2016.

Colin

Uren nadat Bonnie aan land kwam in Nicaragua, heeft zich ook een tropische storm gevormd net voor de kust van South Carolina, Amerika. Die kreeg de naam Colin. De storm is een verrassing en dreigt de buitenactiviteiten tijdens het lange weekend van 4 juli te verstoren.

Voorspellers houden ook rekening met twee andere stormen. Daaronder een die dit weekend naar verwachting zware regen zal brengen aan de Amerikaanse Golfkust. Overstromingswaarschuwingen zijn van kracht in Texas en Louisiana. De andere storm, veel verder naar het oosten, zal naar verwachting dit weekend langzaam Bonnie’s pad naar Midden-Amerika volgen.

Orkaanseizoen

Tropische storm Alex, die zich op 5 juni vormde was de eerste storm van wat naar verwachting een ‘boven normaal’ orkaanseizoen zal zijn . Als die voorspelling uitkomt, zou 2022 het zevende achtereenvolgende jaar zijn met een bovennormaal seizoen, met veertien tot 21 benoemde stormen. Zes tot tien zullen naar verwachting orkanen worden, en tot zes daarvan zullen naar verwachting toenemen tot grote orkanen, geclassificeerd als categorie 3-stormen met windsnelheden van ten minste 178 kilometer per uur.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

1 reactie

  1. Tjonge Tjonge wat een geweldig nieuws van onze curacrimse door Pik en Gerrit de Raaf aangestelde metrologen met een salaris van minimaal 18000,00 naf per maand.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -