PBC | Toename aantal aanrijdingen

Verkeersongelukken nemen toe | Persbureau Curacao

Het aantal verkeersongelukken op de curaçaose wegen neemt sterk toe. Vorig jaar waren er 13360 aanrijdingen, ruim 3 procent meer dan in 2015 en zelfs 15 procent meer dan in 2010.

Dat blijkt uit cijfers van 199, Forensys. Verreweg de meeste ongelukken gebeuren op grote doorgaande wegen. Zoals de F.D Rooseveltweg, de Caracasbaaiweg, de Santa Rosaweg en de Schottegatweg Noord. Op die vier wegen vindt de helft van alle aanrijdingen elk jaar plaats. December is al zes jaar de maand met de meeste ongelukken. Op Curacao zijn 88 duizend auto’s geregistreerd.

Bron: Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | Toename aantal aanrijdingen

  1. Abraham Mossel

    Als we nu eens eerst beginnen met richt aangeven,ook met inhalen , dat zal 50% van de aanrijdingen schelen en is niet zo moeilijk aan te leren, de overige 95 % van de verkeersregels die echt niet moeilijk zijn op Curcrim , daar krijgt men vrijstelling van Ome Gerrit de Raaf en co, krijg je toch nog een bekeuring, lever hem danin bij hem prive, of bij het partijgebouw van de MFK, dan zal Gerrit er voor zorgen dat deze bekeuring door maatjes van hem bij de politie verdwijnen, je moet wel met een mobil foto aan kunnen toonen dat op hem hebt gestemt anders krijg je nada niks en geen vrijsteling van je bekeuringen.

  2. Maar de techniek staat voor niets. In de VS is er een ontdekking gedaan en die schijnt inmiddels al op veel auto’s te zijn ingebouwd.

  3. Tja, dat krijg je wanneer mensen niet kunnen autorijden, de rijscholen hen niets bijbrengen en men alleen maar bezig is met telefoneren, facebooken, eten, drinken of wat dan ook.
    Velen zijn in een compleet andere wereld wanneer ze voor het stoplicht staan. Missen het groene licht volledig en rijden dan vervolgens vrolijk door oranje of rood.
    Daarnaast verzinnen de meesten compleet eigen verkeersregels. Voorrangsituaties worden aangepast en dat maakt het verkeer volledig onvoorspelbaar. Expect the unexpected is het hier en de politie treedt niet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *