30 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 13:36

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidPBC | Tien mensen positief getest

PBC | Tien mensen positief getest

Persbureau Curacao

136 mensen opgenomen in het ziekenhuis, 22 mensen overleden als gevolg  Corona

Vandaag zijn er op Curaçao tien mensen positief getest op een totaal van 428 afgenomen testen. Een testratio derhalve van 2,3 procent.

Zes patiënten in thuisisolatie zijn covid-vrij verklaard, zodat er nu nog 68 actieve gevallen zijn.

Sinds het begin van de crisis zijn ruim 50.000 mensen getest, van wie bijna 4.800 positief zijn bevonden. De testratio is daarmee 9,3 procent. 136 mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, 22 mensen overleden als gevolg van Corona.

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Que tacaño ese hombre.
  Als ik nu 1.800 Eur ipv 18 eur kan betalen om mijn vacuna te krijgen, dan doe ik het.
  Ik ben niet op Cur woonachtig. Waar ik woonachtig ben, zijn ze ook traag al is het een super rijk land. Maar ze zijn traag en naar mijn mening niet goed georganiseerd.

  Dood is permanent man. Geef mij mijn prik.

 2. @ericlapas. Tuurlijk hoeft dat niet. Maar je zou wel gek zijn als je een gift als deze niet zou aannemen. Ik krijg ook een gratis vaccinatie. Ben wel gek als ik zou zeggen van: Hier heb je 18 dollar, want dat kost dit vaccin. Ik ben geen gekke henkie.

 3. Beste @John Bash, ik kan de link nu niet vinden maar als ik me niet vergis waren mijn exacte woorden toen, “om te voorkomen dat rechtse partijen straks in de kamer gaan schreeuwen dat die negers voor hen gevaccineerd worden, moet Curaçao een order via Nederland plaatsen en desnoods zelf betalen”.

  Ook al zijn we negers hoeven we toch niet altijd potverdomme onze handen uit te steken om giften in ontvangst te nemen.

 4. @Ericlapas. 1e. Volgens jouw berekening kost het afgerond 5,5 miljoen. Volgens mijn berekening kost het curacao helemaal niets, omdat zij het gratis krijgen van nederland. 2e. Nederland, duitsland en nog een land, ik dacht frankrijk, waren begonnen met onderhandelingen betreffende vaccinatie leveringen bij de farmacie bedrijven. Dit is later voortgezet in eu verband. Bij de leveringen per land, die uit de contracten zijn voortgekomen krijgt nederland al extra voor de eilanden.

 5. Beste @John, toen bekend werd dat Nederland miljoenen vaccins aan het bestellen was, heb ik al gevraagd waarom Curaçao niet via Nederland ook een bestelling plaatst. Ik schrijf niet voor niets dat dit land door randdebielen (fucking idioten) word geregeerd.

 6. @ericlapas. Voor alle duidelijkheid. Curacao kan geen vaccins kopen. De grote rijke landen hebben alles via contracten gereserveerd. Astra-Zeneca levert niet de beloofde aantallen aan Europa, omdat het VK de ontwikkelingskosten heeft gesubsidieerd. Om geen ellenlange uitleg te geven, zijn en blijven wij afhankelijk van Nederland met betrekking van de vaccins.

 7. @John Bash, “Beetje moeilijk met aantal vaccins wat we gekregen hebben”. Nou beste @John, heb begrepen dat de duurste vaccin op de wereldmarkt rond $18.00 kost.

  Als iedereen 2x gevaccineerd moet worden komen we op ongeveer 300.000 * $18.00 = $5.400.000. Nou daar hoeft de grootverdieners niet eens één maand salaris in te leveren en dan hebben we wat levens gered en de economie kan weer draaien.

 8. De meeste landen kunnen in een week miljoenen mensen vaccineren en wij kunnen niet 150.000 in één dag vaccineren? In feite hadden velen de hoop dat door Corona de bevolking zich had kunnen beseffen dat regeren een serieuze zaak is. Helaas blijven de randdebielen als vliegen op stront afkomen op de 14.000 NAF per maand.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties