30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 20:14

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Steven Croes maandag minister van Onderwijs

Persbureau Curacao

Croes heeft voornamelijk in de financiële sector gewerkt en heeft geen ervaring in het onderwijsveld.

Steven Croes wordt de nieuwe minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport. Maandag wordt hij beëdigd. Volgens PAR-partijvoorzitter, Gerold Rach, is Croes door de screening.

Croes neemt de portefeuille over van premier Eugene Rhuggenaath, die sinds januari de honneurs waarnam na het vertrek van Marilyn Alcalá-Wallé.

- Advertentie -

Lang zal zijn ministerschap niet duren, want op 19 maart volgend jaar is hij al demissionair vanwege de verkiezingen.

De 40-jarige Croes werkt momenteel bij trustkantoor Citco op Curaçao. Hij heeft voornamelijk in de financiële sector gewerkt en heeft geen ervaring in het onderwijsveld.

De post van minister van Volksgezondheid, Natuur en Milieu is ook nog open na het vertrek van Suzanne Camelia-Römer op 24 juli van dit jaar. Het lijkt erop dat de coalitie die functie binnenkort ook wil invullen met een nieuwe kandidaat.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

14 reacties

 1. PAR always portrays themselves as incorruptible, and I saw the prime minister as such. The minister of sports and education job was open for at least 2 years and was run by the prime minister because they couldn’t find anyone suiting the job. 4 months before election time the prime minister suddenly finds someone and appointed steven croes, who is a financial guy and close friend of the PM, as minister of education and sports… croes hasn’t have any knowledge of what he’s been appointed to. So I think the PM put his close friend there to get him in the carousel of overpaid government officials and steven will be settled for life on the tax payers dime.
  If he does well I’m happy to acknowledge I saw it wrong, but this feels very corrupt to me and gives me the feeling this PAR government is corrupt and does favor “friends” over knowledge

 2. Dit is de hodementu van PAR. Iemand van de financiële sector op een onderwijs positie zetten. Nepotisme? Natuurlijk, the old boys club! Te triest voor worden!

 3. @dr, het wordt steeds leuker hier. Had ook al iets gelezen over kuisheidsgordel, over de rijn en schottegat eigenlijk nog meer, maar ben ‘t vergeten. Het had trouwens allemaal te maken met crimineel schotte. Weten natuurlijk niet of Nardy toestaat dat ‘t steeds grappiger wordt.

 4. Wat een schande zeg, iemand voor een paar maanden met een dijk van een salaris en wat erna komt te benoemen. En dat terwijl mensen hier honger lijden er +60.000 voedselpakketten werden uitgedeeld en mensen nog steeds dagelijks met caritas bezig zijn.
  Die schoften leren het nooit.! Dweilen met de kraan open.

 5. Kwalificaties maken niets uit, er zit ‘n zgn parlementarier in de oppositie, die wijzer is dan ‘n professor, nl de bak afval rojer kdnt.

 6. Ruggy komt van Citco-groep. Hij moet zijn brodder een dienst verlenen om zo zijn spandiensten te verrichten.

  Pastechi wer bisto?

  Arthur Donker: we blijven maar lachen lieve ouwe dibbes!!

 7. Waarom wordt er maar één nieuwe minister van onderwijs benoemd? Met hetzelfde gemak en insteek zoals benoemingen tot nu toe gebeuren, zouden ze er ook 15 kunnen benoemen. Kwalificaties maken toch niets uit, wel familiebanden of anderszins relaties.

 8. …..”De 40-jarige Croes werkt momenteel bij trustkantoor Citco op Curaçao. Hij heeft voornamelijk in de financiële sector gewerkt en heeft geen ervaring in het onderwijsveld”……

  Waarom wordt deze post die al een jaar vacant is nog opgevuld voor een paar maanden.

  Had dan Alcallah laten zitten, nu ze niet kan reizen doet ze misschien wat voor onderwijs.
  Nu wordt er 2 x 18 k betaald.

  Zo makkelijk, mensen de laan uit sturen met behoud van salaris, en zo makkelijk voor een paar maanden een nieuwe aantrekken.

  Iemand die geen kaas gegeten heeft van Onderwijskunde,

  ach wat maakt het ook uit. Kids zitten , als hij ze heeft , op de International school of schreuderschool, of andere eliteschool, of krijgen intensieve bijles!!!
  Net als de kids van Cova en andere Papiamentu ta bai skol toeteraars.

  Papiamentu is altijd goed voor de ander zijn kinderen, nooit voor de personen die het zo hard roepen!

  Kan me wel weer voorstellen dat hij uit een veel efficientere, planmatigere en daadkrachtigere corporate cultuur komt dan de gemiddelde draaideur minister die ook al decennia niets presteren.

  Dus in dat opzich juig ik iemand uit de corporate wereld toe.

  We hebben gezien watveen Zita, Koeiman, Camelia, konket, en Walgala walle en votige ministers van onderwijs voor prestaties neergezet hebben.

  Van het niveau overheidsambtenaar, Curaçaose overheidsambtenaar..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -