28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Stafmedewerkers Isla: Milieugroepen zijn niet geïnteresseerd in schone lucht

HomeNieuwsPBC | Stafmedewerkers Isla: Milieugroepen zijn niet geïnteresseerd in schone lucht
Vakbond Apri: 'Milieugroepen zijn niet geïnteresseerd in schone lucht'
Vakbond Apri: ‘Milieugroepen zijn niet geïnteresseerd in schone lucht’

WILLEMSTAD – Milieugroepen tegen de Isla hebben een verborgen agenda. Dat zegt de APRI, een associatie van stafmedewerkers van de Isla tegen de Èxtra.

Volgens directeur Henri Emerenciana zijn de milieugroeperingen helemaal niet geïnteresseerd in schone lucht. Vooral Nederlanders zouden massaal land opkopen rondom de raffinaderij.

Om vervolgens te speculeren op een vertrek van de Isla. De goedkope grond zou dan in één klap dubbel zoveel waard worden, aldus APRI.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. Het moet toch eenvoudig in een register op te zoeken te zijn van wie welke grond is. Dan kan de uitspraak van de ISLA dat veel Nederlanders de grond rondom de ISLA speculatief opkopen direct onderbouwd dan wel worden gelogenstraft .Mooie taak voor de heer Van Leeuwen c.s. (misschien kopen lokalen – politici?- de grond wel op…).

 2. laat de bewijzen maar zien dan, net zoals de ISLA niet goed is geloof toch niemand deze verhalen. wel beginnen met beslag leggen op de olie in bullenbaai.

 3. hoeveel geld hebben de “APRI leden” of liever gezegd het APRI Bestuur ontvangen om deze nonsens te spuien? Laat ze dat maar eens komen vertellen.

 4. ja hoor, allemaal de schuld van de makamba…
  Dat ze al 30 jaar vergif verspreiden met kankerverwekkende stoffen.
  zo een 18 vroegtijdige sterfgevallen per jaar…
  Dat speelt niet..
  De makamba is straks schuldig aan het feit dat er 900 werkelozen zijn.

  Trouwens: Waar is Greentown gebeleven?????

 5. Moet toch na te trekken zijn of en zo ja welke (al dan niet Nederlandse) personen speculatief grond rond de Isla hebben opgekocht. Er is toch een register van wie welke grond is ? Lijkt me een mooie taak voor de heer Van Leeuwen om , indien niet waar, de Isla-maffia hiermee om de oren te slaan. (mogelijk zal blijken dat Curaçaose personen -politici ?- grond hebben gekocht !).

 6. Het heeft even geduurd, maar zoals te verwachten is het rassenverhaal toch boven komen drijven. Ben benieuwd hoe de politiek hier verder mee omgaat. Last resort is het altijd een ander die het doet in dit geval de macamba`s.

 7. Je reinste flauwekul. Speculanten speculeren op schone grond.
  Welke gek koopt vervuilde grond, het kost miljoenen om het te zuiveren… als dat lukt!

 8. “Proberen een rookgordijn te leggen”???? Dat lukt ze dan aardig….Doen ze al sinds jaar en dag !! :(
  Voor de rest een broodje-aap-verhaal…

 9. Charme offensief, kort geding, pressie groepen de schuld geven en nu dit, een compleet loos onzinverhaal. Verbaas me er over dat men het 75 miljoen bedrag nog niet in de strijd heeft gegooid door te suggereren dat het dus alleen daar om gaat. De stafmedewerkers van de Isla proberen een rookgordijn te leggen, net zo als hun bedrijf dat doet.

 10. Speculeren met (zwaar) vervuilde grond? Daar begint geen weldenkend mens aan. Nooit grond kopen bij de raffinaderij. Ongeschikt voor landbouw en bewoning. Als verkoper van de grond en/of bouwer is men aansprakelijk voor de inhoud van de grond. Alleen maar grond kopen met een certificaat van schone grond. En zelfs met zo’n certificaat vooraf onderzoek laten doen. Bovendien is het inderdaad onzorgvuldig bij dergelijke informatie geen bronnen te vermelden. Zoals al genoemd kadaster, notarissen, makelaars of andere belanghebbenden. Heeft de heer Emerencia voor zijn stellige uitspraken wederhoor gepleegd en de milieugroepen geconfronteerd met alle onbewezen aankopen? En met zijn slinkse vermoedens van speculatie? Wonen de stafmedewerkers onder de rook van de raffinaderij? Welke kennis hebben de stafmedewerkers van uitstoot? De indruk wordt gewekt dat er maar wat geroepen wordt. Kan de Isla al die miljoenen dwangsom betalen? Pas nu de situatie moeilijk wordt, wordt iets vernomen van de raffinaderij zelf. De stafmedewerkers moeten kennelijk een slecht geïnformeerde laatste verdedigingslinie vormen voor de Isla. Zonder feitelijke en zakelijke onderbouwing van dergelijke stemmingmakende stellingen verslechtert de financiële situatie van de Isla verder, evenals van de luchtkwaliteit. Renée van Aller&John de Vries

 11. Mijn vader kocht ooit een goedkoop een stuk grond in Blaricum, hij wist dat het vervuild was door een tinner opslag. Het duurde 16 jaar om de grond te reinigen, gerekend op 5 jaar. Tel uit je winst!. Die stafmedewerker zal wel een billenmaat zijn van die haat zaaier van de MFK, bekend staand als psychopaat en de grote roeptoeter/pathologische beroeps leugenaar

 12. ach het is toch zo leuk wat ze proberen, maar goed als werknemer kan ook je niet anders. Immers de werkgever betaald je salaris.
  Kijk als je journalist bent, kom je met bewijzen inplaats het klakkeloos neer te schrijven.
  Dus, is het inderdaad zo dat om Isla rondom het schottegat landis opgekocht door Nederlanders . misschien wel want we zijn allemaal Nederlanders.
  Nu denk ik dat je bedoelen geen Nederlanders van ons Land maar Nederlanders van uit Europa.
  Dus welke echte onderzoeks journalist spit dit eens uit bij het kadaster.
  Nu heb ik begrepen dat Nederlanders vanuit Europa merendeels wegblijven van gifgrondjes want vergis je niet wat in de lucht gaat daalt meestal ergens neer , juist dus op de grond die is dus zwaar vervuild met asbest, zwavel en ander zware metalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties