PBC | Schiphol-topman: verre vluchten KLM moeten doorgaan

Persbureau Curacao

Achter de schermen wordt er nog druk door de luchtvaartsector gelobbyd om de testverplichting aan te passen voordat deze wordt ingevoerd | Persbureau Curacao

Schiphol – Dick Benschop, topman bij Schiphol, vraagt het kabinet om een oplossing te vinden zodat verre vluchten van KLM kunnen blijven doorgaan.

Het kabinet stelt dat ook voor vliegtuigbemanning een sneltest verplicht wordt. KLM wil niet het risico lopen dat haar personeel, indien zij positief worden getest, in het buitenland moet achterblijven. Daarom stopt KLM dit weekend met het aanbieden van verre vluchten.

“Ik vraag de minister om in overleg met KLM een praktische oplossing te vinden zodat vrachtvervoer en noodzakelijke reizen naar toegestane bestemmingen mogelijk blijven”, aldus Benschop in een officiële reactie. Hij meldt daarbij niet wat die oplossing moet zijn. De KLM-vakbonden pleiten voor een vrijstelling voor het cabinepersoneel en de piloten.

Achter de schermen wordt er nog druk door de luchtvaartsector gelobbyd om de testverplichting aan te passen voordat deze wordt ingevoerd. Behalve de passagiersvluchten dreigen ook de vrachtvluchten stil komen te liggen, terwijl die onder andere gebruikt worden voor het vervoer van vaccins en medische hulpmiddelen- en apparatuur.

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “PBC | Schiphol-topman: verre vluchten KLM moeten doorgaan

  1. Ook nu blijkt weer dat daar waar angst is, dat ten koste gaat van het gezonde verstand en rede. Bestuurders moeten daar boven staan en komen met intelligente maatregelen en niet, zoals te vaak gebeurt bij het overheidsapparaat, iedereen en alles over 1 kam scheren. Niet nodig en niet verstandig; op maat aanpassen, mogelijkheden genoeg

  2. Dit hadden ze al veel eerder moeten doen en het werkt toch niet als andere maatschappijen zich niet aan hoeven te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *