PBC | SBTNO ersntige bezwaren benoeming RvC Aqualectra

Jardim’s voordrachten en herbenoeming voldeden niet aan eisen SBTNO | Extra

SBTNO heeft ernstige bezwaren tegen de herbenoeming van één en de benoeming van twee nieuwe bestuurders bij Aqualectra. De hele voordracht is niet in orde, volgens de toezichthouder.

Zo ontbreken documenten over het prestaties van de oud-bestuurder.

De twee nieuwe kandidaten, waarvan een voorzitter moet worden van de Raad van Commissarissen, hebben niet het vereiste opleidingsniveau voor de job.

Bron: Persbureau Curacao

12 Reacties op “PBC | SBTNO ersntige bezwaren benoeming RvC Aqualectra

 1. @Mano: was een geintje omdat je 2 maal hetzelfde had gepost.
  Er valt inderdaad niet aan de opmerking van Joep Meloen toe te voegen.

 2. LaStiwz schrijft; “Als je het maar vaak genoeg zegt.”

  Volgens Joep Citroen; “En zo blijkt maar weer dat er geen enkele regering te vinden is die integriteit hoog in het vaandel heeft staan.”

  Maar bovenstaande uitspraak vaan Joep Citroen is toch wel degelijk (zowat) een waarheid? Misschien niet een absolute, maar toch…. 🙂

 3. Als je het maar vaak genoeg zegt

 4. @Joep C,
  aan je bewering valt er niets toe te voegen, het is een bijna absolute waarheid!

 5. @Joep C,
  aan je bewering valt er niets toe te voegen, het is een bijna absolute waarheid!

 6. Joep Meloen

  Abraham Mossel,

  Het geval Gekke Gerrit is erger, maar juist dit soort feestbenoemingen zagen de poten onder onze maatschappij vandaan. Dit soort praktijken zijn er mede oorzaak van dat de bevolking zo massaal op Gekke Gerrit heeft gestemd. Men is dit soort vriendjespolitiek meer dan beu. Totaal incapabele figuren die op functies worden neergezet waar ze zeer veel schade aanrichten en waar de bevolking uiteindelijk voor op mag draaien.

  Wil Curacao ooit figuren als Gekke Gerrit de wind uit de zeilen nemen dan zullen we over moeten gaan naar een ander systeem. Het moet afgelopen zijn met dit soort politieke benoemingen. Al deze functies moeten worden afgehandeld door een onafhankelijk bureau, dat helemaal niets met de overheid te maken heeft. Vervolgens strakke functie omschrijvingen vastleggen en daar niet van afwijken.
  De uiteindelijke voordracht kan dit bureau dan doen en de gouverneur mag ze beëdigen.
  Barbados had vroeger hetzelfde probleem als Curacao, daar liep het ook de spuigaten uit. Tegenwoordig kan de regering zich er niet meer mee bemoeien en zowaar zijn alle problemen opgelost als sneeuw voor de zon. Als Barbados het kan kunnen wij het ook.

 7. Joep Meloen

  David John Visser,

  Ik zou zeggen; ‘doe eens een gooi’ !

  Er zijn eisen vastgelegd waar de leden van de RvC aan moeten voldoen. Niet voldoen aan die eisen houdt in dat je niet in aanmerking behoort te komen voor de functie, immers je hebt niet de vereiste kwalificaties.
  Ten tweede heeft de vorige RvC zich niet gehouden aan de opdragen taken, m.a.w. ze hebben hun werk niet goed uitgevoerd.

  Wanneer je dan toch nog wordt voorgedragen dan zijn er dus andere motieven en dan praten we dus over integriteit. Zo moeilijk is dat toch niet of wel ?

 8. Je kunt zonder opleiding geen commissaris worden van Aqualectra, maar met 2 jaar MAVO en een strafblad wel in de Staten komen. Gerrit Schotte.

  En what about Rudney Garmes, voormalig afwashulp van de Cactusclub voor 2,000 in de maand die er 10,000 op vooruitging toen hij Statenlid werd.

 9. Abraham Mossel

  Joep, Je land verkopen aan de maffia vind ik erger, nog erger is dat het door een onafgestudeerde mavo3 de hr Gerrit de Raaf en ene minister sheik Hakim die zich brillen koning noemde en de hele wereld rond heeft gevlogen in twee jaar tijd van onze duur betaalde belastingcentjes,maar in werkelijkheid lid is van de terroristische club Hamas, en dan te denken aan die andere hoogfvlieger ene minister van Financiengrijpgraag, hij had het diploma securitiemeister aan zich zelf uitgedeeld op de in zegening en uit rijking van Gerrit de Raaf zijn Dokter Honori Causas- degree Bulletje!, over tot de order van de dag.☺♪♪.

 10. integriteit betekend ook: Een persoon die eerlijk en betrouwbaar is en laat zich niet omkopen.

 11. David John Visser

  Meloen, wat heeft dit met integriteit te maken?

 12. Joep Meloen

  En zo blijkt maar weer dat er geen enkele regering te vinden is die integriteit hoog in het vaandel heeft staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *