30 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PBC | Ruzie coalitie om carnavalsroute

HomeMediaPBC | Ruzie coalitie om carnavalsroute
Ruzie om carnavalsroute
Ruzie om carnavalsroute

WILLEMSTAD – Er is grote ruzie ontstaan tussen de coalitiepartijen over het besluit van de ministerraad om de karnavalsroute te verleggen.

Volgens Pueblo Soberano draait minister Balborda het grootste feest van het eiland de nek om door de route niet meer over de Roodeweg en de kaya Grandi te laten gaan. Ook de partij van Balborda, de PNP is in verzet gekomen en eist dat de maatregel wordt teruggedraaid. Balborda nam het besluit nadat een onderzoekscommissie concludeerde dat de Roodeweg te gevaarlijk is vanwege instortingsgevaar van huizen aldaar.

Bron: Persbureau Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Bij ons in Bergen op Zoom hebben we een van de mooiste optochten van heel Nederland. Daar komt geen luidspreker aan te pas. Alleen life muziek, zonder versterking. Trompetten, trombones, trommels, sax en klarinet . Tientallen orkesten doen er aan mee en allemaal onbetaald, dus geheel gratis.

  2. Ruzie om de carnavals route?? Ta `nos cultura` want het is een jaarlijks terugkerend fenomeen, het hoort er dus gewoon bij.

    We krijgen weer het gejammer over instortingsgevaar ivm het geluidsvolume en dergelijke ,en ook is het slecht voor het gehoor van het publiek in de nauwe straten. Op Curacao hebben we daar het volgende op verzonnen: We delen oordopjes uit !!! Brilliaaant vindt u ook niet ??

    Om het volume iets terug te schroeven daar zijn we nog niet echt op gekomen, een enkele poging daartoe is in de kakofonie van het overdonderend geluid gestrand, en het is ook toch wel te simpel om te kunnen bedenken en het dan ook nog eens uit te moeten voeren natuurlijk.

    Per saldo doen we hier zelden iets makkelijk als het ook moeilijk kan, dat is ook iets van` nos cultura`. Ik denk dat we toch gewoon maar weer door de oude route gaan, met het volume op 200% en we zien het wel weer want `nos cultura` (en de winkeliersvereniging) zijn oppermachtig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties