29 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Rekenkamer onderzoekt benoeming Franklin Sluis bij toezichthouder

HomeMediaPBC | Rekenkamer onderzoekt benoeming Franklin Sluis bij toezichthouder
Het veiligheids- en integriteitsonderzoek. Dit onderzoek is uitgevoerd door Forensic Services Caribbean
Veiligheids- en integriteitsonderzoek uitgevoerd door Forensic Services Caribbean

WILLEMSTAD – De benoeming van Franklin Sluis veroorzaakt nogal wat onrust in de media. De voormalige Cpost-directeur zou niet onomstreden zijn. Hij wordt baas bij Bureau Telecommunicatie, Post en Utiliteiten.

Die bepaalt onder andere de energie- en brandstofprijzen en gaat over de vergunningen van radiozenders. Om aan de discussie rond de benoeming een eind te maken gaat de Rekenkamer de aanstelling van Sluis onderzoeken.

Het benoemingsproces loopt al vanaf 25 juni 2015. Deloitte Dutch Caribbean heeft dat begeleid. Een commissie van drie personen heeft uiteindelijk naar de kandidaten gekeken en deze beoordeeld op juridische kennis, kennis van gouvernementele processen en personeelskennis. Het advies is bij minister Suzy Römer van Verkeer en Vervoer binnengekomen op 22 september.

Uit de rapportage blijkt dat 39 personen op de functie gesolliciteerd hebben, waarna zes personen geselecteerd zijn voor een eerste gesprek. Vier van hen hebben een assessment ondergaan. In de conclusie van de evaluatiecommissie worden drie personen genoemd van wie er twee volledig voldoen aan de vereiste kwalificaties.

De commissie vond uiteindelijk Franklin Sluis de beste kandidaat, zegt Römer. Onderdeel van de procedure was een veiligheids- en integriteitsonderzoek. Dit onderzoek is uitgevoerd door Forensic Services Caribbean. Er waren volgens de minister geen bezwaren tegen Sluis. Op 16 december is de Raad van Ministers uiteindelijk met de benoeming akkoord gegaan.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

31 reacties

 1. @Curacao Revisited:
  “…“@Curaçao Revisited.
  Heb jij die aangemaakt?”
  geen commentaar LOL…”

  Volgens de wijzigingsgeschuedenis van Wiki wel.
  Om 13.51 Artikel uitgebreid en link toegevoegd
  Om 11.44 Peters toegevoegd
  Om 11.45 Peters weggehaald

  Misschien verstandig om toch een ander mailadres te gebruiken.

 2. wikipedia info franklin sluis is weer helemaal up-to-date

  laat graag even weten of het nu compleet is of dat er andere schandalen nog ontbreken

 3. Van dat Rekenkamer onderzoek hebben we na jaren nog steeds niets vernomen.

  Begrijpelijk, want bij de Rekenkamer zit de zelfbenoemde goeroe corporate governance Neetje van der Veen, die als commissaris bij Girobank Neysa Iseniaans toekeek toen Stephen Capella en zijn moeder er de boel leegroofden.

 4. @ Trui: dat doe ik gaarne, alleen krijg ik via google search geen goede link. Heb jij wellicht een link die je kan delen, dan nemen wij die mee zodat de wikipedia lezer een compleet beeld krijgt van een van onze toppers

 5. Curacao Revisited, ik ben geen Wikipedia kenner maar zie dat bij Franklin Fraud Sluis op Wikipedia zijn strafblad ontbreekt.

  Kun jij dat niet even toevoegen?

  Franklin Fraud Sluis verdient wel een volledige beschrijving.

 6. “Mooie wikipedia link: Citaat:

  ….”Vooraanstaande Curaçaose politici en zakenmensen zoals Emsley Tromp, José Jardim, Etienne Ys, Suzanne Römer, Stanley Betrian en Steven Martina worden in verband gebracht met deze affaire waarbij omkoping, vervalsing in geschrifte en corruptie worden gepleegd”…….”

  inderdaad die link had ik inderdaad nog niet gezien (https://nl.wikipedia.org/wiki/CBCS_connectie). Ook voor deze link is het maar even de vraag hoelang die online gaat staan, omdat onze “toppers” niet echt bekend staan om open te staan voor kritiek

 7. @CR, LOL, je naam staat er gelukkig niet bij. Anders zou je bezoek van de lokale “TON TON MACOUTE” krijgen….oom Mandje, vrij vertaald, die je meeneemt en je nooit meer terug laat komen

  Mooie wikipedia link: Citaat:

  ….”Vooraanstaande Curaçaose politici en zakenmensen zoals Emsley Tromp, José Jardim, Etienne Ys, Suzanne Römer, Stanley Betrian en Steven Martina worden in verband gebracht met deze affaire waarbij omkoping, vervalsing in geschrifte en corruptie worden gepleegd”…….

  Jose Jardim, wordt in verband gebracht met omkooing.
  Welke “Forensic Service” heeft zich hierover gebogen en zijn screening gedaan…LOL

 8. “@Curaçao Revisited.
  Heb jij die aangemaakt?”
  geen commentaar LOL
  Is wel even de vraag hoe lang die link in omloop blijft. Zou mij niets verbazen als meneer sluis persoonlijk opdracht geen aan een bureau post medewerker om deze te laten verwijderen (Sluis kan zelf niet eens zijn muis bedienen dus zal iemand anders vragen dit te doen)

  “Wanneer komt die van Errol Cova en Suzy Romer”
  Suzy Romer had al het voorrecht om op Wikipedia te staan:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Suzanne_R%C3%B6mer

 9. een nieuwe emancipatie plaatsvindt op Curacao ….”waar via niet conventionele media (de gesubsidieerde en niet onafhankelijke krantjes) openheid en transparantie plaatsvindt”…..

  @Curaçao Revisited.
  Heb jij die aangemaakt?
  Mooi om zo in een link al de gerelateerde artikelen op een rijtje te zien.

  Er kunnen nog een heleboel wordennaangemaakt.
  Wanneer komt die van Errol Cova en Suzy Romer

 10. ……”Foren$ic $ervices / Benno van Leeuwen”….

  Daar noem je er i.d.d. eentje @Trui.
  Eentje waarvan je je i.d.d. van afvraagt of ze nog wel allemaal zo profe$$ioneel en objectief zijn, en de code of good ethic$ en conduct nog wel zo lijnrecht en precie$ volgen…….

 11. Inderdaad Curacao revisited, als je een veroordeeld fraudeur (opbrengst daarvan te zien aan zijn pols en handen) door de screening laat komen kun je je beter de kosten daarvan besparen.

  Forensic Services / Benno van Leeuwen heeft al eerder een zeer dubieuze rol gespeeld bij het kopieeren van bestanden van de veiligheidsdienst door hen in samenwerking met Gerrit Schotte en een paar louche Colombianen.

 12. dat Franklin Sluis voor deze functie geschikt bevonden is, geeft goed weer dat bedrijven zoals Deloitte en Forensics een wassen neus zijn

 13. Tijd voor een andere ‘masker’ Ingo/Ingomar/Norbert George. Dat Ingo = Ingomar = Norbert George leefde bij mij al enige tijd gezxien de reacties op KKC 27 oktober 2015 “Norbert George: Overheid handhaafde niet”.

 14. Ok, bijna nooit dan, want dit artikeltje staat natuurlijk niet in verhouding tot al het andere en je mag best een obsessie hebben wat mij betreft, als je het anderen maar niet verwijt.

 15. Beste Ingo/Ingomar/Norbert George. We hebben inmiddels genoeg tijd aan uw tendentieuze beschuldigingen besteed. Gelet op uw schrijfstijl, structureel valse beschuldigingen en obsessie met Leeflang en Tromp bent u Norbert George.

  Echter, dit onderwerp gaat over Franklin Sluis. We vragen u vriendelijk on topic te blijven in plaat van met steeds nieuwe valse beschuldigingen te komen aan het adres van de Knipselkrant. Nergens bent u verplicht de KKC te lezen. Bovendien kunt u kunt er altijd voor kiezen uw eigen blog/forum op te zetten als uw hobby verdraaien en vals beschuldigen blijft.

 16. Ingomar is Norbert George? Het moet niet gekker worden. Morgen ben ik zeker Gerrit Schotte, of Alex Rosaria, of nog beter, Helmin Wiels. Met alle respect KKC, helaas ben ik niet de persoon die u kennelijk graag wenst dat ik ben. Maar wel een leuke manier om de aandacht af te leiden van de inhoud, waar u opvallend genoeg met een grote bocht omheen loopt! U bent overduidelijk een aanhanger van mevr. Leeflang.

 17. Beste Freek,

  Wat je hier stelt is niet correct. Zie bv http://knipselkrant-curacao.com//kkc-blog-machtsstrijd-curacao-ontbrandt-partijfinanciering-for-dummies/. En fyi: de Marf blog wordt niet door de KKC geschrevem. De Knipselkrant houdt zich inmiddels al meer dan 5 jaar voornamelijk bezig met dagelijkse (onafhankelijke/niet commerciele) nieuws en opinie-garing. Met af en toe een machtsstrijd of VDC blog. Een ‘obsessie’ die door lezers klaarblijkelijk wordt gewaardeerd.

  Met vriendelijke groeten,
  De KKC redactie

 18. Naar verluid heeft de MFK Forensic Services Caribbean al benaderd om voor hen na de volgende verkiezingen de screening van Thode, Constant en Schotte te doen?

 19. En alsof de knipselkrant geen obsessie heeft voor Marvelientje en meneer Gerrit en zijn gok vriendjes? Ik ben geen vriend van allen ( voordat ik weer word verward met Schotte), maar stel wel altijd de hypocrisie aan de kaak en daar heeft Igno in deze volkomen gelijm in. Nog eentje: wie stelt Sluis aan? Precies mevr Camelia Romer die voordat ze minister werd en werkeloos thuiszat een baantje kreeg van Sluis bij Cpost. Alle maffia zaken worden door jullie tot de bodem uitgezocht, maar over deze witte boorden maffia horen we jullie nooit. Dus niet zo hoog van de toren aub.

 20. Iemand die veroordeeld is wegens fraude is absoluut ongeschikt voor een directiefunctie, ongeacht of die fraude in functie of prive is begaan.

  Als het bureau Forensic Services Caribbean desondanks met een positief advies voor Sluis komt kan dat bureau haar deuren beter sluiten want dan hebben ze de plank volledig misgeslagen.

 21. Beste Ingo,

  De KKC (Knipselkrant Curacao) is 1 van de weinige, zo niet het laatste forum, die personen niet blockt. We hebben niet eens een blocklist. Niet op Facebook, en niet op de online blog. We hebben alleen een automatische spamlijst als u woorden als holocaust, Idi Amin en Hitler etc aanhaalt. Verder, wij zijn geen Norbert George die personen blockt die het niet met hem eens zijn als ze dwars door zijn praatjes en comments heen prikken. Uw schrijfstijl verraadt u.

  Bovengenoemd onderwerp gaat over de benoeming van Franklin Sluis. Doch u slaagt er elke keer weer in, willekeurig welk onderwerp, aan te wenden om beschuldigingen aan het adres van Leeflang en Tromp te uiten. Op een manier waaruit een obsessie blijkt.

  En nu schrijft ook nog, zonder dat u dat kan bewijzen, of enige concreet voorbeeld, dat de KKC mensen blockt. Wij weten wel beter, maar het geeft vooral te denken over al uw andere beschuldigingen. Dit forum blijft vrij, dus u schrijft maar wat u wilt, maar valse beschuldigingen aan ons adres worden teruggelegd. Die zeggen namelijk meer over u dan over ons.

  Met vriendelijke groeten,
  De KKC redactie

 22. En wie was de minister die Sluis in 2004, net na zijn veroordeling voor fraude en valsheid in geschrifte benoemde tot – nota bene – directeur generaal bam C-Post?

  Precies: Omayra Leeflang. Dezelfde Leeflang die vandaag de dag de moraalridder uithangt, en er nog mee weg komt ook, evenals politici zoals Gerrit Schotte en Asjes.

  En geen haan die daar naar kraait, ook Knipselkrant niet. In tegedeel, degenen die op deze realiteit wijzen, worden door KKC geblocked om verder te commenteren.

 23. Elke benoeming op dit eiland is niet onomstreden dus kan de journalistiek iets beter zijn best doen.
  Dus: wie maakt bezwaar en waarom?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties