33 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Politievakbond maakt zich zorgen om eigen inlichtingendienst RST

HomeNieuwsPBC | Politievakbond maakt zich zorgen om eigen inlichtingendienst RST
Politievakbond NAPB Curacao maakt zich zorgen om eigen inlichtingendienst RST
Politievakbond NAPB Curacao maakt zich zorgen om eigen inlichtingendienst RST

WILLEMSTAD – Politievakbond NAPB is bang dat Nederland ook op Curaçao een aparte inlichtingendienst gaat oprichten om de ondermijnende criminaliteit te bestrijden.

Dat zegt de bond naar aanleiding van de situatie op St. Maarten. Daar stuurt Nederland 55 agenten naar toe, wat leidde tot ruzie tussen beide landen. De bond zegt dat Nederland in totaal 200 agenten beschikbaar houdt voor alle voormalige Antilliaanse eilanden.

Volgens de NAPB zijn er plannen om onder de vlag van de RST een eigen criminele inlichtingendienst te beginnen, buiten het Korps Politie Curaçao om.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. De politievakbond NAPB( Sint Maarten) probeert de NAPB( Curacao) mee te nemen in hun verzetstrijd met als doel de komst van de Nederlandse agenten tegen te houden. Binnen het bestuur van NAPB( Sint Maarten) zitten leden (sommige politie-agenten) die als verdachte zijn gehoord door de landsrecherche. Is het niet beter als de NAPB van beide landen gaan praten over de corrupte de corrupte politie-agenten of durven ze niet erover te praten. Want politievakbond ABVO heeft wel erover gehad met min. just. Dennis Richardson maar hij kijkt liever de andere kant op. Enige tijd geleden is ex-voorzitter dhr Josepha van NAPB( Sint Maarten) met veel geschreeuw en gegil binnengekomen en hij had het over de komst van de Nederlandse politie-agenten. Ik vraag me af waarom de zaak Josepha in de doofpot is gestopt. Een paar jaren geleden heeft dhr Josepha opdracht gekregen om illegalen naar de Sint Maartense airport te brengen bij de immigratiedienst om uitgezet te worden. In plaats daarvan heeft dhr Josepha de politiebus op een parkeerplaats gestationeerd en alle illegalen vrijgelaten. Later verklaarde hij dat hij dat hij tegen de illegalen hebt gezegd om van de parkeerplaats naar de incheckbalie toe te lopen. In hun eentje want meneer Josepha is zeld in de politiebus blijven zitten. Ik wil van de NAPB (Sint Maarten en Curacao) weten, waarom de zaak Josepha nooit voor de rechter is gekomen. Waarom de zaak in de doofpot is gestopt. Hoe het mogelijk is dat hij toch voorzitter van NAPB( Sint Maarten) had kunnen worden met zo’n verleden. Sint Maarten wil toch graag met Nederland samenwerken. Waarom worden de rotte appels niet ontslagen? Waarom worden de rotte appels beschermd door min. just. Dennis Richardson. De afgelopen maanden zijn meer dat 10 agenten van Sint Maarten als verdachte gehoord door de landsrecherche. Moeten ze niet tijdelijke uit hun functie worden gezet in belang van de onderzoeken. Waarom is dat niet gebeurt? Niet zo lang geleden is er in amigoe een stukje geschreven over de landsrecherche. ” De landrecherche van Sint Maarten maakt zich zorgen over het KPSM”. Terecht ook nog. Binnen het KPSM zitten te veel rotte appels en die worden beschermd door sommige parlementsleden van Sint Maarten.

 2. Zonder aantoonbaar bewijs ?
  Zo ongeveer half Curacao weet bij welke agenten je moet zijn om een verblijfsvergunning te regelen.
  Iedereen weet ook welke agenten je in moet zetten voor incasso praktijken.
  Wat voor andere voorbeelden wil je hebben ?

 3. Belachelijk hoe men op dit eiland ALTIJD geneigd is averechts te reageren wanneer het gaat “om de ondermijnende criminaliteit [of corruptie] te bestrijden.”

 4. Dit soort opmerkingen van een politie vakbond tonen aan dat de corruptie wel heel ver is doorgedrongen in de samenleving.
  De gemiddelde burger weet dit al heel lang, maar dat men er zo openlijk voor uitkomt is verontrustend.

 5. Gezien wat er hier zoal met gegevens van inlichtingen diensten gedaan wordt (bestanden aan derden afgeven) zou je wel heel dom moeten zijn om niet iets buiten de mainstream te houden. Geheimen bewaren daar zijn we hier niet zo goed in.

 6. Maar de politievakbond is nog nooit bezorgd geweest over corrupte agenten. Zonder ernstige criminaliteit geen extra inkomsten voor agenten dus de belangen van de vakbond zijn duidelijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties