28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Politiek St. Maarten wil in 2020 onafhankelijkheid

HomeNieuwsPBC | Politiek St. Maarten wil in 2020 onafhankelijkheid
Politiek St. Maarten wil in 2020 onafhankelijkheid
Politiek St. Maarten wil in 2020 onafhankelijkheid

PHILIPSBURG – St. Maarten wil in 2020 onafhankelijk worden. Om die wens kracht bij te zetten stemde het parlement gisteren in met een wijziging van de feestkalender.

Koninkrijksdag op 15 december komt te vervallen als officiële vrije dag. Die wordt vervangen door Constitutiedag op 2 oktober.

Zowel de UP-partij van Theo Heyliger, als de St Maarten partij van Frans Richardson en de National Alliance markeren deze nieuwe dag als een stap naar onafhankelijkheid over 5 jaar.

Bron: Persbureau Curacao

14 reacties

 1. Zeker een goede en gedurfd doelstelling, Nederland wilde indonesie nooit onafhankelijk geven. Hun hebben zelf hun onafhankelijk dag vast gelegd en na vele jaren had Nederland het moeten accepteren. Op sint Maarten hebben ze genoeg lokale goed opgeleide kader en ook vele die in America, Nederland en Engeland werken en studeren. Door samen te werken met anderen landen in de regio en Europa moet het kunnen. Er zijn eilanden als St. Kitts, Grenada en Sint Lucia die al heel land onafhankelijk zijn in goed samenwerken met Engeland. Deze eilanden is Sint Maarten op alle niveau veel veel verder ontwikkeld wat betreft bestuurlijk bagage. Nederland moet deze initiatief oprecht steunen.

 2. Persoonlijk ben ik geen voorstander voor een onafhankelijke St. Maarten. Onze voormalige golden rock. Vind het jammer dat men meer als vijftig jaar dezelfde problemen heeft. Wij als koninkrijk hebben gefaald. Als u de geschiedenis goed kent, weet u waarover ik praat. Er was daar altijd die tig aantal jaren op politiek en sociaal niveau de bevolking aan zijn hand had. Met alle gevolgen vandien.

 3. Let me reiterate…… this is BULLSHIT! Onafhankelijkheid… MY ASS! The people do NOT want independence.. we want an INVESTIGATION! Where did all of the funding money go? So that Theo Heyliger can buy an island in the Bahamas to hide out? WE WANT THEM INVESTIGATED. LESS than 100 people showed up for the Anti-Dutch Pro-Independence BULLSHIT! Toachie Meyers, Parliamentarian Frankie Meyers PIMP brother had to DRAG his HOOKERS out of the brothels… to MARCH against slavery… ooooh da irony! You drag a bunch of MODERN DAY BROTHEL SLAVES to MARCH against slavery… and colonialism.. hahaha… And when you see the photos of the marchers. NONE ARE NATIVE ST MAARTENERS!!! NONE! ASK THE ST MAARTEN PEOPLE WHAT THEY WANT, DON’T ask the politicians. Politicians screaming for independence, because investigations and audits will lead to arrests! Francesco Corallo PROUDLY bragged about BRIBING all of these bitches, and they know he’s been recorded :) now they are panicking and scared.. :) Tragedy!!! I have been doing the polls for years now, they are consistent 89% want an investigation… 8% want independence!

  http://sxmgovernment.com/2015/09/16/the-real-corallo-story-call-me-francesco-or-call-me-the-godfather/

 4. dat kunnen ze makkelijk betalen.
  iets van 25.000 stemmen kopen is niet zo heel duur.
  daarna kunnen ze lekker feest vieren en pot verteren.
  dus ik denk dat het ze gaat lukken…

 5. Dat leunen is nodig om het evenwicht te bewaren, want alle personen op het portret staan op een been. Dat evenwicht is wankel zonder steun in de rug. Men kan ook niet voort op een been, anders zou de Voorzienigheid ons wel geschapen hebben met een been. Zou dat betekenen dat men op een been sneller is dan een Europese Nederlander op twee? Of zou het betekenen dat men alle plannen al klaar heeft en langzaam het noodlot afwacht met een blijde lach op het gezicht? Oefenen als ooievaar is nuttig om een beter evenwicht te ontwikkelen bij bepaalde yogamethodes. Echt iets voor Pa Stechi.

 6. Zal wel symbolisch zijn, maar op de foto valt op ,dat niemand van het feestcomité op eigen benen kan staan. Ze staan allemaal te leunen.

 7. Dat politici onafhankelijkheid willen is begrijpelijk. Geen pottenkijkers meer. En eindelijk doen wat men zelf wil. Of dat goed is voor de burgers is de vraag. Hoe kan het parlement dat beslissen zonder het horen van de burgers? De regering en de Staten zijn aan de macht voor een korte periode, dank zij dat het volk hen verkozen heeft. Die macht kan zeer tijdelijk blijken. Wie wil Sint Maarten na de onafhankelijkheid nog geld lenen om de tekorten te financieren? Gezien het verleden zal geen bonafide bank dat willen. Het pensioenfonds en AOV fonds leeg halen, helpt ook maar tijdelijk. Of er nog vele inzit is de vraag. Maar wellicht zijn andere vermogende lichamen bereid geld in het eiland te steken totdat winstgevender vergezichten lonken. Er valt ook nog veel te verdienen met de handel in narcotica, maar de prijs daarvoor is hoog. Stel je voor dat je internationaal in aanzien diep daalt na de onafhankelijkheid? Waar blijven dan de toeristen als economische steunpilaar? Wellicht vertrekt de meerderheid van de burgers naar Nederland vóór de onafhankelijkheid. Wij hebben wel eens de indruk dat veel overheden een land wensen zonder lastige burgers. Steeds stijgende belastingen zonder morren betalen en alle ficties voor waarheid houden. Dat zijn de burgers die onze overheden wensen. Veel geluk in het denkbeeldige paradijs! Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties