28 C
Willemstad
• maandag 20 mei 2024 07:13

PBC | Peterson krijgt enkele waarschuwing

Advocaat Chester Peterson krijgt waarschuwing
Advocaat Chester Peterson krijgt waarschuwing

WILLEMSTAD – De Raad van Toezicht op de Advocatuur in Willemstad heeft advocaat Chester Peterson een enkele waarschuwing gegeven.

Reden is het openbaar maken van onderzoeksgegevens in de zaak Maximus, terwijl er een bevel beperkende maatregelen van kracht was. De klacht was ingediend door het Openbaar Ministerie.

In het betreffende persbericht dat Peterson naar de media stuurde, meldde hij zelf dat de informatie afkomstig was uit het dossier van de RST. Volgens de RvT had Peterson geen persbericht mogen publiceren, aangezien er beperkende maatregelen tegen zijn cliënt George Jamaloodin waren ingesteld. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels.

Bron: Persbureau Curacao
Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

8 reacties

 1. Beste Joop, jouw uitleg begrijp ik. Jij zou gelijk kunnen hebben. Op zo een klein eilandje vinden er dingen waarvan wij u tegen kunnen zeggen. Ik weet wat jij bedoelt, het onrecht spreek voozich, na jouw verhaal gelezen hebbende. Ik ken die advocaat niet. Daarom kan ik gewoon reageren. Ook als hij mij kende was het ook hetzelfde. Kijk, gaat bij mij hierom, val geen mensen aan die niets te maken heeft met deze zaak. Verschillende mensen vinden dat ik mevrouw Lips, verdedig. Ken haar niet, zal het ook blijven doen. Het is het ondermijnen en onder druk stellen van onze rechtsstaat. Ook voor de heer Peterson. Het recht zal altijd zegevieren. Heb geduld.

 2. @ Stanley,

  Ik denk dat je de essentie van de daad van Peterson volledig mist. Het gaat niet om het feit of er nu ergens anders wel wordt gelekt of niet. Waar het werkelijk om gaat is dat Peterson, door het lekken van deze info, de getuige onder druk heeft willen zetten (lees: dat die zich bedreigd voelt) om op die wijze het hele proces te beïnvloeden.
  Dat, beste Stanley, is een zeer kwalijke zaak en dat gedrag hoort niet thuis in een rechtstaat. De straf, een berisping, is dan ook niet op zijn plaats, die is veel te licht, maar doordat de advocatuur inmiddels zover buiten de samenleving staat en aan de poten van de rechtstaat zit te zagen zal er niet veel gebeuren. De dames en heren advocaten dekken elkaar allemaal en het maakt niet meer uit hoever je als advocaat naast de pot piest.
  Dat is een zeer ernstige constatering, maar helaas op Curacao de waarheid.

 3. beste Stanley hi i hi jij lijkt mij nou net zo’n figuur waar ik wel eens tegen zeg, van dit moet/mag je niemand wat vertellen dit is ons geheim. Binnen een uur wist het hele dorp wat er aan de hand was en dat was nou net mijn bedoeling Stanley HELD.

 4. Beste henki, het lekken gebeurd bijna dagelijks in hoogste regionen. Kijk maar de VS en ons moederland. Wordt erger gelekt dan op ons eilandje. Zou me niet druk maken. Er wordt veel meer gelekt dan jij denkt. Vandaar een kleine waarschuwing voor deze advocaat. Hij heeft niet gelogen maar wat de waarheid was, zonder toestemming openbaar kennis gemaakt. Hij is niet vies, het enige wat hij gedaan heeft is dat hij de afspraak heeft geschonden. Om hem hiervoor aan de schandpaal te nagelen gaat mij een beetje te ver.

 5. MS, wat heeft mevrouw Lips hiermee te maken? Uw bent zeker op een vandetta tour. Zij gaat niet weg. Dit zijn onze regels in een rechtsstaat. Als advocaat heb je altijd een probleem. Als ik moeder verdedig ben ik de prins. Verdedig een moordenaar ben ik vies. Dit wat Peterson heeft gedaan was niet toelaatbaar. Betekent niet dat hij vies is omdat hij een persoon verdedigd die in uw ogen een crimineel is, terwijl de feiten nog niet bewezen zijn. U had zeker een voormalig Sovjet unie gewenst of de hedendaagse China. Toevallig hebben wij een democratische rechtsstaat, waar u niet van gediend bent.

 6. wat mij opvalt, dat deze maffia advokaten altijd een blik hebben alsof ze iets heel smerigs op hun bord hebben liggen.
  kijk ook naar Spong en deze Peterson.
  vies, vies, vies, misschienn vinden ze zichzelf eigenlijk ook heel vies, dat ze zo gezakt zijn en de maffia verdedigen ipv onschuldige clienten.
  ooit gingen ze rechten studeren met goede bedoelingen, nu zijn ze vies.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties