28 C
Willemstad
• woensdag 17 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Obesitas waanzin (2)

HomeMediaPBC | Obesitas waanzin (2)

Hierbij doe ik mijn reactie toekomen n.a.v het ingezonden artikel in het Antilliaans Dagblad van de heer Cooper dd: 8 dec j.l

dr. Rob Spong
Dr. Rob Spong – Obesitas waanzin

Niet alleen in de juridische wereld, maar ook in het dagelijks leven moet meestal één partij de schuld of de foutieve ziens-en of denkwijze van de ander aantonen. Niet altijd is dat noodzakelijk, omdat het wel eens voorkomt dat de partij die bepaalde kronkelredeneringen erop nahoudt zichzelf ontmaskert.

Dat is ook het geval met de heer Cooper.

In zijn reactie naar mij toe, geplaatst in het Antilliaans Dagblad van maandag 8 december 2014, geeft deze  volksvertegenwoordiger te kennen over bijzonder weinig kennis te beschikken wat de medische zorg betreft. Op zich is dat nog geen ramp. Maar de heer Cooper geeft tevens te kennen dat hij een aantal zeer dubieuze gedachten erop nahoudt, in het bijzonder aangaande het begrip respect.

Op Curaçao wordt veel geld aan gezondheidszorg besteed, dat is een vaststaand feit. En juist ook door de gevolgen van Obesitas. Sinds 1 februari 2013 is bijna 90% van de Curaçaose bevolking via de Basis Verzekering Ziektekosten verplicht verzekerd bij de SVB. Als de volksvertegenwoordiger Cooper de jaarcijfers van de SVB goed bestudeerd had, dan zou hij hebben kunnen weten dat de uitgaven van het ZV fonds van de SVB aantonen dat de beroepsgroep huisartsen juist verantwoordelijk is voor het minste aantal onkosten.

Als volksvertegenwoordiger behoort de heer Cooper ook de wet en regelgeving te kennen en dient hij dus te weten dat de tarieven van huisartsen bij Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, zijn vastgesteld. Huisartsen worden conform het Landsbesluit gehonoreerd door middel van een abonnementshonorarium. Dat houdt in dat de huisarts voor elke bij hem ingeschreven patiënt een vast bedrag per jaar ontvangt, ongeacht het aantal keren dat de patiënt de arts bezoekt. Van enige “zakkenvullerij  of pastechi beschermen” zoals de heer Cooper suggereert, kan dus totaal geen sprake zijn. De huisarts verdient geen dubbeltje meer wanneer een obese patiënt hem een oneindig aantal malen bezoekt. De heer Cooper geeft dus zelf aan dat hij zijn eigen regel en wetgeving niet kent.

Wat veel kwalijker is in het denkpatroon van de heer Cooper, is zijn zinsnede

”…omdat je dan niet meer je buik en zak kunt blijven vullen op andermans ziekte en ook niet je portemonnee kan blijven spekken op andermans verdriet wegens ziekten.” 

Dat impliceert dat artsen geen financiële vergoeding zouden mogen ontvangen voor hun medische werkzaamheden. Dit is natuurlijk een absurde gedachte. Blijkbaar moeten artsen in de ogen van de heer Cooper filantropen zijn. Huisartsen zijn echter conform de Landsverordening BVZ zorgaanbieders, die met de SVB en de regering in 2011 overeenstemming hebben bereikt over de hoogte van het jaarlijks te besteden budget aan huisartsenzorg, een regering waar de heer Cooper nota bene zelf deel van heeft uitgemaakt. Hij kent dus niet eens de besluiten die toentertijd genomen zijn in zijn eigen Ministerraad.

Tevens moet erbij vermeld worden dat het budget- en dus het inkomen van een huisarts – jaarlijks niet wordt aangepast aan de gestegen praktijkonkosten, in tegenstelling tot het salaris van de Statenleden. Dat betekent dat de huisarts in plaats van zijn zakken te vullen elk jaar juist inlevert en zelfs direct bijdraagt aan de benodigde bezuinigingen. Dat kan niet gezegd worden van volksvertegenwoordiger Cooper, wiens salaris wel vrolijk geïndexeerd wordt.

Tot slot, de heer Cooper heeft gemeend in zijn reactie God te moeten betrekken met daarbij een verwijzing naar het persoonlijk levensdrama van mijn persoon. Ja, mijnheer Cooper, mijn dochter is inderdaad om het leven gebracht door moordenaarshanden en dat doet heel veel pijn.

Door Uw suggestie dat deze walgelijke daad een kneep van God is, laat U Uw ware verachtelijke mentaliteit zien. En helemaal door te stellen dat God weer met de dood zou kunnen straffen. Als dat Uw visie over God is in deze kersttijd, waarin de hele christelijke wereld God bezingt en bewondert om zijn vredelievendheid, is het triest en zielig met U gesteld. Uw denkniveau is gelukkig niet het mijne.

 

R.Spong

huisarts

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Spong lokt de reactie uit door Cooper “Dom” te noemen, een kwalificatie die het debat niet helpt. Cooper komt vervolgens met de argumentum ad personam, een drogreden die van het eigenlijke debat afleidt. Spong gaat daar vervolgens op in waardoor het alleen nog maar over hem gaat, niet meer waarover hij het eigenlijk wilde hebben. Dan zeg ik 1-0 voor Cooper.

 2. Waar blijft de reactie de MAN partij. Gedogen zij deze vertegenwoordiger. Jammer dat de Papiaments talige dabladen deze discussie en de reactie van deze persoon Cooper niet overnemen. Dit soort laag bij de grondse uitdrukkingen zal niemand accepteren.

 3. Meneer Spong, ook mijn respect voor uw antwoord.

  Persoonlijk niet veel wetend over het drama wat in de heer Spong zijn leven gespeeld heeft maar het nu lezend, is het me nu duidelijk waar Cooper naar refereerde, en dat maakt nu dat het antwoord van Cooper niet alleen dom was, maar vooral verachtelijk en zeer laag bij de grond.

  Iemand die meent te mogen verwijzen dan wel hinten naar persoonlijk leed om zijn eigen zielige gelijk te moeten halen is toch wel zeer desperaat, en niet behept met enig sociaal gevoel.

  Het niet hebben van enige kennis van de heer Cooper rondom de gezondheidszorg zoals fijntjes aangehaald verbaast mij niet. Ik vraag me af of er bij deze persoon zelfs maar enige andere kennis aanwezig is. Over normale menselijke verhoudingen en hoe men elkaar bejegend daar is zeer zeker niets van te vinden bij Cooper, en dat heeft hij op een misselijkmakende manier bewezen.

 4. Erg jammer hoor dat aan de hand van onsmakelijke ingezonden stukken dit in de media uitgevochten moet worden. De lafhartigheid van non persons als Cooper geeft eigenlijk aan hoe het gesteld is met het niveau van veel statenleden op ons eiland, 0,0 dus. Of ministers die reacties laten plaatsen door beleidsmedewerkers danwel anderen, het is werkelijk te crazy voor woorden allemaal. Wanneer worden we een keer adultos hier en vooral respect voor hen die het wel goed menen met de bevolkin in plaats van de zakkenvullende club die zich staten noemen.
  Ik ben bang dat we hier nog veel jaren van verwijderd zijn. We’ll never learn.

 5. Chapeau, heer Spong. Op beschaafde wijze zet u een non-zakkenvullend-figuur als Cooper op zijn plaats.
  In zijn plaats zou ik me ongelooflijk schamen.

 6. De tekst van Cooper is het zoveelste bewijs . Cooper heeft het niveau van een kakkerlak. Dat weten velen al maar hij toont het hier wederom aan.Hoe diep kun je zakken als je een moord op een dochter even aanhaalt om iemand te kwetsen.
  Je zou haast wensen dat ……
  Ik vind overigens ook dat de Staten tegen dit onmens in het geweer moet komen want hij haalt hiermede het niveau van de gehele Staten
  naar beneden. Zijn tekst moet eigenlijk de wereld over. Dit is het niveau van een aantal bestuursleden van Curacao !
  ( is C. een alcoholicus of gebruikt hij drugs? Je kunt je namelijk nauwelijks voorstellen dat een normaal persoon zulke teksten uitscheidt !).

 7. Weledele heer R. Spong,
  U had het niet beter kunnen verwoorden om het vetgemeste speenvarken eens een lesje gezondheidzorg te geven.
  U zal zeker geen excuses of commentaar meer ontvangen van deze Loser, daar is hij te laf voor.

 8. Ach Cooper heeft totaal geen kans als hij zich ooit moet verantwoorden voor God.
  Hopelijk heeft God een goede dag, maar hij zal dan toch echt zijn leven moeten beteren.
  Want als deze hypocriet zo door gaat zal God er niet zijn na zijn dood.
  Wie dan? vul dat zelf maar in Cooper…

 9. Meneer Spong mijn respect voor dit antwoord, hieruit blijkt maar weer eens dat het vette coopertje totaal geen verstand had en heeft v.w.b. bestuurlijke verantwoordelijkheden en gedragingen. Hij kan nog een voorbeeld aan u nemen, maar uit het gezwets wat dit domme figuur uitkraamt kunnen we aannemen dat hij het einde al ziet aankomen van zijn gegraai en een luxe leventje, hij zal zich tenslotte ook moeten verantwoorden!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties