PBC | Nog steeds 600 atrako’s per jaar

Jaarlijks vinden er 600 overvallen plaats en het is Justitie niet gelukt dat aantal naar beneden te brengen

Het aantal atrako’s in 2016 is zorgwekkend. Dat stelt de Raad voor de Rechtshandhaving in haar laatste rapport.

Jaarlijks vinden er 600 overvallen plaats en het is Justitie niet gelukt dat aantal naar beneden te brengen.

Volgens de Raad is het wel een prioriteits binnen het korps, maar worden de middelen er niet voor vrijgemaakt. Het Atrakoteam heeft te weinig mensen en de informatievoorziening moet verbeterd.

Bron: Persbureau Curacao

7 Reacties op “PBC | Nog steeds 600 atrako’s per jaar

 1. caribbeancynic

  Het heeft prioriteit maar er worden geen middelen voor vrijgemaakt. Kennelijk kent de Raad de betekenis van ‘prioriteit’ niet. Enig mogelijke conclusie: het heeft geen prioriteit.

 2. ericlapas

  600 per jaar is bijna 2 per dag. Volgens mij was het Schotte die zei dat het zo slecht met de economie gaat, dat overvallers minstens 2 overvallen per dag moeten plegen. Als justitie elke overval oplost dan zal de gevangenis over bevolkt raken dus lijkt me logisch dat justitie steekproefsgewijze te werk gaat.

 3. Pfffffffffff

  Een ziekenhuis leiden, een luchtvaartbedrijf leiden, atrako’s oplossen.
  Wat kunnen we eigenlijk wel??
  Oja, nog een onderzoekje, of comiteetje met daarin incompetente zakkenvullers.

 4. @de bloeddorstige Joep Citroen schreef;
  “Iedereen scheldt op Duterte, doch vooralsnog is hij de enige die laat zien dat je met een goede wil heel ver kunt komen.”

  De ‘goede wil’ van Duterte =MASSAMOORD= de goede wil waarover Joep troep Citroen het heeft. 9000 moorden gepleegd in de naam van Joep Citroen’s grote held Duterte!
  Ik vind het maar wat jammer dat ik niet mag jagen op massamoordenaars en predators! Want dan zou ik het wel weten….
  Zie en huiver.

  http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/396517/Trippers.html

 5. Joep Meloen

  @ Wabi Bientu

  Ik weet nog dat ik destijds Norman Serphos aan heb gesproken over de idioterie van Basta Awor. Hij was pertinent van mening dat het stukken beter zou gaan.
  We zijn nu een paar jaar verder en ik heb helaas voor de zoveelste keer gelijk gehad. Dan begin ik me toch af te vragen waarom we zoveel geld betalen aan rechtshandhavers, terwijl die geen flauw idee hebben waarmee ze bezig zijn.

  De criminaliteit op dit eiland bestrijden is zeer goed mogelijk, het enige dat je nodig hebt is de motivatie om er iets aan te doen. Iedereen scheldt op Duterte, doch vooralsnog is hij de enige die laat zien dat je met een goede wil heel ver kunt komen.

 6. En als de criminelen worden opgepakt hebben ze meteen de bekende advocaten die er plezier in te schijnen te hebben om Criminelen niet in Bon Futuro te hebben.

 7. Wabi Bientu

  Op een klein eilandje als dit, is het echt niet moeilijk om precies in kaart te brengen waar de ellende vandaan komt. Maar het lijkt erop alsof bepaalde partijen willens en wetens worden ontweken.
  Uit persoonlijke ervaring moet ik constateren dat zelfs met zuivere camera beelden de politie zegt… “ja de beelden zijn bekend” en als we iemand tegenkomen bij een controle dan nemen we aktie… Zelfs de tatoeages op de armen waren herkenbaar zichtbaar. Zo zuiver.
  Met 1 spreadsheet en wat data van een paar instanties en wat cameras op cruciale punten… dan kan de ellende die het veroorzaakt aanzienlijk worden verminderd.
  Is het probleem dat bepaalde andere groepen dan misschien inkomsten mislopen. En die schuiven wellicht ook wat rond? Wie zegt t.
  Verder …. wat moeten we op een klein eilandje met 10+ casino.s die voor 95 procent draaien op de lokale bevolking. Gelegaliseerde diefstal. De containers cameras uit China en dat project..waar is alles gebleven eigenlijk…
  “Basta awor” kreeg een slecht kopje koffie en t werd listo awor.
  Als je atrako.s wilt aanpakken dan kan het.
  Ook met de bestaande middelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *