30 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Nicole is weer opgepakt

HomeNieuwsPBC | Nicole is weer opgepakt
Nicole
Nicole

WILLEMSTAD – Nicole L. is gisteren opgepakt. Het 15-jarige meisje ontsnapte op 5 september uit het jeugddetentiecentrum, voorheen bekend als GOG.

De arrestatie volgde op een tip dat zij zich zou verschuilen in een huis aan de Genieweg in de wijk Amerikanen Kamp. Nicole zit vast vanwege gedragsproblemen. Eerder dit jaar pleegde zij een serie overvallen. Het is niet voor het eerst dat de politie op zoek moet naar haar. Ze ontsnapte eerder uit de jeugddetentie van het GOG.

Bron: Persbureau Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. @Joep Meloen,

  Ik ken het dossier niet van Nicole L
  Zo ik het wel kende, zou ik er mij niet over uitlaten. Tja…instanties, die heb je ook in allerlei graduaties, ik heb daar ook geen inzicht in, dus kan ik derhalve geen commentaar op leveren.

  Mijn reactie moet je méér algemeen zien. Een 15-jarige verdient nog een herkansing. In sommige gevallen zelfs meer.

 2. @ Sonny,

  Jij denkt echt nog dat het ooit nog goed gaat komen met deze meid ? Wie gaat haar dan heropvoeden ? Het GOG ?
  Er bestaat hier geen instantie die in staat is om kinderen her op te voeden en het idee dat zij zich ineens normaal gaat gedragen is volledig uit de lucht gegrepen.
  Op je 15e al meerdere roofovervallen op je naam dat is voorwaar een hele prestatie. En persoonlijk heb ik nog nooit een verhaal gehoord van misdadigers die daarna het rechte pad zijn opgegaan. Opstandige jeugd (a.g.v. de hormonen) kennen we allemaal, maar dit is wel even een klapje erger.

 3. Plaats maar een foto van de mondi moeder die deze meid in ruil voor een belkaart of fles black label op de wereld heeft gezet en haar dezelfde opvoeding heeft gegeven als ze zelf gehad heeft: geen enkele dus.

 4. @Joep Meloen,

  We hebben het in dit geval over een 15-jarige. Ze zit nog in een ontwikkelingsfase. Dat betekent dat er nog ruimte aanwezig om haar gedrag te corrigeren en de betrokkene de consequenties van haar gedrag voor te spiegelen. Met andere woorden, er is nog hoop: ze kan nog ontsnappen.

  Als we 15-jarigen niet meer een kans geven om te ontsnappen. Als we ze vastklinken aan hun daden, dan komt een 15-jarige in een vicieuze cirkel. Ontsnappen is niet meer mogelijk. Er is geen hoop meer.

  Aan de basis van Australië stonden mensen vergelijkbaar met Nicole L.
  daar hebben velen weer hoop gekregen en een prachtig land opgebouwd.

  Geef iedere jeugdige de kans om door een raam naar buiten te kijken: naar een andere wereld. Geef ze de kans om te ontsnappen. Sluit niet voorgoed de ramen af met een rolluik. Hoop doet leven!

 5. Sonny,

  Ben het niet met je eens.
  Wanneer iemand nog niet is veroordeeld dan is het terecht dat er geen naam of foto wordt gepubliceerd. Deze muts is echter al veroordeeld en heeft meerdere overvallen op haar naam.
  Dan wil ik graag weten hoe ze eruit ziet, zodat ik mezelf kan voorbereiden wanneer ze bij mij binnen zou komen.
  Of heb je nog de illusie dat het goed gaat komen met dit stuk afval ?
  Puberen kan ik nog begrijpen, maar dan praat je over opstandig gedrag. Overvallen plegen is gewoon volwassen crimineel gedrag en dat gaat niet meer verbeteren door haar een cursus borduren te geven.
  Helaas hebben we, a.g.v. totale ongeschiktheid van ouders zeer veel van dit soort zware criminele jeugdigen rondlopen op deze klip. En mijn devies is dan ook simpel: ‘plegen ze zware criminaliteit dat ook gewoon (net zoals ze in de VS doen) afhandelen volgens volwassenen recht.’
  Geen medelijden meer, geen 2e, 3e of 1000e kans. Het is gewoon afgelopen. Ik pas ervoor om criminelen belangrijker te vinden dan de gewone burger. Wij, de gewone burger, heeft het recht om te worden beschermd tegen dit soort losgeslagen figuren.

 6. @Hoofdredactie

  Nicole L. zal beslist iets op haar kerfstok hebben. Ze is 15 jaar en dient gecorrigeerd te worden.

  Een 15 jarige corrigeren is niet onmogelijk.
  –Als de media een foto plaatsen die overduidelijk haar gezicht vertoont;
  — Als de media haar nam voluit schrijft…

  Dan krijgt een 15-jarig meisje het héél moeilijk als ze later inderdaad gecorrigeerd is en en nieuwe toekomst wil beginnen. Het internet heeft een lang geheugen en de gemeenschap op Curaçao is erg klein.

  Media die zichzelf respecteert, heeft ook respect voor de toekomst van een 15-jarig meisje. Zij schermen de naam en de foto af.

  Ik heb de redactie van KKC er al eens eerder opgewezen, dat ook wetsovertreders – tot op een bepaalde hoogte – privacy toekomt.
  Een Mea Culpa, en we zullen dit in de toekomst vermijden, was het antwoord.

  Ik wil graag bijdragen aan media die respect verdienen. Mijn respect voor de KKC was zeer hoog. Nu ga ik mij dat ernstig afvragen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties