28 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 12:48

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...

Ingezonden | Curaçao op weg naar een dictatuur?

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Twaalf partijen melden zich voor verkiezingen Aruba

Oranjestad - Met het indienen van de kandidatenlijsten hebben twaalf politieke partijen officieel laten weten mee te willen doen aan de Statenverkiezingen van 25 juni. Vanwege corona...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPBC | Negen op de tien Nederlanders wil ‘oranje’ reisadvies voor Curaçao

PBC | Negen op de tien Nederlanders wil ‘oranje’ reisadvies voor Curaçao

Persbureau Curacao

Reden zou zijn dat Nederlandse vakantiegangers het niet zo nauw nemen met de coronaregels. Beelden daarvan duiken op in sociale media.

Willemstad – Een overgrote meerderheid van de Nederlanders wil dat het reisadvies voor Curaçao van ‘geel’ naar ‘oranje’ wordt aangescherpt. Dat meldt Hart van Nederland.

Reden zou zijn dat Nederlandse vakantiegangers het niet zo nauw nemen met de coronaregels. Beelden daarvan duiken op in sociale media.

Samen met berichtgeving over record aantal besmettingen, wil 87 procent ‘code oranje’ voor het vakantie-eiland.

Het aantal besmettingen dat dagelijks gemeld wordt was gisteren en eergisteren hoger dan anders, maar van een uitbraak is vooralsnog geen sprake.

Bron: Persbureau Curacao

10 reacties

 1. Geleuter van F Schiedam, duidelijk iemand die geen enkele NL krant bijhoudt behalve hier op het forum natuurlijk
  Maar goed de ‘stand’ vandaag is 46,

 2. Al die Nederlandse toeristen zijn vóór vertrek gestrest en coronavrij bevonden, anders mochten zij het vliegtuig niet in. Dus als ze dicht op elkaar staan, ze kunnen elkaar niet eens besmetten omdat er niets is om over dragen.
  Kortom, geleuter van ‘telegrafisten’.

 3. Ik denk niet dat een overgrote meerderheid van de Nederlanders zich bezig houdt met de codes op Curacao. Ik denk dat deze mensen gewoon wat in de mond is gelegd. Zo van: Curacao is code geel, nu loopt het aantal besmettingen met corona op, vind u ook dat de code van geel naar oranje moet? Uhhh, Curacao, hmm, ja, ik denk het wel.

 4. Hart van Nederland. Een paar losgeslagen pubers die een microfoon kunnen vasthouden en zich journalist noemt. “ Brandweer rukt groots uit voor gezellige poes van Oma Aartie”. Categorietype PowNed, GeenStijl.
  En nu naar serieus nieuws…..

 5. Het vaccin moet door het CBG bepaald worden of het veilig genoeg is. De bijwerkingen kunnen alleen door studies worden bepaald..
  Verder muteert het virus zoals elk virus muteert en evolueert, en is de vraag of er dan een nieuw vaccin ontwikkeld miet worden.
  Dus we zijn er helaas nog lang niet.
  Ondertussen gewoon afstand, mondkapje en handen zoveel mogelijk reinigen.
  En vooral niet denken het overkomt mij niet en het valt wel mee!

 6. Tamelijk onzinnig. Het valt niet mee; vervallen in paniek en paranoia, daar is niemand bij gebaat. Zeker ook niet als dat op social media enz. is gebaseerd. Hoofd koel houden en blijven houden aan de regels, iedereen. Komt het dan uiteindelijk allemaal goed? Ja, zeer waarschijnlijk wel, zeker daar er vaccins op komst zijn. Echter dat vereist voorlopig wel geduld, volhouden en ook het hoofd koelhouden. Yes, you can.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties