PBC | Nederland denkt dat het wel losloopt met Venezolanen naar de eilanden

Dagelijks staan tientallen jongeren uit Coro, Venezuela te wachten om mee te gaan op de boot naar Curaçao. Officieel om de fruitbarkjes te laden en te lossen. Onofficieel om een aantal dagen, weken tot drie maanden te werken op Curaçao. Meestal de bouw. Speciale werkbemiddelaars staan hen op te wachten in Punda om hen naar de verschillende sites te leiden  | Persbureau Curacao

Dagelijks staan tientallen jongeren uit Coro, Venezuela te wachten om mee te gaan op de boot naar Curaçao. Officieel om de fruitbarkjes te laden en te lossen.
Onofficieel om een aantal dagen, weken tot drie maanden te werken in de bouw op Curaçao. Speciale werkbemiddelaars staan hen op te wachten in Punda om hen naar de verschillende sites te leiden | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Het Nederlandse kabinet verwacht geen massale vlucht van Venezolanen naar de Caribische delen van het koninkrijk. Dat bleek vandaag in de Tweede Kamer.

Extra patrouilles van de Nederlandse kustwacht geven tot op heden ook geen beeld van verhoogde immigratie, aldus minister Koenders. Daarom komt er ook geen tijdelijke Caribische visumplicht voor Venezolanen.

Bron: Persbureau Curacao

5 Reacties op “PBC | Nederland denkt dat het wel losloopt met Venezolanen naar de eilanden

  1. @Fred: er staat: “Nederland verwacht…” Dit noemt men een educated guess.

    Nadenken en daarna een verwachting uitspreken is wat anders dan in een glazen bol kijken. Er zit een verschil tussen weten en verwachten.

  2. Fred de Haas

    Ik vraag me altijd af hoe Nederland dat zo goed weet. Halen ze dat inzicht uit glazen bollen?

  3. Ga je ook “dia di bandera” vieren?

  4. Gelukkig. Kan de YDK naar de Cuba weg gaan.

  5. Eindelijk, eindelijk na jarenlang uitgebuit te zijn, hebben wij nu een groep die wij zelf kunnen uitbuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *