PBC | Muziek voor mensen met dementie

Persbureau Curacao

Doel is om deze mensen gepersonaliseerde muziek te brengen om zo de kwaliteit van leven te vergroten en mensen met elkaar te verbinden. Het idee daarachter is dat muziek herinneringen terugbrengt.

United through Music Curaçao start volgend jaar met een speciaal project voor mensen met dementie.

Doel is om deze mensen gepersonaliseerde muziek te brengen om zo de kwaliteit van leven te vergroten en mensen met elkaar te verbinden. Het idee daarachter is dat muziek herinneringen terugbrengt.

Zorgpersoneel, vrijwilligers en uiteindelijk ook familieleden krijgen trainingen mensen met dementie professioneel te begeleiden.

Bron: Persbureau Curacao

6 Reacties op “PBC | Muziek voor mensen met dementie

 1. Muziek voor Remigio Booi dus, de demente en incontinente commissaris van Stichting Studiefinanciering waar deze oude laffe slapzak viswijf Margit de Freitas ongestoord haar zakken en die van haar vriendin, het drankorgel Carla Hueck, liet vullen.

 2. Er zijn veel oorzaken waardoor iemand de ziekte van Alzheimer krijgt, één ervan is alcohol misbruik en dat is hier één van de belangrijkste oorzaken. Net als Alzheimer patiënten hebben alcoholisten niet veel te zeggen over wat met hen gedaan wordt.

  Zoals elk jaar weer zien we bij TV Direct een soort kerstmis jingle en daar wordt misbruik gemaakt van een alcoholist zonder tanden in zijn bek. Zogenaamd wordt hij van de straat gepikt, krijgt hij wat te vreten en een bezoek aan de kapper.

  Het blijkt elke keer weer hoe Jachmien Pinedo en haar man Eithel, de kwetsbaren in de samenleving misbruikt voor eigen glorie.

  Wat moet dat een vreselijk mens zijn, wellicht is dat de reden dat bij Direct TV zo een hoge personeelsverloop is.

 3. Heel goed, dit is al jaren wereldwijd een uitstekende therapie viir mensen met Alzheimer . Wel laat maar ja beter laat dan helemaal niet!

 4. Hoe moeten we dit zien? Gezonde mensen krijgen het vaccin en demente ouderen krijgen muziek? Wat is het beleid van de minister tov deze demente bejaarden? Wordt er geen vaccin aan hen verspilt?

  Kan dokter Izzy ons in een grafiek laten zien wat de gevolgen zijn als ze niet gevaccineerd worden?

 5. Met speciale verzoeknummers voor ministers. Maar of het hen nog helpt?

 6. Tegenwoordig is VR ( Virtual Reality ) affordable. Het is much more stimulating than mere plain audio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *