28 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Vraag naar seniorenwoningen neemt verder toe op Bonaire

Marit Severijnse Eerder publiceerde Caribisch Netwerk over ouderen op Bonaire die niet meer alleen thuis kunnen wonen. Het aantal aanvragen voor aanleunwoningen en specialistische zorg blijkt een jaar later...
- Advertisement -spot_img

PBC | Mogelijke betrokkenheid medewerkers Aqualectra bij grootschalige diefstal van water en stroom

HomeLandenCuraçaoPBC | Mogelijke betrokkenheid medewerkers Aqualectra bij grootschalige diefstal van water en...

Persbureau Curacao

Extra

WILLEMSTAD – Een nieuw onderzoek naar grootschalige diefstal van water en elektriciteit in de wijk Ma Luisa wijst mogelijk in de richting van interne betrokkenheid bij Aqualectra.

De gebruikte kabels bij de diefstal zijn eigendom van het nutsbedrijf, wat kan duiden op betrokkenheid van medewerkers of aannemers die toegang hebben tot deze materialen. Aqualectra gaat dat onderzoeken.

Bij een recente inval op een adres in Ma Luisa ontdekten politie en technici van Aqualectra illegaal aangelegde kabels en waterleidingen. Opvallend is dat deze vorm van diefstal voor de derde keer op hetzelfde adres is aangetroffen.

Problemen

De diefstal zet druk op de watervoorziening in de wijk. Volgens het nutsbedrijf leidt de illegale aftapping van water en elektriciteit tot aanzienlijke problemen voor de buurt.

Bewoners ervaren onder andere een lagere waterdruk. Er zijn aanwijzingen dat het gestolen water vervolgens illegaal wordt verkocht.

Registratie

Aqualectra was reeds op de hoogte van mogelijke waterdiefstal op het adres, maar de ontdekking van stroomdiefstal was nieuw. Er geldt momenteel een ‘genadeperiode’ tot eind oktober waarin betrokkenen zich vrijwillig kunnen registreren.

Voor deze specifieke zaak, die binnen deze periode valt, wordt daarom vooralsnog geen aangifte gedaan. Het bedrijf benadrukt wel dat er maatregelen genomen zullen worden om verdere diefstal te stoppen.

Politieke Reactie

Hoewel parlementslid Elvin Gerard van regeringspartij PNP al meermaals aandacht heeft gevraagd voor illegale praktijken zoals deze, zijn er tot op heden weinig concrete maatregelen genomen. De mogelijke betrokkenheid van medewerkers van Aqualectra bij de diefstal maakt de zaak extra complex en dringend.

Bron: Persbureau Curacao

3 reacties

  1. Een nuts bedrijf een overbetaalde en veel te grote top van ongekwalificeerde personen geven is diefstal.
    Een kader dat bestaat uit, eveneens incapabel, vrienden en familie is diefstal.
    Een midden kader volgens het zelfde recept is diefstal.
    Is het “helpen van eindgebruikers” door de werkvloer dan bijzonder?
    Nee, maar wel het gevolg van een nuts bedrijf met 13 directie leden die zich omringd hebben door vrienden en familie.

  2. Als de rovers medewerkers zelf zijn van Aqualectra en bovendien al op hetzelfde adres eerder ook illegale getapte water en diefstal van elektriciteit plats vond, kan dat dit keer, zonder enige twijfel,niet vallen onder een ” genade periode” en moet aangifte tegen en vervolging van deze medewerkers onmiddellijk plaats vinden zo als ook onmiddellijke ontslag.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties