PBC | Minister zinspeelt op intrekken landingsrechten SLM

Minister zinspeelt op intrekken landingsrechten SLM | Extra

De overheid start een onderzoek naar de problemen tussen Insel Air en Suriname. Dat meldt vervoersminister Zita Jesus-Leito.

Mocht Insel Air niet landen in Paramaribo, dan overweegt zij de landingsrechten van de SLM op Curaçao in te trekken.

Paramaribo wil eerst dat Insel Air zijn schulden betaald aan SLM en Fly All Ways. Maar dat is geen onderdeel van de luchtvaartovereenkomst tussen beide landen, aldus de minister.

Bron: Persbureau Curacao

8 Reacties op “PBC | Minister zinspeelt op intrekken landingsrechten SLM

 1. Het staat nu wel vast dat een zelfstandige luchtvaartmaatschappij op Curacao of Aruba niet levensvatbaar is.

  Hoe lang bestaat Divi Divi al? Probleem is dat politici vliegtuigmaatschappijen als prive maatschappij zien..

 2. En juist op het moment dat je alles denkt te hebben gezien of gehoord……………………dan komt de PAR met dit.

  This is Curacao.

  Wie zich nu nog afvraagt waarom dit eiland niet vooruit komt heeft ze niet op een rijtje.

 3. Uiterst zwak figuur. PAR I presume?
  WHat’s the difference after all.

 4. Als het zo doorgaat krijgen we over 3 jaar die andere klup weer terug; en laten we wel wezen, wie merkt het verschil?

 5. Heeft lolo Leito niets anders te doen, zoals het benoemen van nog meer familie in hoge overheidsposities zoals ze met haar zus en man gedaan heeft?

  Alle begrip dat Suriname de wanbetalende porkeriairline van Heerenveen, Lippinkhof, freeloader Frielink en alcoholist van der Kwast niet in haar bananenrepubliek wil hebben.

 6. Normaal gesproken kan en mag je van een minimumloner niet veel verwachten maar van een minister mag je wel iets verwachten. Wij moeten af van dit geleuter dit is allemaal oude politiek, stoer doen voor de bühne.

  Een minister die de zaken op een efficiënte manier wilt afhandelen pak de telefoon en belt met moordenaar Bouterse en probeer op die manier uit de impasse te komen.

 7. jerry kirindongo

  Bizar, als de minister de landingsrechten intrekt om de wanbetaling van Inselair te ondersteunen.
  Suriname/SLM, laat Inselair eerst maar hun schulden betalen ,boter bij de vis!! Anders krijg je niets.
  Vele hotels en ondernemers of Curacao plukken nu nog de zure vruchten van het faillissement van DAE.
  Het staat nu wel vast dat een zelfstandige luchtvaartmaatschappij op Curacao of Aruba niet levensvatbaar is.
  Het wordt tijd voor een hub van de KLM op Bonaire, die dan het regionale verkeer ter hand gaat nemen, ook via Curacao en Aruba. Net zoals Air-France vanaf Guadeloupe,
  Dan krijgt de bevolking waar men recht op heeft: betrouwbare luchtverbindingen met fatsoenlijk veilige vliegtuigen en met behoorlijke service.

  Helaas kan dit niet op Curacao, want geen enkele (Nederlandse/Buitenlandse) onderneming wenst nog zaken te doen op Curacao vanwege de arbeidsethos/onrust en de antimakamba stemming als er iets tegen zit (Amstel, Shell, ABN enz enz enz). Opgehitst door de geriatrische heren Cova staakt men net zo lang totdat bedrijven sluiten, de werknemers de cessantia krijgen (1 maand vreugde en welstand) en vervolgens leeft men in armoede verder met een volstrekt ontoereikende onderstand.
  Met een minister die wanbetalende bedrijven steunt en anderen dwingt om hier zaken mee te doen wil niemand toch iets met Curacao van doen hebben?
  Is het vreemd dat onze samenleving criminaliseert?

 8. De minister ondersteund dus frauduleuze praktijken van Insel zoals het oplichten van honderden passagiers die betaald hebben voor tickets en op geen enkele wijze vergoed zijn en het niet betalen van bedrijven en instanties voor verleende diensten. Is de minister soms voornemens van onze belasinggelden de uitstaande schulden van deze bijna failliete maatschappij te betalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *