PBC | Maduro is maandag niet thuis

Crude oil accounts for 96 per cent of export revenues and falling prices, coupled with years of mismanagement, have crushed the country’s economy.

Maduro maakt een eendaags bezoekje naar Trinidad en Tobago.

PORT OF SPAIN – De Venezolaanse President Nicolás Maduro is maandag niet in ‘t land. Hij maakt een eendaags bezoekje naar Trinidad en Tobago. opmerkelijk want het is bijzonder onrustig in zijn land vanwege een politieke en economische crisis.

Maduro gaat samen met zijn ministers van Buitenlandse Zaken, Olie en Mijnbouw en met die van Handel en Industrie. De premier van Trinidad and Tobago, Stuart Young, zegt dat het bezoek een vervolg is op de gesprekken die in october zijn gehouden tussen de twee landen. Toen stond buitnelands beleid, energie en handel op de agenda.

“Wat er in Venezuela gebeurt is ons bekend, maar dat betekent niet dat we niet kunnen praten. Maduro is nog steeds de zittende president”, reageerde Young na afloop van het ministerberaad. ook stelde hij dat zijn land klaar is om eventueel vluchtelingen op te vangen.

Bron: Persbureau Curacao

6 Reacties op “PBC | Maduro is maandag niet thuis

  1. joop savaneta

    Dit heet een goed voorbereide vlucht van een dictator.

  2. wat mij betreft mag hij wegblijven…als de “gestolen” gelden maar terugkomen

  3. Deze klootzakken ontvluchten Venezuela. Geld hebben ze al ergens veilig gesteld. Die komen echt niet meer terug. Hetzelfde gebeurt met Schotte als de veroordeling definitief wordt.

  4. Typisch voorbeeld van vluchtgedrag! Maar ja, wat wil je ook als je een man met zó weinig scholing aan het hoofd van een land als Venezuela zet. Curacao, leer hiervan dat je minder kans loopt op dit soort wanbeleid als je regering/president beter geschoold zijn. Arme Venezolanen. Maar ja, ze hebben zelf zijn voorganger Chavez gekozen en toen dit cadeautje erbij gekregen. En het was een van de rijkste landen van Zuid Amerika. Ja, het kan gauw gaan en zie er dan maar weer eens bovenop te komen. Triest.

  5. Maandag mij een aardige dag voor een coup of zo. Maduro kan min of meer zonder gezichtsverlies verkondigen dat hij afgezet is door subversieve elementen uit de Venezolaanse samenleving (uiteraard ondersteund door de amerikanen om het smeuïg te maken). Iedereen blij en een burgeroorlog in de kiem gesmoord? Het lijkt me een aardige oplossing.

  6. joop savaneta

    De zittende president maar niet lang meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *