PBC | Komende dagen minder stroom

boo-cru energie centrale raffinaderij

Reden is het onderhoud aan de BOO-centrale | Foto Smoc

WILLEMSTAD – De komende dagen moet je rekening houden met stroomuitval. Dat zegt Aqualectra. Die vraagt inwoners van Curaçao om niet teveel stroom te gebruiken.

De energieleverancier verwacht minder elektriciteitsproductie, waardoor er geschakeld moet worden tussen wijken op het eiland. Reden is het onderhoud aan de BOO-centrale.

Omdat er ook machines in andere centrales uit de roulatie zijn en de wind redelijk stilligt, is er niet genoeg stroom op het eiland.

Bron: Persbureau Curacao

5 Reacties op “PBC | Komende dagen minder stroom

 1. Joep Meloen

  De wind ligt stil ???
  Wat een ontzettend l*lverhaal. Ik woon ook aan de noord kant en bij mij waait alles uit het huis, dus windstil ? My ass !

  En dat men moet schakelen kan ik nog snappen, maar om dan meteen maar even een wijk af te sluiten voor 6,5 uur !!!!!! slaat werkelijk nergens op. Vanochtend even voor 11 was de stroom weg en pas rond half zes vanavond kwam die weer terug.
  Daar ging mijn werkdag, daar ging mijn voorraad en ondertussen zit het gespuis van Aqualectra vanavond lekker in de kroeg of in een restaurant te genieten van hun ‘duurverdiende’ centen, want ze hebben toch zo hard moeten werken vandaag.
  WIE GAAT MIJN BEDRIJFSSCHADE VAN VANDAAG BETALEN ????

 2. Dat is het wel!

 3. a never ending story

 4. Wat een stelletje sukkels zijn en blijven, pffff, het daar! En die elektriciteit NIET leveren = inkomsten mislopen. Maar dat lampje gaat zeker niet branden bij die lui. Het is hier toch net een ontwikkelingsland!

 5. als alle kantoren en winkels, bioscopen en privé personen de airco een paar graden hoger zetten, zodat ze niet met een vest aan hoeven te werken.
  24 C is koel genoeg….zelfs nog te koud….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *