PBC | Kans klein dat Wiels zelf woord voert

Kans klein dat Wiels zelf woord voert

Kans klein dat Wiels zelf woord voert

WILLEMSTAD – De kans dat Marvelyne Wiels tijdens het debat over haar functioneren zelf aan het woord komt is klein. Dat zegt Mike Franco, voorzitter van het parlement.

Alleen als een meerderheid van de Staten akkoord gaat na een verzoek van de premier, kan de gevolmachtigde minister zelf het woord voeren. Wiels kondigde op radio Direct aan dat zij het woord zou voeren. Maar dat verzoek is door Whiteman niet gedaan, weet Franco. Het debat is gepland in de week van 15 augustus.

Bron: Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | Kans klein dat Wiels zelf woord voert

  1. Volgens mij mag iedere minister tijdens een zitting een of meer ambtenaren meebrengen. Daarvoor zijn in de statenzaal ook aparte bankjes voor aanwezig. Whiteman zou haar als adviseuse achter hem kunnen laten zitten. Of de voorzitter dat kan verbieden? Nog nooit meegemaakt, maar wie weet.

  2. ” … Wiels kondigde op radio Direct aan dat zij het woord zou voeren. …”

    Bij de bovengenoemde zender krijgt ze genoeg “airtime” om gedurende haar zoveelste roadshows haar rotzooi in het Curacaohuis te verrechtvaardigen, niet zonder hulp natuurlijk van, zoals meerdere malen gebleken, allerlei zwakke vragen van, dacht ik, “serieuze” “journalisten”.

  3. een ambtenaar zo als Wiels heeft ook niks te zoeken in de staten.. Trouwens een dienstreis valt toch ook onder de commissie dienstreizen. Nogmaals alles wat deze ambtenaar doet valt onder de verantwoording van de MIN-Pres en daarvoor onder de LMAR en daar staan genoeg middelen in om een ambtenaar terecht te wijzen of te ontslaan.
    Daarvoor is wel een goede verslag legging voor nodig maar gezien alles rapporten, aanmaningen en beoordelingen is er genoeg redenen om deze ambtenaar te oneervol te ontslaan en en volgens de aanstellingen op grond van de schade die deze ambtenaar heeft veroorzaakt geen uitkering te verlenen en tevens het recht van pensioen opbouw te weigeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *