29 C
Willemstad
• dinsdag 20 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

PBC | Joran van der Sloot bekent opnieuw moord op Natalee Holloway

HomeLandenArubaPBC | Joran van der Sloot bekent opnieuw moord op Natalee Holloway

Persbureau Curacao

ALABAMA – Joran van der Sloot heeft voor de Amerikaanse FBI bekend dat hij Natalee Holloway heeft vermoord door haar te trappen en vervolgens een grote steen op haar hoofd te gooien.

Deze bekentenis is onderdeel van een overeenkomst met het Amerikaanse justitieapparaat, waarbij Van der Sloot aanzienlijke strafvermindering krijgt.

Deze bekentenis werpt een nieuw licht op een zaak die al bijna twee decennia onopgelost is gebleven. Natalee Holloway, destijds 18 jaar oud, verdween in mei 2005 op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien met Joran van der Sloot, die toen 17 jaar oud was.

Volgens Van der Sloot gebeurde de moord na een avondje stappen met veel alcohol en drugs, waarbij hij samen met twee vrienden en Natalee naar haar hotel reed. Op het strand van Aruba zou een confrontatie hebben plaatsgevonden, waarbij Natalee hem een knietje gaf nadat hij seks met haar wilde. In een uitbarsting van geweld zou Van der Sloot haar in het gezicht hebben getrapt, waardoor ze hard op de grond viel. Hij beweert dat hij vervolgens een grote steen oppakte en die op haar hoofd gooide. In paniek zou hij haar lichaam in de zee hebben gedumpt. Van der Sloot zegt niet te begrijpen, waarom haar lichaam nooit is gevonden.

Deze bekentenis staat in schril contrast met de vele eerdere verhalen en leugens van Van der Sloot over de verdwijning van Natalee Holloway. In het verleden beweerde hij onder andere dat ze als slaaf was verkocht aan mensenhandelaren in Venezuela en dat haar lichaam in een moeras was gedumpt.

Maar de Amerikaanse justitie neemt de nieuwe bekentenis serieus en deze wordt ondersteund door de resultaten van een leugendetector. Van der Sloot staat momenteel terecht in de Verenigde Staten voor afpersing van de moeder van Natalee Holloway. Hij beloofde haar de locatie van haar dochters lichaam te onthullen in ruil voor $250.000. Hoewel ze een aanbetaling van $25.000 deed, werd er niets gevonden op de aangewezen locatie.

Deze zaak werpt nieuwe vragen op over de waarheid achter de verdwijning van Natalee Holloway, en of Van der Sloot daadwerkelijk de volledige waarheid vertelt. Deskundigen die in de zaak worden geraadpleegd, blijven sceptisch over de geloofwaardigheid van zijn verklaringen.

Leugens

Joran van der Sloot staat bekend als een notoire leugenaar, en zijn geschiedenis van bedrog strekt zich uit over vele jaren en diverse zaken. Hij heeft in het verleden talloze leugens verteld, variërend van kleine verzinsels tot ernstige beschuldigingen. Als jonge jongen loog hij al enigszins onschuldig, zoals het kopiëren van huiswerk en bedriegen van vriendinnetjes op Aruba. Later loog hij tegen zijn ouders over gokken en stelen van geld, wat leidde tot psychiatrische hulp.

Zijn leugenachtige gedrag bereikte echter een dieptepunt toen Natalee Holloway verdween. Hij loog herhaaldelijk over de omstandigheden van haar verdwijning, waarbij hij steeds nieuwe verhalen verzon, zoals het afzetten van haar bij haar hotel en haar verdwijning in zee.

In de loop der jaren beweerde hij dat hij Natalee als slaaf had verkocht, haar had verkocht aan mensenhandelaren, en haar in een moeras had gedumpt. Hij nam zelfs deel aan een nepgesprek met zijn vader om sympathie te wekken. Al deze leugens brachten hem aandacht en geld.

In de zaak van Stephany Flores, die hij vermoordde in Peru, loog hij opnieuw over de omstandigheden en bood hij dubbelzinnige excuses aan de ouders van het slachtoffer. Hij verzon ook een verhaal over een medium dat in zijn cel verscheen.

Ten slotte beweerde hij te zijn neergestoken in de gevangenis, maar deskundigen geloven dat hij deze verwondingen zelf heeft toegebracht. Al deze leugens werpen twijfels op over de geloofwaardigheid van zijn recente bekentenis over de moord op Natalee Holloway.

De komende weken zullen onthullen of de Amerikaanse justitie en Joran van der Sloot daadwerkelijk tot een overeenkomst komen en of deze bekentenis zal leiden tot gerechtigheid voor Natalee Holloway en haar familie. De zaak blijft een tragisch en complex mysterie dat al vele jaren de aandacht van de wereld heeft getrokken.

Bron: Persbureau Curacao

2 reacties

  1. Deze notoire leugenaar en misdadiger van het ergste soort heeft al ettelijke miljoenen gekost aan “ deskundigen en rechters” waarvoor vele belastingbetalers de prijs betalen. Ongelofelijk dat aan zo’n rat nog enige aandacht geschonken wordt. Dat geld had vast beter besteed kunnen worden.

  2. Joran van der Sloot blijft een 1e klas leugenaars drek, ook dit keer verteld hij niet de waarheid deze bloedhond spreekt zijn leugens of ze gedrukt staan als de waarheid. De enige waarheid moet zijn is dat de gezinnen van de vermoorde meisjes hun gram kunnen krijgen en dat dit stuk ongedierte al die jaren die hij nog in het gevang 23 ! in Peru en de USA 20 jaar moet zitten elke dag om zij moeder zal schreeuwen. Oja hij is nu net als Gerrit de Raaf in de Heer gaan geloven maar het zal hun weinig helpen om nog een normaal leven te gaan leiden,

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties