PBC | ISACA Curaçao beste small chapter van de wereld

ISACA Curaçao beste small chapter van de wereld

ISACA Curaçao beste small chapter van de wereld

WILLEMSTAD – Het IT-platform ISACA Curaçao is uitgeroepen tot beste small chapter van de wereld. ISACA Curaçao voorzitter, Cai Walters was naar Lissabon afgereisd voor de internationale ISACA Chapter Leadership conferentie.

Daar mocht Walters de prijs in ontvangst nemen.

Walters: “Ik vond het al een hele eer dat we tot beste small chapter van Noord-Amerika waren uitgeroepen. ISACA International maakt nooit van te voren bekend wie de winnaar is van de wereld trofee. Ik kon mijn oren niet geloven bij de aankonding. Er waren 350 IT-leiders vanuit de hele wereld in de zaal en velen hadden nog nooit van Curaçao gehoord. Ze gingen gelijk op hun telefoon googelen om te kijken waar ons eiland ligt.”

Het IT platform ISACA Curaçao timmert hard aan de weg om professionals op het gebied van IT te verenigen. Tijdens een goed bezochte businesslunch in het Marriott hotel op Piskadera konden de ISACA-leden en aanwezigen de twee trofeeën bewonderen en werden de toekomstplannen ontvouwd. Er zal nauwere samenwerking komen op regionaal niveau met chapters uit Trinidad, Jamaica, Bermuda en Florida. “Dit biedt voordelen voor ons allemaal. We promoten elkaars activiteiten en ISACA-leden in het Caribisch gebied kunnen deelnemen aan de trainingen en opleidingen die in de regio geboden worden. Dit jaar gaan we veel aandacht besteden aan Cyber Security”, aldus Walters.

Ginalda Richardson gaat de basistraining uit het Cyber Security Nexus programma van ISACA verzorgen. Ook de studenten van de University of Curaçao (UoC) kunnen er van mee profiteren. ISACA Curaçao biedt gratis opleidingen aan de lokale studenten. Bestuurslid en tevens UOC professor Marco la Cruz coördineert het programma. Door middel van het organiseren van lunches dragen we kennis over aan een breder publiek. Een groep lokale security specialisten vervult hierbij een trekkersrol.

Walters: “In oktober zullen we ook een conferentie met internationale sprekers houden dat volledig gericht is op het gebied van Cyber Security. Cyber criminaliteit vormt namelijk een groot risico voor de lokale en internationale gemeenschap. We willen deze boodschap en hoe je te bewapenen tegen deze vorm van criminaliteit overbrengen aan een zo breed mogelijk publiek.”

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *