28 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 12:15

PBC | Meer vitale beroepen op de weg

Persbureau Curacao Een groot aantal beroepsgroepen is gisteren door de regering toegevoegd aan de lijst van vitale beroepen en functies. Daardoor kunnen zij een ontheffing aanvragen om overdag...

PBC | Auteur Loekie Morales te zien in Curaçao Storybook

Persbureau Curacao De bibliotheek van Curaçao heeft een verhaal van kinderauteur Loekie Morales geselecteerd voor haar opname in haar 2021 verhalenboek. Morales woont in Sint Maarten. Het thema van...

ParadiseFM | “Cellencomplex Barber leeg vanwege coronauitbraak”

Het cellencomplex op Barber zou momenteel leeg staan vanwege een coronauitbraak een paar maanden geleden. Dat schrijft de extra op basis van bronnen. Een aantal gevangenen zou...

ParadiseFM | Kritiek op uitzondering versoepeling VSBO-eindexamen

Het is onterecht dat het VSBO niet is meegenomen in de versoepeling rondom het eindexamen dit jaar. Dat zegt oud-onderwijsinspecteur Hein van Maarschalkerwaart op Paradise FM. Eerder...

ParadiseFM | Zeven covidpatienten minder in CMC

Een coronapatient is gisteren overleden aan de gevolgen van de ziekte. slachtoffer nummer 95. Mede daardoor daalde het totaal aantal covid-patienten in het CMC van 89 naar...

DolfijnFM | Forensys denkt dat bij 1 procent van de verkeersongelukken sprake is van alcohol

Forensys denkt dat bij 1 procent van de verkeersongelukken op Curaçao sprake is van alcohol. Zij komt tot dat oordeel op basis van eigen waarneming. De politie is...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPBC | Inwoners eilanden negatief over lokaal bestuur

PBC | Inwoners eilanden negatief over lokaal bestuur

De ministerraad geflankeerd door de sociale partners en het UNDP-team gaven gisteren uitleg over het Nationaal Ontwikkelingsplan.
Inwoners eilanden negatief over lokaal bestuur

WILLEMSTAD – Inwoners van de vijf voormalige Antilliaanse eilanden oordelen negatief over hun eigen bestuur. Dat blijkt uit een onderzoek van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, het KIT.

Politici zouden niet betrouwbaar zijn en het volk slecht vertegenwoordigen. Arubanen en Sabanen zijn het minst negatief, terwijl Curaçaoënaars het meest negatief zijn over hun eigen bestuurders.

De resultaten gelden niet voor het zesde eiland, Sint-Maarten. Lokale enquêteurs zouden gefraudeerd hebben met het onderzoek.

Bron: Persbureau Curacao

4 reacties

 1. INWONERS EILANDEN NEGATIEF OVER LOKAAL BESTUUR ????
  Valt wel mee, toch?
  De maatschappelijke ladder op deze klip heeft weliswaar het formaat van een huishoudtrapje; de ikke-en-de-rest-kan-stikke mentaliteit viert hoogtij;
  het leven vereenvoudigen is hier kennelijk het moeilijkste wat er is en het enige wat hier in 1x goed gaat is, dat het altijd eerst fout gaat !!
  Niet negatief bedoeld hoor….puur praktijk 🙂

 2. Locale politici zijn inderdaad heel goed in ‘locale’ oplossingen die vrijwel altijd vooral bestaan uit niets doen, wegkijken, eigen zakken vullen, en iemand anders (als het even kan nederland) de schuld in de schoenen te schuiven.

 3. Weer een ‘ja maar’ reactie. Ja maar er zijn nog zoveel andere problemen dan dubieuze politici.
  Daarom doen we er maar niets aan. Ruim baan voor ‘niet hollandse’ oplossingen waarvan ik helaas niet veel zie langskomen.

 4. In dezeflde tijd als de opiniepeiling is er een referendum op Bonaire. Daar was de meerderheid een ‘No’, dus, in tegenstelling tot de opiniepeiling, geen negatief oordeeld over de betrouwbaarheid van eigen politici ten faveure van NL.

  Het moet duidelijk zijn dat de Caribische eilanden allen verschillend zijn en ook de lokale problemen verschillen per eiland. Vandaar dat het handig zou zijn om het rapport van Veenendaal te hebben dan weten wij hoe hij de zaken geanalyseerd heeft. In ieder geval is er geen pasklare antwoord voor de eilanden in het algemeen.

  Voor wat betreft Curacao is de politieke crisis na de val van de regering Schotte een voorbeeld waar Curaçaoënaars die negatief zijn over hun bestuurders, zelf een oplossing vinden om de crisis te bezweren. Een alternatief was om artikel 43 van het Statuut toe te passen. Het geeft aan dat een Caribische probleem ook met niet hollandse oplossingen te verhelpen zijn (vaker niet dan wel).

  Curacao kent veel problemen naast dat van geringe vertrouwen in de lokale politici. Er heerst enorme werkeloosheid onder jongeren, er is armoede, er zijn grote inkomensverschillen, geen economische groei, criminaliteit, enz. enz. Het opinieonderzoek van Veenendaal biedt totaal geen basis om beleid m.b.t. genoemde problemen te helpen formuleren.
  Waaom zoveel aandacht voor een rapport dat geen meerwaarde m.b.t. maar één van de vele problemen die de eilanden kennen, heeft?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties