26 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 06:26

ParadiseFM | Horeca hoopt op versoepeling

Werknemers in de horeca hopen dat er na meer dan drie weken lockdown binnenkort sprake kan zijn van enige versoepeling van de coronamaatregelen. Dat meldt de Extra vandaag....

PB | Koning Willem-Alexander spreekt over coronabesmettingen en vaccinatieprogramma op Curaçao

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagavond 14 april online gesproken met gouverneur George-Wout van Curaçao, met het hoofd van de afdeling epidemiologie en onderzoek van het departement...

PBC | Qatar Airways via JetBlue naar Curaçao

Persbureau Curacao NEW YORK – Vanaf 19 april aanstaande gaat de Amerikaanse prijsvechter JetBlue tickets verkopen voor vluchten van Qatar Airways van negen Amerikaanse luchthavens naar Doha in...

PBC | Politie Curaçao op zoek naar vermiste Suzette

Persbureau Curacao De politie van Curaçao is opzoek naar de 16-jarige Susette Perez Martines. Ze is hier geboren en liep zaterdag 30 januari, ruim twee maanden geleden, weg. Zij...

PBC | Vier patiënten bezweken aan Covid19 in het ziekenhuis

Persbureau Curacao Vier patiënten zijn sinds gistermiddag bezweken in het CMC aan de gevolgen van corona. Het totaal aantal slachtoffers op Curaçao, sinds het begin van de corona-uitbraak...

DH | US citizens being evacuated from St. Vincent to St. Maarten via cruise

PHILIPSBURG--The United States (US) Embassy is coordinating with Royal Caribbean Cruises for a maritime evacuation of US citizens from St. Vincent to Dutch St. Maarten on Friday,...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPBC | Inwoners eilanden negatief over lokaal bestuur

PBC | Inwoners eilanden negatief over lokaal bestuur

De ministerraad geflankeerd door de sociale partners en het UNDP-team gaven gisteren uitleg over het Nationaal Ontwikkelingsplan.
Inwoners eilanden negatief over lokaal bestuur

WILLEMSTAD – Inwoners van de vijf voormalige Antilliaanse eilanden oordelen negatief over hun eigen bestuur. Dat blijkt uit een onderzoek van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, het KIT.

Politici zouden niet betrouwbaar zijn en het volk slecht vertegenwoordigen. Arubanen en Sabanen zijn het minst negatief, terwijl Curaçaoënaars het meest negatief zijn over hun eigen bestuurders.

De resultaten gelden niet voor het zesde eiland, Sint-Maarten. Lokale enquêteurs zouden gefraudeerd hebben met het onderzoek.

Bron: Persbureau Curacao

4 reacties

 1. INWONERS EILANDEN NEGATIEF OVER LOKAAL BESTUUR ????
  Valt wel mee, toch?
  De maatschappelijke ladder op deze klip heeft weliswaar het formaat van een huishoudtrapje; de ikke-en-de-rest-kan-stikke mentaliteit viert hoogtij;
  het leven vereenvoudigen is hier kennelijk het moeilijkste wat er is en het enige wat hier in 1x goed gaat is, dat het altijd eerst fout gaat !!
  Niet negatief bedoeld hoor….puur praktijk 🙂

 2. Locale politici zijn inderdaad heel goed in ‘locale’ oplossingen die vrijwel altijd vooral bestaan uit niets doen, wegkijken, eigen zakken vullen, en iemand anders (als het even kan nederland) de schuld in de schoenen te schuiven.

 3. Weer een ‘ja maar’ reactie. Ja maar er zijn nog zoveel andere problemen dan dubieuze politici.
  Daarom doen we er maar niets aan. Ruim baan voor ‘niet hollandse’ oplossingen waarvan ik helaas niet veel zie langskomen.

 4. In dezeflde tijd als de opiniepeiling is er een referendum op Bonaire. Daar was de meerderheid een ‘No’, dus, in tegenstelling tot de opiniepeiling, geen negatief oordeeld over de betrouwbaarheid van eigen politici ten faveure van NL.

  Het moet duidelijk zijn dat de Caribische eilanden allen verschillend zijn en ook de lokale problemen verschillen per eiland. Vandaar dat het handig zou zijn om het rapport van Veenendaal te hebben dan weten wij hoe hij de zaken geanalyseerd heeft. In ieder geval is er geen pasklare antwoord voor de eilanden in het algemeen.

  Voor wat betreft Curacao is de politieke crisis na de val van de regering Schotte een voorbeeld waar Curaçaoënaars die negatief zijn over hun bestuurders, zelf een oplossing vinden om de crisis te bezweren. Een alternatief was om artikel 43 van het Statuut toe te passen. Het geeft aan dat een Caribische probleem ook met niet hollandse oplossingen te verhelpen zijn (vaker niet dan wel).

  Curacao kent veel problemen naast dat van geringe vertrouwen in de lokale politici. Er heerst enorme werkeloosheid onder jongeren, er is armoede, er zijn grote inkomensverschillen, geen economische groei, criminaliteit, enz. enz. Het opinieonderzoek van Veenendaal biedt totaal geen basis om beleid m.b.t. genoemde problemen te helpen formuleren.
  Waaom zoveel aandacht voor een rapport dat geen meerwaarde m.b.t. maar één van de vele problemen die de eilanden kennen, heeft?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties