32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Illegale handel in ministeriële beschikkingen

HomeNieuwsPBC | Illegale handel in ministeriële beschikkingen
geblindeerde ramen-auto
Illegale handel in ministeriële beschikkingen voor geblindeerde ramen

WILLEMSTAD – Een opvallend vonnis bracht vanochtend een nog opvallender zaak boven tafel. Er bestaat op het eiland een handel in ministeriele beschikkingen.

Voor 400 tot 800 gulden kun je bijvoorbeeld een ontheffing kopen om met geblindeerde ramen te rijden. Het papier dat je voor dat bedrag in handen krijgt is vals en de handtekening van de minister van Justitie, Nelson Navarro ook.

Vanochtend werden zes verdachten, waaronder een docent veroordeelt tot taakstraffen van 120 tot 150 uur omdat ze met zo’n beschikking rondreden.

De straf viel lager uit omdat de zes spijt betuigden. Justitie is op zoek naar de vervalser, de politie is gevraagd op te letten en ontheffingen te controleren op echtheid.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Zelf ben ik er ook niet van overtuigd dat rechter Lips doelbewust te lage straffen uitdeelt. Zij handelt binnen het Nederlands rechtssysteem waarin geldt dat wanneer je door onvoorzichtig rijgedrag een of meerdere mensen doodrijdt en er geen sprake is van dronkenschap, de straf doorgaans mild is; gelukkig wel altijd iets hoger dan wanneer je een hond dood rijdt.
  Men kan dus moeilijk van Mevr Lips verwachten dat zij in voorkomende gevallen een hogere straf oplegt dan die waarin de wet voorziet.
  Verkeersovertreders zijn niet de enigen die profiteren van lage straffen. Bankiers die door onverantwoord bankieren kleine spaarders naar de rand van de afgrond brengen, krijgen een bonus van 100 miljoen om hun luxe leven op Monaco te kunnen voortzetten. Het is immers een feit that some people are more equal than others. De roep aan allen meer vertrouwen in de rechtsspraak te hebben is terecht voor zover men er wel rekening mee houdt dat net zoals IN ALLE BEROEPEN er ook onder de rechters rotte appels zijn. Een gegeven waar ook rekening moet worden gehouden.

 2. Beste Marsha en vele anderen,

  Wordt het niet eens tijd jezelf wat serieuzer te nemen.
  Ook jij behoort tot het groepje dat een ingezonden stukje meent te moeten afsluiten met een grapje. Daar is niets mis mee, maar om het nou weer over mevrouw Lips te moeten hebben.
  Laten we daar nou eens mee stoppen!
  Voor alle duidelijkheid, ik ken mevrouw Lips niet, weet niet hoe ze er uit ziet en ook niet waar ze woont.
  Wat ik wel weet is dat ze een beëdigd rechter is en haar werk ongetwijfeld serieus op vat.
  Bij deze roep ik allen die hierop reageren op om een beetje meer vertrouwen in de rechtspraak te hebben.

 3. Lijkt ons een bekende methode om extra inkomsten te genereren voor de overheid. Onderweg blijkt er nog wel eens wat aan een strijkstok te blijven hangen. Dus iedereen tevreden. De handel in mensensmokkel en vergunningen kan opbloeien met alle Venezolanen die naar de eilanden vluchten. Vooral als ze veel geld hebben. Dat gebeurt toch ook met alle soorten vergunningen, zoals voor vreemdelingen. Aan de Venezolanen kan veel verdiend worden. Zoveel vreemdelingen een vergunning ‘geven’ kan ook ongewenste spanningen oproepen. Renée van Aller&John de Vries

 4. het ergste is dat het mogelijk is om op vertoon van een Minister zijn handtekening je dus ergens vrijstelling kan krijgen.
  zoiets bedenk je niet zelf, dus de vraag is aan de Minister bestaan er dus dit soort ontheffingen? Waarom bestaan deze ontheffingen als ze bestaan?Wat moet je er voor doen om in aanmerking te komen als ze bestaan?
  Kijk de valsheid in geschrifte is niks nieuws onder de zon in ons land, maar dat er nog steeds landsverordeningen worden gemaakt waarin nog steeds staat waarin de Minister de vrijheid krijgt om anders en afwijkend te mogen beslissen werkt de willekeur in de hand en kan een vrijbrief zijn voor bepaalde mensen.

 5. Wat de rechter als oordeel had ligt aan hun. Zo werkt het in democratische rechtsstaat. Waar ik, naar kijk is naar de opsporingingsdiensten. Ik vraag mij af hoe het onderzoek is geweest. Ik zou echt naar de vervalser opzoek gaan. Die hadden ze moeten binnenhalen. Met een goed procesverbaal had men hun doel kunnen halen. Ik mis hier de vervalser. Dat is jammer. Anders had je een goed afgeronde zaak. Het onderzoek vond ik karig. Het lijkt hier op een helerszitting terwijl de hoofdverdachte er niet is. Of niet te vinden is. Lijkt mij sterk.

 6. Doet me denken aan die Venezuelaanse idioot, eigenaar van het WTC, die mislukte MAVO leerling en megafraudeur, vreemdganger en verkeersmoordenaar Schotte een erediploma gaf.

 7. Geeft aan dat er dus ook “echte” verklaringen zijn, wat moet je als reden opvoeren (behalve paranoia) om wel legaal de verkeersveiligheid negatief te mogen beïnvloeden, want je ziet geen bal vanuit zo een donkere auto, zeer zeker na zonsondergang niet. Hoeveel van deze verklaringen zijn er uitgegeven?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties