26.5 C
Willemstad
• donderdag 17 juni 2021 03:54

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Identiteit dodelijk verkeersslachtoffer vrijgegeven

Castillo is het achtste dodelijke slachtoffer in het verkeer.

De passagier van een auto die gisteren overleed na een politieachtervolging is de 37-jarige in Colombia geboren Oscar Castillo. Zijn identiteit is nu pas vrijgegeven, omdat zijn familie eerst nog moest worden ingelicht.

De 23-jarige chauffeur zit inmiddels – na medische behandeling – vast op het politiebureau. Zij reed plotseling hard weg bij een politiecontrole en verloor op de Mantanciastraat de macht over het stuur. Castillo is het achtste dodelijke slachtoffer in het verkeer.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -
- Advertentie -

Artikel delen

33 reacties

 1. Hahahaaaaaaaaa het is bewezen dat rechters soms onrecht uitspreken. Daarom bestaat de hoogste rechtsprekende instantie ( Hoge Raad )

  Mensen maken jullie geen zorgen over die trolletjes team gevormd door Drechi pe, Eric Lapdance, LaStiwz en de rest. Ik twijfel dat ze al die berichten schijven zonder betaling.

  Zelfs Schotte weet dat zijn politieke carriere ten einde is en is bezig snel een nieuwe partij te vormen.

 2. @Berian S:
  Je zegt: “… gaat krijgen en EVT mensen kan doden …”

  Het woordje “evt” zegt al dat het geen voorbedachte rade is, dus geen moord kan zijn.

  Noot: voor de wannabee taalpuristen: het is “met voorbedachten rade”
  en “de voorbedachte rade”

 3. @Brian S: Dos Santos is, zonder rijbewijs, totaal bezopen, stijf van de pillen en wat nog meer in een auto gestapt, Toen hij in die auto stapte, had hij toen de intentie, was toen zijn doel, (de voorbedachte rade) om 3 mensen dood te rijden?

  Zo ja: moord (wat altijd met voorbedacte rade is).

  Zo nee: (wat het geval was) dood door schuld.

  Voorbedachte rade is: ik heb als doel dit of dat te bereiekn met mijn doen.

  NIET: als ik straalbezopen ben en in de auto stap, dan is mijn DOEL niet dat ik iemand overhoop ga rijden.

  Wel dat mij dood door schuld ten laste wordt gelegd als ik iemand dood rijd. Mits overigens aangetoond kan worden dat er een causaal verband is tussen mijn dronkenschap en de aanrijding.

  Maar dit terzijde.

  Laat nu iedwereen eens ophouden hier achterlijk te lopen roeptoeteren dat Dos Santos een driedubbele verkeersmoord heeft gepleegd. GROTE ONZIN.

  B.t.w.: als je roept dat Dos Santos een grote eikel is die overhoop geschoten moet worden of met een bot nagelschaartje van zijn genitaliën ontdaan moet worden, omdat hij met zijn zatte kloten in een auto stapt en met waanzinnige snelheid drie onschuldige mensen de dood in rijdt, dan zul je mij echt niet horen.

  Maar het is nog steeds geen moord.

 4. Als je 1 een auto rijdt terwijl je niet eens een rijbewijs hebt, 2 veels en veels te hard rijdt dan ben je er zeker van dat je ongeluk gaat krijgen en evt mensen kan doden dus het is duidelijk wel met voorbedachte rade! Deze rat loopt weer vrij rond en 3 families hebben levenslang gekregen

 5. LaStiwz begint een beetje vervelend te worden.

  Natuurlijk is het formeel geen moord, want de voorbedachte rade ontbreekt. Echter, je kunt zoveel risico nemen op een dodelijk ongeluk dat het nemen van dat risico gelijk gesteld kan worden aan moord.

  Niet door de rechter of ratvocaat, maar wel door ons met normaal boerenfatsoen.

 6. @Brian S: dat weet ik niet en dat hoef ik niet te weten. We hebben daar onafhankelijke rechters voor die dat beslissen, Gelijk zoals bij Dos Santos.
  Als deze zeggen dat het geen moord is, is het geen moord. En dan kunnen hier vele reaguurders op KKC ala MFK blijven roepen dat het moord is, maar hierdoor wordt het nog steeds geen moord.

  Gelukkig hebben we daar rechters voor.

 7. Als ik een vliegtuig kaap en zonder dat ik een vliegbrevet heb met het vliegtuig opstijgt en daarna vliegen we met 100 passengiers de isla in en iedereen is dood.. is dat dan moord?

 8. Mano, als je bij een idioot in de auto stapt neem je als bijrijder bewust risico.

  Dat gold bijvoorbeeld ook voor de vorig jaar door kogels vermoorde zwangere meid die bij een gangster in de auto stapte.

  Ik heb zelf ooit geweigerd met een dronkenlap mee te rijden. Die kerel reed zich dezelfde nacht morsdood tegen een boom.

 9. De dame heeft zelf met hoge snelheid haar bijrijder de dood ingereden!

  Dat dat wijf in feite de schuldige staat buiten kijf. Maar het is wel degelijk tragisch voor de dode Colombiaan en z’n familie, de hele gebeuren is trouwens een tragische. Dát bedoelde Peter P duidelijk te maken, niet iedereen schrijft of praat immers in details, hoeft in dit geval trouwens ook niet. In het Papiamentu zou men zeggen; Hans ta piki pieeuw! 😆

 10. fucking tragisch voor alle betrokkenen?

  Wat een idiote reactie! De dame heeft zelf met hoge snelheid haar bijrijder de dood ingereden!

  Voor hetzelfde geld had ze niet een muur maar een onschuldige weggebruiker geraakt! Of drie, zoals Nelson dos Santos bij zijn VERKEERSMOORD.

  Maar de niet door enige intelligente gehinderde Peter P heeft daar alle begrip voor.

  Mafkees.

 11. @Lastiws

  Ik zie nu dat ik per abuis reageerde op een reactie van Sander op jou.
  Sorry. Het verandert echter de strekking van mijn posting niet.

 12. @Peter p schreef;
  “En dan gebruiken jullie deze droevige topic zonder enig vorm van sensibiliteit als ventilatieklep voor jullie politieke frustraties. Dat is smakeloos en ongepast mijnsinziens.”

  Vind ik ook, maar kom op peter P, je weet toch wel dat de door jou opgemerkte en genoemde handelswijze van de meeste gasten hier dé modus operandi oftewel de gewone gang van zaken is op dit forum?
  Smakeloosheid en liegen uit politieke frustratie is hier jammer genoeg al tijden de norm. 🙂

 13. @sander

  Nee, ik heb het over het tragische ongeluk van artikel hierboven en de walgelijke reactie van Wim en anderen hierop.

  Een venezuelaanse vrouw slaat bij een politiecontrole op de vlucht. We weten niet waarom! Ze verliest dan de macht over het stuur en krijgt een ongeluk waarbij haar medepassagier overlijdt. Dat is fucking tragisch voor alle betrokkenen.

  En dan gebruiken jullie deze droevige topic zonder enig vorm van sensibiliteit als ventilatieklep voor jullie politieke frustraties. Dat is smakeloos en ongepast mijnsinziens.

 14. jij blijft het maar normaal vinden dat iemand zonder rijbewijs, met drank en pillen op 3 mensen mag doodrijden…
  dat zegt iets over jou!!

 15. Waarom hebben ze niet het nummer genoteerd en de chauffeur later opgespoord?

  hoe weten ze dat de auto niet gestolen is?
  dan heb je weinig aan een nummer..
  gewoon een heel domme reactie van waarschijnlijk een hier illegaal verblijvend persoon.

 16. het is ook ongepast dat iemand die door schuld maar 3 maanden krijgt.
  1 maand per dode…
  hij had de goede achternaam: Dos Santos…

 17. Ik heb ooit als bijvak een half jaar rechten gehad dus ik denk dat ik iets zinnigs over kan zeggen. Als er een gewapende overval in Punda gebeurt, dan gaat de politie geen schietpartij midden in Punda met de overvallers aan. De vraag is heeft de politie wel verantwoordelijk gehandeld? Waarom hebben ze niet het nummer genoteerd en de chauffeur later opgespoord?

 18. De bestuurster heeft al naar Irma Lips als rechter gevraagd.

  Die gaf een drievoudige verkeersmoordenaar enkele maandjes waar hij ook nog tegen in beroep ging.

  Dus deze dame rekent op vrijspraak en misschien zelfs een beloning.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, June 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Staatssecretaris Blokhuis pleit voor meer preventie in gezondheidszorg Curaçao

Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) pleit voor meer preventie in de Curaçaose gezondheidszorg. Dat zegt Blokhuis tegen NU.cw. De staatssecretaris kwam 12...

ParadiseFM | Onduidelijkheid over vrij reizen in EU voor Curacaoenaars

Het is nog niet duidelijk of Curacaoenaars per 1 juli vrij door Europa kunnen reizen. Dat blijkt uit het antwoord van de Nederlandse minister Hugo de Jonge...

PBC | Ruzie over mislukte fusie Corendon en Sunweb krijgt

Persbureau Curacao Corendon en Sunweb staan vandaag opnieuw tegenover elkaar in de rechtszaal vanwege de afgeketste fusie van de twee reisorganisaties. Corendon wil alsnog afdwingen dat de verkoop...

PBC | ‘Kinderen in Caribisch Nederland zijn gelukkig, ondanks armoede’

Persbureau Curacao Kinderen op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius zijn tevreden over hun leven en hebben relatief weinig negatieve ervaringen gehad tijdens de coronamaatregelen. Dat concludeert Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Uit...
- Advertentie -