PBC | Hospital Nobo ook strop voor Nederland

Hospital Nobo ook strop voor Nederland | Persbureau Curacao

De nieuwbouw van het ziekenhuis op Curacao dreigt uit te lopen op een financiële strop, ook voor Nederland. Meer dan 14 miljoen euro in de min.

Dat zegt de Telegraaf. Het conflict tussen opdrachtgever SONA en uitvoerder Beerenschot komt op het conto van Curacao en raakt uiteindelijk ook Nederland, die de financiering heeft geregeld.

Volgens de krant kan Nederland fluiten naar zijn centen. Die leende via goedkope obligatieleningen 200 miljoen euro voor de bouw.

Bron: Persbureau Curacao

5 Reacties op “PBC | Hospital Nobo ook strop voor Nederland

 1. Hou eens op met die Makambas altijd de schuld te geven en leer eens je eigen zaken te regelen. Zij leveren jullie het geld, maar jullie brengen gewoon niets tot stand. Leer eens je eigen broek op te houden!

 2. Drechi pa bosnan Tur

  @Pukkie,

  Ik ben bang dat jullie dit keer gelijk hebben mensen. Gemiste kans. Misschien was het idee van Prof. Dr. Bob Pinedo toch de beste oplossing? Maar nee….. we konden het zelf wel!
  Eerst Jacintha Constancia die het idee van Dr Pinedo afwees, en daarna Asjes en Whiteman die kostte wat het kost niet naar het Amstelterrein wilden, omdat het idee van MFK afkwam.
  In plaats van tegen Goes protesteren, hadden we er beter aan gedaan om te protesteren tegen de collectieve leeghoofdigheid van onze politieke leiders…………

 3. What’s new? Asjes en Whiteman wisten dit vanaf het begin. Iedereen ervoor en daarna ook. Publieke projecten die miljoenen guldens kosten zijn gewoon interessant om mee te knoeien. Het volk wordt gewoon voorgelogen door een stel opportunisten. Dat is de modus operandi. Er is geen visie, ze doen gewoon. Er wordt profijt gehaald uit een noodzaak of door een kunstmatig gecreëerde vraag met grootse beleidsplannen, vage statistieken en positieve cijfers. De politieke raadgevers zijn daar kampioen in. Als iedereen hun zakken heeft gevuld zien we wel weer verder. Zo gaat het nu eenmaal. Niemand praat over banen, opleidingen, trainingen, enzovoorts.

 4. Het was en blijft een bodemloze put. Uiteindelijk is het uiteraard de schuld van de makambas.

 5. Die 200 miljoen is het probleem niet. Nederland kan daar nog wel op wachten.
  Het probleem is een ziekenhuis zonder verpleging, zonder operaties, zonder polikliniek, zonder infrastructuur en zonder artsen en specialisten.
  Als dat zo blijft, dan is het pas echt weggegooid geld.
  Misschien ook iets voor China?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *