28.1 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 01:20

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Hoofd Veterinaire Dienst mag voorlopig blijven

Toko den toko Hoofd Veterinaire Dienst toegestaan | Persbureau Curacao

Minister Suzy Römer ziet geen aanleiding om in te grijpen bij de Veterinaire Dienst. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Daar is een vermeende toko den toko situatie, waarbij het hoofd, Arnold Dwarkasing, twee bedrijven heeft die verdienen aan de import van dierenvoedsel en medicijnen.

Volgens de minister kan dat allemaal, maar ze heeft inmiddels wel alle ambtenaren een brief gestuurd om hun bijverdiensten op te geven. Een commissie zal daarna per geval advies geven.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

14 reacties

 1. Even nog voor alle duidelijkheid- via d hoofd Meo vernomen – Deze directeur van de Vegetinaire dienst was bij geen enkele controle aanwezig voor juist die reden-conflict of interest ,dat is al gewoon reden genoeg om hem te ontslaan zoals opgemerkt.
  Meneer houd wel van de vele buitenlandse snoepreisjes waarbij wij de talloze toegestoken envelopen nooit zullen zien.
  Ook moet het duidelijk zijn dat op die positie een ECHTE vee art komt te zitten en niet een dierenarts met onduidelijke certificaten.
  Meneer staat wel achter alle overrompelde eigenaren van bedrijven die ogenschijnlijk veel fout doen,maar als achteraf blijkt dat het gescreeuw in de media niet klopt word er geen excuses aangeboden en word de bevolking niet via dezelfde media gerectificeerd–dit noemen we niet alleen FAKE news maar zeker politieke en selectieve berichtgeving–ronduit schandalig.
  Dit fenomeen geld ook voor de Koko idioot die alleen kan schreeuwen en gewoon een degelijke opleiding moet gaan volgen-want een Volksheld is deze verduisteraar echt niet.

 2. Volgens mij was het deze zelfde Suzy Römer die geen bezwaar had dat Chebu Sluis een strafblad had. Deze mevrouw doet zelfs de duivel blozen.

 3. Joep ik begrijp alles belangen vestrengelingen enz. Als corruptie plaats vind moet iedereen aangifte doen, wie het laat gebeuren is ook schuldig.

  Iedereen is onschuldig tot dat het tegendeel is bewezen.

  Een commissie zal daarna per geval advies geven:
  Dus Miep maakt u zich geen zorgen als er sprake is van belangenverstrengeling dan horen wij dit later wel en als Suzy Römer corrupt dan gaat zij hangen net G. Schotte.

 4. Minister Suzy Römer ziet niet in om in te grijpen omdat zij uit hetzelfde hout gesneden is-wie op haar heeft gestemd kan nu zien dat ze gewoon even corrupt is.
  iemand die de boel belazerd moet op staande voet ontslagen worden.

 5. Hoofd van vegetinaire dienst moet onverlaat op staande voet ontslagen worden-dit is gewoon ongeloofwaardig-en in strijd met zijn eigen contract bij benoeming.Hoe haald de regering het zelfs in zijn hoofd om hem aan te houden.
  Deze man heeft in zijn tot nu toe carriere de boel gewoon constant belazerd-niemand mag daar voor beloond worden–vele klachten zijn tegen deze figuur aangemeld-er werd niets gedaan.
  Meteen ontslaan met behoud van niets-het is een leugenaar.

 6. @ Enri,

  Ik begrijp dat je vrij weinig begrijpt van de wijze waarop dit soort corruptie gaat.
  Laat ik een tipje van de sluier oplichten:
  Bedrijf A verkoopt Merk X.
  Daarbij gaat het niet om het soort brandbestrijdingsmiddel, maar om het merk. Een CO2 blusser van merk X doet precies hetzelfde als een CO2 blusser van merk Y.
  Echter, onze inspecteur is vertegenwoordiger van Merk X en dus eist hij van alle bedrijven dat ze Merk X gebruiken………………dat hij toevallig ook verkoopt.
  Zelfde geldt voor brandwerende verf. Verf welke in Europa volledig is goedgekeurd en dus ook normaal wordt gebruikt, komt hier niet door de ‘keuring’ omdat onze inspecteur zelf brandwerende verf van een ander merk verkoopt.
  En zo gaat het vrijwel continu. Alles en iedereen wordt afgekeurd omdat onze inspecteur zijn eigen bedrijf wil ‘promoten’.
  Zoiets is in strijd met de wet, maar wordt volledig gedoogd door de overheid. Men weet immers hoe de vork in de steel zit en een YdK gaat nu eenmaal boven een ex-pat die zijn producten wil aanprijzen.
  Dat, beste Enri, is de praktijk op dit eiland. Jij kent die werkelijkheid kennelijk niet, maar velen onder ons kennen die werkelijkheid wel.

 7. Joep de ene brandblusser is de andere niet, niet alle brandblusser is standaard geschikt voor een klus. Het gaat erom dat je de juiste blusser hebt die voldoet aan die gestelde eisen en dat is voor jouw eigen veiligheid en die van jouw gezin. Een blusser voor de auto is niet geschikt voor in een woning enz. en brand wordt geklasseerd in abcdf enz.

  Toeval of niet andere importbedrijven van blusser moesten ook in die handel springen. Ze weten dommerds goed dat hun blusser niet geschikt is hiervoor en moeten de juiste in verkoop hebben.

  Brandweer kan niet eisen dat je jouw blusser moet kopen bij alleen die bedrijf.

 8. Mensen jullie lezen toch de titel “voorlopig” en dat later een commissie per geval advies zal geven.

  Juridisch kan je iemand in dit geval niet opstaandevoet ontslagen.

 9. Mevrouw Romer, tijdens je vorige betrekking heb je een zgn taskforce opgericht om illegale bouwsels aan te pakken. Er werd zelfs een 0800 nummer ingesteld waar je naartoe kon bellen als je misstanden met betrekking tot illegale activiteiten kon melden.

  Ik ken een kleine enclave waar enkele gezinnen wonen. Sinds 2013 is het acherland, een conserveringsgebied notabene, waar wettelijk niet gebouwd mag worden, op illegale wijze door enkele onverlaten in bezit genomen.
  Ze hebben toentertijd een grote buldozer laten komem om het hele gebied plat en kaal te maken. Toen dit gebeurd was hebben ze het groete stuk grond verdeeld in kleinere stukken en illegaal onderverhuurd! De “dieven”, hun huurders en de dieren die op dit stuk land gehouden worden zoals koeien, varkens en geiten bezorgen het wijkje heel veel overlast.
  De bewoners hebben vanaf het begin actie ondernomen door aangifte te doen bij de politie, aangifte te doen bij DROV, aangifte te doen bij DOW en als laatste het ingestelde team van mevrouw Romer ingeschakeld.
  Echter zonder resultaat!!!
  Heeft mevrouw Romer het te druk met haar eigen ” Toko den Toko” ? Heeft ze het te druk met haar echtenoot te steunen in zijn zucht naar roem en geld door een politieacademie op te richten? Of heeft ze het te druk met het ondersteunen van haar vriendjes zodat deze hun eigen “Toko den toko” kunnen blijven behouden!!

  In ieder geval blijkt dat ze niet zoveel opheeft met de plaatselijke bewoners en hun zorgen. Ze is meer het type van gedoger van de diverse illegale activiteiten!!
  Shame on you Mw. Romer!!!

 10. Bij de brandweer precies eender aan de gang. De inspecteur die bedrijven hoort te keuren heeft, via zijn dochter, een bedrijf dat handelt in………….jawel materiaal voor de brandbestrijding.
  Gevolg ? Iedereen krijgt te horen dat ze daar hun brandblussers etc moeten kopen, anders volgt geen goedkeuring. Is jarenlang aan de gang geweest, geen hond die er ook maar iets van durfde te zeggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -