PBC | Homogemeenschap Aruba eist excuses

Column Arien Rasmijn | Onnatuurlijk en pervers

Pastoor Daniel Szpila | Onnatuurlijk en pervers

ORANJESTAD – De homogemeenschap op Aruba eist excuses van pastoor Daniel Szpila voor zijn uitlatingen tijdens zijn laatste preek. Als dat niet gebeurt, doet advocaat Benvinda De Sousa aangifte.

Zij is de echtgenote van parlementariër Desiree De Sousa-Croes. Pastoor Szpila riep zijn parochianen op om de politiek onder druk te zetten homowetten tegen te houden. Het bisdom in Willemstad staat achter de uitspraken van de pastoor.

Bron: Persbureau Curacao

8 Reacties op “PBC | Homogemeenschap Aruba eist excuses

 1. Ik vraag me hardop af, als die gelovigen die zo tegen zijn een kind hebben die homo of lesbienne is ook zo hard van de daken gaan schreeuwen. Immers je gunt je eigen kind toch alle geluk van de wereld?
  En God zei toch ook altijd heb je medemens lief.
  En ja dan wordt er geroepen dat het tegen natuurlijk is dat iemand van het zelfde geslacht lief heeft en mee wilt trouwen. Maar dan vergeten ze ook gelijk dat een homo , lesbienne of bi seksueel, niet kiest om homo, lesbienne of bi seksueel te zijn. ze zijn het en willen gewoon gelukkig zijn. En daar heeft iedereen recht op.

 2. Dáár denken theologen anders over. Ze bestuderen – als wetenschapper – één of meerdere geloven. En u kunt het geloven of niet: dat doen ze op universiteiten. Al eeuwen lang. En als ze echt héél véél weten van een geloof kunnen ze een academische graad van Doctor in de theologie behalen.

  Waar geloven al niet goed voor is!

 3. Renée van Aller

  Geloven is niet weten. Renée van Aller&John de Vries

 4. Onbezonnen uitspraken? achterlijke -het zijn Natuur defecten-waar L*L je nog verder over.

 5. Vrijheid van menings uiting -ik zeg wat ik wil-dat is geen discriminatie-discriminatie is als ik niet meer mijn mening mag uiten.

 6. @Renée van Aller,

  Ik denk niet dat de bedoelde pastoor een onbezonnen uitspraak deed. Integendeel hij formuleerde zijn uitspraak op een standpunt dat door menigeen, binnen de katholieke kerk, al jaar en dag gesteund wordt.

  Ook de volgelingen van Mohammed zijn de mening van pastoor Daniel Szpila toegedaan.

 7. Renée van Aller

  De uitspraken van meneer pastoor zijn in strijd met de aanwijzingen van de Paus. Laat de bisschop eerst maar eens wat doen aan het misbruik van de kerkdienaren, voordat onbezonnen uitspraken worden gedaan over hoe mensen hun privéleven willen indelen. Renée van Aller&John de Vries

 8. Die nichten zijn ook snel op hun pik getrapt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *