29 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

CC | The CMC General Practitioner Post will open on January 1st, as promised

WILLEMSTAD - A long-awaited improvement in the healthcare system of Curaçao is on the horizon. Jerry Semper, chairman of the Curaçao General Practitioners Association (CHV), confirms that...

DH | Companies gather to discuss mobilisation of St. Maarten diaspora in the Netherlands

PHILIPSBURG--Representatives of numerous companies recently gathered at the Government Administration Building where Memory Group Chief Executive Officer (CEO) Geert Nab and Chief Operations Officer (COO) Mylene Van...

CN | Landsverordening op de Kansspelen klaar om aangeboden te worden

Jeffrey Noeken | CasinoNieuws Op 14 december wordt een informatiemiddag georganiseerd op Curaçao over de conceptwet Landsverordening op de Kansspelen. In de uitnodiging laat minister Silvania weten dat...

Democracy now! | Tuesday, December 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Sinterklaas wenst Curaçao een fijne pakjesavond

Sinterklaas is de afgelopen weken, en zeker de laatste dagen, druk bezig geweest en ook vanavond heeft hij nog een vol programma voor de boeg. De goedheilig man...
- Advertisement -spot_img

PBC | Guillano Schoop nieuwe PG op Curaçao

HomeLandenBonairePBC | Guillano Schoop nieuwe PG op Curaçao

Persbureau Curacao

DEN HAAG – Guillano Schoop is de nieuwe baas op het Openbaar Ministerie in Willemstad. De kersverse Procureur-Generaal volgt Ton Maan op. De benoeming gaat in op 1 februari volgend jaar.

Schoop is gedurende het selectietraject de meest stevige kandidaat bevonden, met een relevant netwerk en sterke worteling in de regio. Na een loopbaan bij opsporingsdiensten en het OM is hij momenteel plaatsvervangend hoofdofficier voor Curaçao.
Napa

Als waarnemend hoofdofficier BES heeft Schoop de ketenrelaties verbeterd. Tevens brengt hij als docent inhoud en praktijk met elkaar in verbinding, aldus het persbericht.

Gemeenschappelijk Hof

De procureur-generaal van Curaçao en de overige eilanden, met uitzonderingen van Aruba, heeft over het algemeen vergelijkbare verantwoordelijkheden als die in Nederland, maar aangepast aan de specifieke behoeften en wetgeving in dit deel van het Konnkrijk.

De procureur-generaal fungeert als de belangrijkste juridisch adviseur van de regering en verstrekt juridisch advies aan overheidsfunctionarissen en instanties over wetgeving, beleid en juridische procedures die van toepassing zijn op Curaçao.
viator

Hij is verantwoordelijk voor het toezicht houden op het openbaar ministerie van Curaçao, Sint Maarten en de BES-elanden en kan besluiten tot strafrechtelijke vervolging in zaken van strafbare feiten.

De procureur-generaal kan toezicht houden op strafrechtelijke onderzoeken die worden uitgevoerd door de politie en andere wetshandhavingsinstanties om ervoor te zorgen dat deze in overeenstemming zijn met de wet.

Hij kan betrokken zijn bij het ontwikkelen van juridisch beleid en hervormingen om ervoor te zorgen dat het rechtssysteem effectief en rechtvaardig functioneert.
Bron: Persbureau Curacao

4 reacties

  1. Precies @ Dislect + Curaçao R. Sterke worteling met de regio en begrip voor lokale cultuur is waar Tante Shushi de staatskasafrömer ook altijd mee aan kwam zetten. Ergere soorten bestaan bijna niet. Die heeft het eiland ook gelicht op klaarlichte dag.

    En wat het OM aangaat. Ze weten wel wie ze achterna moeten zitten. Je hebt er net niets aan. De volgende kwakzalver die borrelt en bubbelt met de gevestigde politieke orde en/of aanverwanten. Wanneer pakken ze die hizbolla/middenoostenrat van de rvc Ennia en de ceo mondi-rat van CBCS wiens zoon nu trouwens ook voor piramidespelroof is aangeklaagd in de USA.

  2. @dislect: inderdaad weer eens persoon die overvallers die 9000 naf bij de Mac Donalds roven voor 1,5-4 jaar wegzet maar geen tijd heeft om de grote jongens te achtervolgen

  3. “Schoop is gedurende het selectietraject de meest stevige kandidaat bevonden, met een relevant netwerk en sterke worteling in de regio”
    Helaas zijn nu dat juist de kwaliteiten die je niet wil zien bij een PG voor de eilanden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties