32 C
Willemstad
• zondag 26 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Grote politieactie onder horeca en winkels

HomeMediaPBC | Grote politieactie onder horeca en winkels
Grote politieactie horecacontrole onder horeca en winkels | Foto Extra
Grote politieactie horecacontrole onder horeca en winkels | Foto Extra

WILLEMSTAD – De politie heeft gisteren een aantal horecabedrijven in het uitgaansgebied van Pietermaai doorzocht en gesloten. Zo waren Deja vu, BijBlauw, District 1850 en Mundo Bizarro de klos.

De controle richtte zich op vergunningen, vreemdelingen en brandveiligheid. Bij de doorzoekingen waren naast politie, ook brandweer, belastingdienst en SVB betrokken. In andere delen van de stad werden winkels en toko’s doorzocht en gesloten.

Sommige zaken konden geen vergunning tonen. Bij andere winkels werd de voorraad sterke drank in beslag genomen, omdat daarvoor geen vergunning was.

Tijdens de doorzoekingen werden ook de buitenlandse klanten en personeel gevraagd om hun verblijfspapieren.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @ Stanley,

  Het korps mag onderbemand zijn en juist dan moet je efficient gaan werken om zo niet in te boeten op je controlerende functie.
  Alle vergunningen worden door de overheid afgegeven en kunnen dus eenvoudig worden geregistreerd. We weten allemaal welke vergunning je nodig hebt voor Horeca, dus dat kan allemaal in de computer. Je kunt het systeem zelfs laten melden wanneer er een vergunning ontbreekt. Dan kan iemand tijdens werktijd het bedrijf opbellen en vragen langs te komen om de boel te regelen. Zo kan het dus ook, kost geen overuren.
  Hetzelfde kan men doen bij de controle van de wegenbelasting, de keuringskaart en verzekering. Kan allemaal zo uit de computer worden geplukt, dus daar hoef je geen mankracht aan te verspillen. Ga liever controleren op naleven van de verkeersregels zelf, want dat is werkelijk bar en boos.

  Maar, het ergste is nog dat de overheid soms jaren de tijd neemt om een vergunning af te geven !
  Wat denken we dan ?
  De ondernemer heeft zeer veel geld in de zaak gestoken en die gaat daarna werkloos thuis zitten wachten totdat de overheid een ei legt ? Wanneer de overheid de kosten van het werkloos thuis zitten ook op zich neemt dan zal niemand een bezwaar hebben, maar dat gebeurt niet.
  Dus vraagt men de vergunning aan en in afwachting van een besluit gaat men open. Sterker nog, men moet open om verantwoord bezig te zijn.
  En dan valt men met veel machtsvertoon binnen en sluit de tent ?
  Dat kan dus niet en hoort ook niet zo.
  Hoe kan het dat de politie ruim 1 jaar na een aanvraag horeca vergunning pas komt kijken in de desbetreffende zaak ?
  Hoe kan het dat de brandweer pas na 2 jaar gaat kijken ?
  En hoe kan het dat de ondernemer na 3,5 jaar wachten de vergunning nog steeds niet heeft ? En let wel, geen van de instanties had opmerkingen ! De goede man wacht nog altijd.

  Ik heb niets tegen controles, maar op deze manier is het onzin. De overheid dient er eerst voor te zorgen dat de zaakjes in orde zijn en dat kan heel simpel. Geef de overheid maximaal 4 weken om de boel te controleren, commentaar te leveren en doet men dat niet dan is de vergunning automatisch afgegeven.

  Nu is de ondernemer de speelbal van de overheid, dat kan zo niet langer. Er staan banen en grote belangen op het spel, waarvan het belang van Curacao er ook eentje is.

 2. Oke, Joep die waarom ga ik je geven. Feit is dat het Korps onderbemand is. Waarom geef jij de politie geen misstanden door? Het is een wij moeten het oplossen. Ook ik doe het zelfde wat jij doet. Ik heb het goed. Schreeuw net zo als jij. Nu ga ik helpen wil niet dat onze kinderen het moeilijk hebben. Als je echt wil lukt het ons. Maar, een rechter is in dit proces niet van sorake diende. Wij, ik ben er zeker van zij heeft haar recht naar kunnen en kennen uitgesproken. Kijjk naar de heke zittingen voordat je een oordeel stelt. Hoop je ooit te ontmoeten. Jij lijkt mij eerlijk.

 3. Rechtshandhaving gepaard met onbeschoftheid en geschreeuw alsof we in een politiestaat wonen? Wat is dit? Peking? Zelfs in Peking weet de politie hoe ze met toeristen moeten omgaan. Heb ook controles meegemaakt in zuid – en middenamerikaanse landen en zelfs daar vroegen ze netjes naar ons ID, waar dan ook … kroegjes, tentjes, disco’s, op straat, zelfs op goed bezochte toeristische plekjes. Waarom moet het hier altijd “anders” alsof we allemaal in één groot jungle wonen?

 4. @ Stanley,

  Er zijn andere manieren om deze zaken te controleren en die zijn toch een heel stuk effectiever. Dit is gewoon haantjesgedrag en vooral wanneer je een tent op Pietermaai maar overslaat, terwijl heel het eiland weet dat die tent illegaal is. Het hele gebouw is notabene illegaal !
  Wil je vergunningen controleren dan kun je dat gewoon doen vanachter je computer. Ik mag toch hopen dat de overheid een file heeft waarin alles is bijgehouden of is dat teveel gevraagd.
  En de controle van het werkend personeel ?
  Van 1 persoon wist iedereen dat hij illegaal was, ook de politie wist dat, maar deed niets. Sterker nog, die brachten hem vaak naar huis ! Dat is dus rechtshandhaving volgens jou ?

  Maar wanneer we weten waar de criminelen zich ophouden, hoe ze erbij lopen en waar ze wonen……dan doen we daar niets aan ?
  Waarom geen controles bij de Truki Pans ? Omdat ze dan allemaal dichtmoeten ? Er is er niet een die zich houdt aan de hygiene voorschriften.

  Waarom doen we niets aan zogenaamde beveilingingsbedrijven die vrijwel alleen met illegalen werken ? En iedereen weet welke bedrijven dat zijn. Maar we doen niets.

  Serieus, wanneer je zo omgaat met je toeristische sector dan moet je niet vreemd op staan te kijken wanneer het toerisme op een gegeven moment niet meer bestaat.

 5. Joep en de rest. Dit noemt men rechtshandhaving. Doe je het niet, pak je die haai niet. Hoort bij de opsporing. Ga even naar de overkant of VS. In heel latijnsamerika zal je zien dat het daar iets anders aan toe gaat. Het Eiland heeft een groot probleem met illegalen. Verhoudings gewijs groter als in Nederland. Het is niet voor niets dat de overheid, doormiddel van hun sterke arm op alle manieren het probleem wil oplossen. Indirect lost het heel wat misdrijven op. Het enige wat de overheid kan doen is het vooraf aan toeristen melden. Het voorkomen van ernstige verstoringen van de opebare orde, gaat hier echt voor. Dit is pas het begin van je opsporing. Vergeet niet dat wij een nieuwe korpschef hebben, die in overleg met zijn minister en het openbare ministerie zijn beleid kenbaar heeft gemaakt en nadat zij hieraan hun fiat hebben gegeven het heeft uitgevoerd. Normaal en alle democratische samenleving.

 6. Welke idioot haalt het in zijn hoofd om gasten van een restaurant te vragen naar papieren ?
  Ben je toerist op Curacao, ga je naar een duur restaurant en wordt je behandeld als crimineel !
  En de echte criminelen ?
  Die laat men gewoon lopen, want daar heeft men geen belangstelling voor.

 7. Met veel gevoel voor PR hebben onze asfaltridders hun macht getoond. In plaats van criminelen op te sporen en er voor te zorgen dat ons land veiliger wordt gaat men nu vreemdelingen en toeristen (die ondanks deze cowboy acties toch overvallen worden) lastig vallen. Of probeert men op deze wijze de kas aan te vullen ? onder het mom van verhogen van de veiligheid ?

 8. Dit zijn dus de garnalen die gevangen worden, ok die moeten er ook aan geloven. Maar waarom wordt er geen geen inval gedaan bij de grote vissen?
  Zij die miljoenen achterstand hebben opgelopen worden pas ter verantwoording geroepen als het te laat is en er vaak geen geld meer is of weggesluisd is.
  Pak die maar eens wat harder aan en leg op alle bezittingen beslag. Geen afbetalingsregeling treffen want die wordt toch niet nagekomen.
  Als er sneller ingegrepen wordt door belastingdienst en SVB komt dat ten goede van de burgers. Kunnen de premies misschien omlaag en kan de AOV uitkering een beetje omhoog.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties